UN ROMAN FLUVIU RELATAT CÂT S-A PUTUT DE SCURT Epopeea sifonării SIF Muntenia, în optica unui acţionar
Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2012
Încă un investitor acuză sifonarea banilor SIF4 Muntenia, după scandalul recent iscat la Adunarea Generală de un grup de acţionari.
Omul de afaceri din Slobozia Dumitru Vişan, acţionar SIF4 şi Unisem, îl acuză pe Gabriel Filimon, directorul executiv SAI Muntenia, administratorul SIF4, că a favorizat, împreună cu fostul deputat Marian Hoinaru (membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia), folosirea banilor SIF4, prin intermediul societăţilor Unisem, Firos sau Bucur SA, în interes personal sau al apropiaţilor lor.
Domnia sa ne-a vorbit şi despre războiul deschis pe care îl duce cu Filimon şi cu Hoinaru, din cauza unor sume despre care susţine că i le datorează cei doi.
Atât despre cele două persoane acuzate de Vişan, cât şi despre omul de afaceri însuşi circulă zvonuri că ar fi participat la diverse afaceri necurate (de altfel, anul trecut, Dumitru Vişan a fost trimis în judecată de DNA - vezi insert).
Contactat telefonic de ziarul BURSA, Gabriel Filimon nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse de Dumitru Vişan.
Domnia sa a ţinut să precizeze drept motiv că Petre Pavel Szel, preşedintele SAI Muntenia, este persoana care poate face declaraţii în numele SIF Muntenia.
Filimon ne-a mai spus: "Nu vorbesc cu acţionarii prin intermediul presei. Dacă vreun acţionar mă acuză de ceva, mă poate contacta direct".
O poziţie similară a avut şi domnul Petre Pavel Szel.
Domnia sa ne-a declarat: "Nu putem comunica prin intermediul presei. Fiind o societate listată, orice informaţie trebuie transmisă tuturor acţionarilor în acelaşi timp".
Desigur, raţionamentul este discutabil, căci nu este vorba despre o ceartă prin intermediul presei, ci despre acuzaţii publice formulate de un acţionar - cum altfel decât prin intermediul presei ar putea ele primi replică?!
L-am contactat şi pe domnul Marian Hoinaru, am purtat o convorbire cu domnia sa, însă nu a fost de acord să relatăm conţinutul său, astfel că textul care urmează relatează doar afirmaţiile domnului Dumitru Vişan, deşi ne-am străduit să colectăm toate opiniile incidente în caz.
• Vişan: prădat la Hanul Piraţilor
Dumitru Vişan, fostul proprietar al hotelului Select din Slobozia, ne-a spus că este vecin cu Marian Hoinaru şi că s-a asociat cu el în 2006 să preia, prin compania Prodesigne, Hanul Piraţilor din Năvodari, scos la vânzare de SIF Muntenia.
Anterior, Lidia Hoinaru, soţia lui Marian Hoinaru, a cumpărat 0,1% din Hanul Piraţilor, pentru a putea beneficia de dreptul de preempţiune la preluare, după cum îi învăţase chiar Gabriel Filimon, susţine sursa citată.
Cumpărând pachetul de 84,4% deţinut de SIF4 Muntenia, compania Prodesigne a ajuns să deţină integral Hanul Piraţilor, după ce a cumpărat şi participaţiile de la Cocor SA (6,8% din Han) şi de la Carmen Ana Internaţional (7% din Han), cea din urmă fiind o companie deţinută de Teodor Misăilă, ne-a mai spus domnul Vişan.
De Hanul Piraţilor a fost interesat şi George Becali, care a creat un adevărat scandal la vremea respectivă, sesizând autorităţile. Becali ar fi dorit să dea o sumă mult mai mare, însă nu ştiuse de dreptul de preempţiune.
Dumitru Vişan afirmă că a achitat acţiunile la Hanul Piraţilor din surse proprii şi dintr-un credit luat de la banca UniCredit.
Omul de afaceri Dumitru Vişan afirma că Hoinaru ar fi primit, pe numele unui prieten din Bucureşti, un teren de 600 mp în zona Floreasca, pe care l-ar fi introdus în "Prodesigne".
Potrivit lui Vişan, terenul respectiv ar fi fost primit de Hoinaru pentru aranjarea unor afaceri cu terenuri în Balta Brăilei.
"Văzând acest teren în contabilitate, banca a solicitat să fie pus garanţie pentru creditul de la Unicredit", susţine Vişan, care a adăugat că i-a cesionat lui Marian Hoinaru 50% din Prodesigne.
Domnia sa spune că Gabriel Filimon ar fi fost asociat la Hanul Piraţilor, dar fără să apară în acte.
Domnul Vişan afirma net că i-ar fi dat lui Hoinaru aproximativ 16 miliarde lei vechi, pentru a sponsoriza partidele politice, însă susţine că fostul deputat ar fi direcţionat o parte din bani către Gabriel Filimon, deoarece îşi dorea să intre în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor la SIF4, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.
Vişan mai spune că l-ar fi împrumutat şi pe Filimon.
Domnia sa declară: "În 2008, i-am împrumutat 3 miliarde lei vechi lui Gabriel Filimon, pentru a-şi cumpăra o casă, urmând să mi-i returneze. Pentru a-i putea justifica, i-am dat banii printr-o factură pentru 11 echipamente destinate reducerii consumului de curent către firma Magiv Electro, deţinută de un prieten al lui Filimon şi care pare să aibă contracte şi cu societăţi din portofoliul SIF".
Vişan susţine că a făcut plata de 300.000 de lei noi printr-o firmă satelit pe care o controla, însă spune că nu a primit echipamentele. Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, firma Magiv Electro SRL are activitatea întreruptă temporar.
Asociaţii firmei sunt Iuliu Dumitrescu, cu 80% şi Daniel Branea, cu 20%.
"Nu am primit niciodată acele produse şi nici alte beneficii", precizează Dumitru Vişan.
După alegeri, la finalul lui 2008, Hoinaru a ajuns secretar de stat la Ministerul Agriculturii, iar Vişan spune că i-a sugerat să iasă din Prodesigne, ceea ce s-a şi întâmplat.
Parteneriatul s-a transformat în război, odată cu declanşarea crizei, întrucât Hoinaru şi Filimon nu i-au mai returnat banii, după cum afirmă domnul Vişan.
Mai mult, domnia sa spune că le-a acordat un timp de graţie de un an, pentru a rezolva situaţia, însă nu au făcut-o.
• Locurile pe unde Vişan susţine că Filimon a sifonat banii SIF4
- UNISEM
Dumitru Vişan susţine că Unisem ar fi sifonat bani primiţi prin SIF4 către societăţi controlate de Hoinaru (care este preşedintele-director general al Unisem) şi apropiaţii săi şi că acest lucru ar fi prejudiciat SIF4.
Sugerând că persoane din conducere ar fi fost interesate în afacere, Vişan afirmă că SIF Muntenia a pompat bani în Unisem Bucureşti prin majorări de capital, deşi societatea era în pierdere.
În 2010, acţionarii Unisem Bucureşti (UNISEM) au aprobat majorarea capitalului cu 29,49 milioane lei, la 55,44 milioane lei, după propunerea acţionarului majoritar, SIF Muntenia, care a reevaluat terenurile ce urmau să fie aduse ca aport în natură de Administraţia Domeniilor Statului.
La majorare, SIF4 a adus un aport în numerar de 10,6 milioane lei, potrivit unui raport transmis bursei la vremea respectivă.
- MAHOLI CONSULT SRL
Vişan acuză că, în vreme ce Hoinaru era preşedinte al Unisem, compania a încheiat un contract de consultanţă cu o firmă controlată chiar de soţia acestuia, Lidia Hoinaru.
Unisem ar fi încheiat un contract de consultanţă cu Maholi Consult SRL, susţine Dumitru Vişan.
Într-o înregistrare la Registrul Comerţului Prahova, din ianuarie 2011, Maholi Consult SRL o avea drept asociat unic pe Lidia Hoinaru, soţia fostului deputat Marian Hoinaru.
Se pare că, între timp, societatea şi-a schimbat numele.
La Registrul Comerţului, cu acelaşi cod unic de înregistrare, apare societatea "Profiller Software" SRL, deţinută de Marian Hoinaru (95%) şi Lidia Hoinaru (5%).
Dumitru Vişan mai spune că, la Unisem, este angajat cumnatul lui Hoinaru, iar contabilul, directorul de vânzări şi directorul de marketing sunt apropiaţi ai acestuia, din Slobozia.
Vişan mai declară şi că Unisem a încheiat mai multe contracte cu societăţi controlate de Hoinaru sau de apropiaţii săi.
Potrivit unor informaţii apărute pe site-ul "pnlslobozia.ro", a căror veridicitate nu am putut-o confirma, în februarie 2011, Marian Hoinaru ar fi anulat contractul între UNISEM şi SC MAHOLI.
Conform site-ului citat, mai mulţi acţionari s-ar fi adresat CNVM, în legătură cu acest contract, iar Comisia le-ar fi răspuns că acesta a fost anulat şi banii s-au întors la UNISEM.
- PRO PLANT ŞI CEREAL FIL
Dumitru Vişan ne-a mai dat ca exemplu firma Pro Plant, despre care spune că face parte din firmele apropiaţilor lui Hoinaru şi cu care Unisem ar fi încheiat un contract de administrare de peste 2 miliarde lei vechi.
Domnia sa ne-a mai spus şi că, pentru ca anumite persoane să poată încasa un comision, Unisem a cumpărat seminţe de rapiţă, prin Cereal Fil, de 20 de miliarde lei vechi, cu banii în avans, când logic ar fi fost să cumpere direct printr-un producător cunoscut.
Dumitru Vişan ne-a mai precizat că şi la Bucur SA, societate invocată şi de Gheorghe Iaciu, patronul Doraly, care a contestat în AGA conducerea SIF, se sifonează bani printr-o firmă care ar fi controlată de Filimon.
Aici, preşedinte director general ar fi fina lui Filimon, al cărei soţ este Gabriel Tianu, director în Grupul Financiar Muntenia, mai susţine Dumitru Vişan.
- FIROS
La "Firos", unde acţionar majoritar este SIF4, Vişan acuză încheierea altei afaceri menite să sifoneze banii companiei. Potrivit domniei sale, Firos ar fi încheiat un contract de management de 300.000 euro pe an, iniţial (în prezent 200.000 de euro/an), cu Veldster Management & Consulting, o societate controlată de Ştefan Bucătaru, un alt apropiat al lui Marian Hoinaru.
Contractul respectiv nu conţine clauze de succes, potrivit lui Vişan.
Domnia sa povesteşte: "Şi aici, SIF4 a participat la majorări de capital succesive, deşi societatea şi-a bugetat pierderi. Banii de la ultima majorare, 600.000 de lei, au fost utilizaţi pentru achitarea unui împrumut pe care SAI Muntenia îl acordase societăţii".
Preşedintele "Firos" este Dănuţ Buzatu, acţionar la Semrom Oltenia, şi coleg cu Gabriel Filimon în SAI Muntenia, unde este director de strategie, potrivit lui Dumitru Vişan.
• O datorie către Vişan, în declaraţia de avere a lui Hoinaru
Pentru banii pretinşi de la cei doi foşti parteneri, Dumitru Vişan invocă drept dovezi factura pentru echipamentele nelivrate de Filimon şi chiar declaraţia de avere a lui Hoinaru, de pe vremea când era deputat, unde figurează o datorie de 777.870 lei, către Dumitru Vişan, scadentă în 2009, precum şi o participaţie de 50% din Prodesigne (vezi facsimil).
• Vişan vrea să îi dea în judecatată pe Filimon şi Hoinaru
Dumitru Vişan intenţionează să îi dea în judecată pe cei doi foşti parteneri, pentru recuperarea banilor.
Domnia sa ne-a mai spus că cei pe care îi numeşte "duşmanii" săi au dedicat un blog denigrării sale.
Dumitru Vişan ne-a declarat: "Recunosc că o parte din ce este postat acolo sunt lucruri adevărate. Nici eu nu sunt uşă de biserică, recunosc. Însă nu doresc decât să îmi recuperez banii, mai ales că afacerile nu prea merg în această perioadă de criză".
Domnul Vişan pare să aibă informaţiile bine sistematizate, mai ales că o parte dintre ele le-a povestit şi în presa locală ialomiţiană, dar şi într-un ziar din presa centrală.
• Vişan mai spune că Unisem a schimbat bilanţul pe 2011, chiar înainte de AGA
Dumitru Vişan ne-a transmis o serie de documente Unisem, printre care bilanţul şi contul de profit şi pierdere pe 2011, despre care susţine că ar fi fost postate pe site-ul companiei la finalul lunii martie şi prezentate acţionarilor în pregătirea AGA din 26-27 aprilie 2012. Acestea sunt diferite de cele publicate în prezent pe site-ul Unisem. Dumitru Vişan susţine că documentele au fost înlocuite de societate cu două zile înainte de AGA, pentru a acoperi alte afaceri în interes personal pe care le pregătea Hoinaru, după ce un acţionar a cerut informaţii despre această situaţie.
Diferenţe între documente
În documentele de pe site-ul Unisem, activele imobilizate sunt de 40,43 milioane lei, în scădere cu 2,15% faţă de 2010.
În documentul transmis de Vişan, care conţine ştampila Unisem, aceste active erau de 18,7 milioane de lei, la finalul anului trecut, mai mici cu 54% faţă de 2010.
La acest capitol, în prezent, Unisem raportează pentru 2011 o valoare de 37,7 milioane lei a terenurilor şi construcţiilor, în urcare cu 3% faţă de 2010, în timp ce documentul transmis de Vişan relevă o valoare de 16,1 milioane de lei a terenurilor, mai mică cu 56% faţă de 2010.
"Scăderea valorii activelor imobilizate la jumătate faţă de începutul anului ar fi permis vânzări de terenuri şi construcţii în anul 2012 în folos personal", ne-a declarat Dumitru Vişan.
O modificare faţă de documentul prezentat de Vişan a survenit şi la capitolul venituri.
În situaţiile actuale, compania a raportat venituri de 26,3 milioane de lei în 2011, în scădere cu 1,4% faţă de anul precedent, iar, potrivit documentelor prezentate de Vişan, compania ar fi dorit raportarea unei creşteri de 5% a veniturilor, la 28,11 milioane lei, în 2011.
Vişan ne-a mai spus: "În primele documente se invoca scăderea valorii terenurilor şi construcţiilor pe seama unui raport de evaluare făcut de o firmă specializată. În plus, prin scăderea valorii construcţiilor, pentru binele Unisem, se punea la cale şi o mică evaziune fiscală (scăderea impozitelor locale pe construcţii)".
Domnia sa susţine că retragerea primelor situaţii financiare şi afişarea celor actuale a avut loc după ce un alt acţionar a solicitat auditorului financiar al Unisem, SC STUBEANU SRL Giurgiu, informaţii despre această situaţie, dar şi alte aspecte referitoare la pierderile financiare ale Unisem.
•
• UNISEM Bucureşti, al treilea an consecutiv cu pierderi
Aflată într-un amplu proces de restructurare a activităţii, societatea bucureşteană UNISEM S.A. a realizat în anul 2011 o cifră de afaceri în valoare de 25.458.453 lei, foarte apropiată de cea a anului anterior, care a fost de 25.675.412 lei, 28.106.833 lei venituri din exploatare, în creştere cu 5,4% faţă de cele obţinute în 2010, din care 22.839.995 lei din vânzarea mărfurilor şi 2.600.633 lei din producţia vândută, 28.211.261 lei venituri totale, 5.769.207 lei pierdere netă, din care 5.589.826 lei pierdere din exploatare şi 179.381 lei pierdere financiară. Pierderea înregistrată în cursul anului trecut, în sumă de 5.769.207 lei, a fost în mare parte consecinţa necesităţii de a se efectua unele ajustări de valori pentru aducerea posturilor bilanţiere la valoarea justă: ajustarea prin provizioane a creanţelor neîncasate cu suma de 2.796.141 lei, ajustarea valorii imobilizărilor corporale cu suma de 1.965.571 lei, ajustarea prin provizioane a valorii stocurilor depreciate cu suma de 619.369 lei, per total valoarea acestor influenţe fiind de 5.381.081 lei. La sfârşitul anului trecut, datoriile totale ale UNISEM Bucureşti însumau 4.797.449 lei, din care 4.785.646 lei cu scadenţa sub un an, acoperite integral de creanţe (7.889.312 lei) şi lichidităţi (730.803 lei). Societatea nu are datorii restante către bugetul consolidat al statului şi nu lucrează cu credite bancare. În acest an şi cei care vor veni, UNISEM Bucureşti are de acoperit din profiturile nete realizate pierderi totale de 12.746.861 lei, eventualele dividende urmând să fie acordate după aceea. Înfiinţată în urmă cu peste şase decenii (anul 1949) ca întreprindere de stat pentru asigurarea şi producerea seminţelor, compania UNISEM are o valoroasă şi bogată experienţă pe acest segment de piaţă, având în prezent ca obiect principal de activitate producerea, prelucrarea şi comercializarea en-gros şi en-detail a seminţelor de legume, leguminoase alimentare, flori, furaje şi cartofi, producerea şi valorificarea legumelor, cerealelor, cartofului, plantelor tehnice şi furajere, preluarea şi comercializarea de îngrăşăminte chimice, pesticide, ambalaje, unelte de grădinărit, diverse mărfuri alimentare şi nealimentare, servicii de transport specific.
În prezent, UNISEM Bucureşti are un capital social de 37.723.202 lei, împărit în 377.232.019 acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei, principalii săi acţionari fiind SIF Muntenia S.A: Bucureşti (76.95%), respectiv MAAP-ADS (5,85%), activitatea sa fiind structurată în 9 centre zonale, coordonate şi/sau administrate prin delegare de responsabilităţi de către un director de zonă, depozitele şi magazinele de desfacere fiind amplasate în Bucureşti şi 41 de judeţe, la sfârşitul anului trecut având 160 salariaţi. (ARISTICĂ BRÂNZAN)
•
• Scandalul de la AGA continuă la Tribunal
La adunarea generală de bilanţ a SIF4 Muntenia, un grup de acţionari, în frunte cu Gheorghe Iaciu, patronul complexului Doraly, a cerut dividende mai mari şi a solicitat tragerea în răspundere a administratorilor pentru management defectuos.
Ulterior, scandalul a escaladat după ce, la finalul şedinţei, au apărut două procese verbale diferite (n.r. unul al secretariatului de şedinţă, impus de Iaciu, şi unul tehnic, din partea SIF), cu rezultate diferite. După câteva zile de analiză, conducerea SIF4 a anunţat că punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate.
În replică, Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă, a atacat la Tribunalul Bucureşti înregistrarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la SIF Muntenia din 12 aprilie 2012 şi susţine că procesul-verbal publicat de conducerea SIF este diferit de cel anunţat în AGA.
•
• Parcursul politic al lui Hoinaru
În legislatura 2004-2008, Marian Hoinaru a fost deputat PNL până în 2006, după care a devenit independent până în februarie 2008, când s-a înscris în PD-L, conform NewsIn.
După 2008, a devenit secretar de stat în Ministerul Agriculturii, funcţie din care a demisionat în toamna anului 2009.
•
• În 2011, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Vişan
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Vişan, împreună cu alte persoane, potrivit unui comunicat DNA din 20 decembrie.
În sarcina lui VIŞAN DUMITRU s-au reţinut infracţiunile de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală şi favorizarea infractorului, potrivit DNA.
Comunicatul citat arată: "În cursul anilor 2009 - 2010, inculpaţii care au constituit grupul i-au instigat pe reprezentanţii legali ai S.C. TEXAS GRUP S.R.L. să nu evidenţieze în documentele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, coroborat cu înregistrarea unor operaţiuni fictive. Astfel, sub pretextul fabricării unui produs finit (petrotex) pentru care acciza este mult mai mică, aceştia au achiziţionat în mod legal motorină tip Euro 5 în regim suspensiv de accize. Concomitent, au evidenţiat în contabilitatea firmei în mod fictiv achiziţia de la firme "fantomă" a unei alte materii prime (păcură neconformă) necesare fabricării aşa - zisului produs finit. În continuare, pe baza unor documente contabile false, în contabilitatea S.C. TEXAS GRUP OYL S.R.L. Slobozia au fost înregistrate vânzări de petrotex către firme "fantomă", însă, în realitate, motorina tip Euro 5 a fost comercializată fără plata accizelor către societăţi comerciale care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila, prin intermediul unor alte societăţi "fantomă". În majoritatea situaţiilor, firmele "fantomă", cu sedii în România, Bulgaria şi Ungaria, au fost constituite în mod special pentru a crea aparenţa de legalitate a acestui circuit infracţional. Sumele de bani obţinute în mod ilegal în modalitatea descrisă mai sus au ajuns în posesia membrilor grupului prin retrageri în numerar din conturile bancare prin intermediul firmelor fantomă, pe baza unor documente care justificau achiziţii fictive de cereale sau fier vechi sau în numele unor persoane fizice care nu aveau nicio legătură cu aceste operaţiuni.
Inculpatul Vişan Dumitru a sprijinit constituirea a două firme fantomă interpuse în circuitul evazionist, participând efectiv la infracţiunea de evaziune fiscală începând cu luna martie 2010. În plus, pe parcursul efectuării cercetărilor în acest dosar penal, Vişan Dumitru a încercat să zădărnicească încercarea organelor de urmărire penală de a stabili adevărata identitate a inculpaţilor Iordache Costel şi Bodeanu Tudor, timp în care îi ţinea la curent pe aceştia cu privire la declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare".
Despre aceste acuzaţii, Dumitru Vişan spune că lucrurile se vor lămuri în instanţă. "Eu le-am închiriat un teren, pe care şi-au făcut un depozit de carburanţi".
Surse apropiate persoanelor implicate ne-au spus că la Secţia de Poliţie nr. 14 din Sectorul 4 există un dosar (n.r. numărul 2618194 din 27/01/2011) de acuzare de şantaj împotriva lui Dumitru Vişan, reclamanţii fiind Gabriel Filimon şi Marian Hoinaru.
Ce informaţii apar pe blogul dedicat lui Dumitru Vişan
Pe un blog, despre care Dumitru Vişan spune că ar fi fost creat de duşmanii săi, se spune că ar fi făcut afaceri cu motorină luată de la Lukoil, fără să o plătescă în avans.
Potrivit blogului, Vişan ar fi dat o ţeapă de 5 milioane de euro companiei ruseşti.
Pe site-ul citat se mai precizează că, în 2008, Garda Financiară ar fi constatat că tranzacţiile derulate de firma lui Vişan, Prodesigne SRL, cu firmele Siranicom SRL şi Unieco Rom SRL ar fi fost "profund ilegale" şi că ar fi fentat bugetul de stat cu suma de 378.926 de lei, din care 318.425 lei accize şi 60.500 lei TVA.
În acest sens, pe site este publicat şi un document de la Garda Financiară Ialomiţa.
Potrivit blogului, procurorii din judeţ au decis neînceperea urmăririi penale.
Blogul menţionează şi că Vişan ar fi fost arestat "în urma afacerilor ratate cu porci virtuali", însă, ulterior, ar fi fost pus în libertate şi condamnat cu suspendare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de boby în data de 07.05.2012, 00:54)
Beton. Usor,usor ies la iveala toate furciunile facute in sif4. Cu siguranta mai sunt si altele
2. fără titlu
(mesaj trimis de tyty în data de 07.05.2012, 01:02)
Bravo Bursa,sunt multi actonari care habar nu au ca sunt furati. Cu asa personaje la butoane. .......profit ioc.Prin artcole de acest gen efectiv luptati ptr transparenta si corectitudine in cadrul unor societati listate care sunt asuprite de impostori
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2012, 09:49)
excelent, felicitari.
Cu siguranta ca la toate SIF-urile se intampla cam acelasi lucru. Pe cand episoadele SIF1, SIF2, SIF3, SIF5?
4. foarte tare...
(mesaj trimis de actionar SIF4 în data de 07.05.2012, 10:01)
va dati seama cate astfel de majorari de capital se fac la SIF-uri... astia toti ar trebui inchisi, dar nu avem cine sa faca asta din pacate.
5. despre sifonarile prin SSIF Broker ?
(mesaj trimis de gigi în data de 07.05.2012, 10:22)
se poate un articol si depsre sifonarile facute de SAI Muntenia impreuan cu SSIF Broker ? oare unde isi descarca "rahaturile " din portofoliu SSIF Broker ??? ati ghicit exact laSIF4 unde e "rahatul" mai mare
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de filimon în data de 07.05.2012, 10:29)
stai linistit,gigi vor apare toate. Suntem documentati. Asta e doar inceputul
6. teparii sif
(mesaj trimis de x în data de 07.05.2012, 10:26)
ce tepar este filimon asta impreuna cu hoinaru.....! mult lux pe spinarea actionarilor. de cata lume o sa isi mai bata joc?
7. fără titlu
(mesaj trimis de FILIMON II în data de 07.05.2012, 10:45)
Ce este suspect ca de nimeni nu le este teama nici de
POLITIE!,DNA,CNVM,BVB,vreau si eu sa i dau lu barbate mi u niste bani macar de intretinere,citeva miliarde.
8. d-ul szel nu comunica nimic de data asta da?
(mesaj trimis de actionar SIF4 în data de 07.05.2012, 11:09)
nu era mai bine d-le szel sa va plimbati nepotii prin parc decat sa citeasca peste ani despre dumneavoastra ce escrocherii ati supervizat? oricum tot ce furati o sa-i piarda nepotzi la cazino ....
9. fără titlu
(mesaj trimis de sanu în data de 07.05.2012, 11:16)
Cine dracu e hoinaru asta ca pina acum nu am auzit de el?Astia care. Lau propus primit in CRA,UNISEM nu stiu sa se uite pe GOOGLE sa vada ce a facut? Auzi tu tupeu sa i dai lu nevasta ta bani dintr o soc soc care nu este a ta!!!!!! Aia te au pus acolo sa faci profit si tu ii nenorocesti banii (cazul lui IACIU)!!!???
10. il cunosc pe Visan
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2012, 11:29)
Era foarte incintat de asocierea cu Hoinaru numai ca i a dat bani ca si altii de alungul anilor si si a luat o. Asa sunt asocierile cu nea Mari. Stiea dar nu a ascultat
11. opriti jaful
(mesaj trimis de un actionar nemultumit în data de 07.05.2012, 11:58)
stimate domnule filimon ziua platii se apropie cu repeziciune grupul advers va va inlatura de la conducere v ati inconjurat de lingai a se vedea dinu marian care in decembrie 1989 era atasat economic la ambasada romaniei din moscova si unde a invatat sa numere voturile cum la numara mentorul sau marele i v stalin
12. interesant
(mesaj trimis de daniel în data de 07.05.2012, 12:48)
Daca ar fi fentat Lukoil cu 5 mil Eur nu cred ca mai era in viata dl.Visan (rachetii stiu de ce).
In alta ordine de idei, de la infintare sifurile au fost pusculite de partid. Aici nimic nou sub soare. Se pare insa ca dupa ridicarea pragului zlele domnilor presedinti de sif sint numarate.
13. sifuitor
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2012, 18:23)
Extraordinar,nu mai scapam de securisti,politicieni si escroci. Nu ne mai facem bine. Dinu,hoinaru, filimon si organizatia!
14. caracatita
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2012, 00:41)
Am tot atras atentia asupra a ce se intimpla in sif uri in general. Cazul sif 4 este mai special. Cu o organigrama de conducere incilcita cu o societate de administrare inventata special pentru inlesnirea fraudarii intradevar SIF FILIMON. este de departe cel mai special. Actionarul care a avut curajul sa provoace acest scandal a avut cu siguranta relatii de afaceri cu Filimon,intelegeri,dar si o relatie de prietenie. Nu te fotografiezi la carnaval cu persoane care acum iti aduc acuzatii. Din cite inteleg asistam la partea a 2a a scandalului. Daca pe corzile tambalului nu se arunca batista vom fi in continuare spectatori la,mai de graba,un scandal in zona presei de cancan. Adevarul cie pote sti pe unde este? Cert ramine faptul ca la sif se comit multe nerguli de o echipa mangeriala dubioasa in frunte cu tatuca FILIMON
14.1. CLANUL DE LA IALOMITA (răspuns la opinia nr. 14)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2012, 01:29)
Aveti un comentariu elegant. Sa fim seriosi,tot siful stie ca FILIMON afacilitat afacera Hanul Piratilor plus altele pentru prietenii de la Ialomita. Breaza cumparata tot impreuna,televiziune,comaico si aparitia baietilor la portile sif lui larg deschise ptr ei. Hoinaru in scurt timp este prinit in AGA,aproape in acelasi timp se cocoata pe scaunul de dir gen la UNISEM dar si presedintele CA.E nesatul,nu se satura,vrea mai mult. Lighioana isi aduce fini,cumetri,veri,cumnati nepoti,prieteni,contabili sa prgateasca parastasul Unisem si Semrom. Infometat de cash da bani lu nevasta sa ca un nerusinat,tilhareste la drumul mare camioane intregi de marfuri de la amaritele-alea doua.Le lasa in curu gol cu niste contracte din care pleaca bani degeba. Membrii FAMIGLIEI o duc si ei bine,parca sunt si mai frumosi si mai destepti,epatatum-perpetum revine. Isi dau in stamba cu masini de razboi,arunca cu banii,sint generosi. Stapinul nu i pierde din ochii lui ci numai dintr-ai lui GABITA pe care-l tine numai in plimbari si dulcegarii prin lume. Hai,pa
14.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 14.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2012, 01:33)
Pardon,CRA NU AGA
15. roky
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2012, 02:57)
De data asta Marian nu a mai tinut. Toti care te cunoastem stim ca esti un raptor. Cu toti asociatii de fapt prieteni te ai folosit in functie de nevoile tale de moment. Tot timpul ai fost o victima. Credeam o data de doua ori dar e prea mult. Ai devenit penibil. Nu tin cu Mitica,voi va stiti mai bine socotelile,dar sa spui ca nu ai luat bani cu miinile tale,ale sotiei,soferului....? Uiti ca nu te fereai cind ieseai cu pachetele de bani. Ai grija ca DUMNEZEU stii si tu nu prea doarme. Orcum sunteti doi prosti. Boilor jjjmecheri v ati facut de ris
16. caracter
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2012, 03:04)
mesterii financiari ce fac.? V ati pitit nemernicilor.? Alo, dl Szel,Gabriel si Marinica veniti,veniti si ne mintiti. Hai ca va asteapta actionarii!
17. fără titlu
(mesaj trimis de oprescu oderuc magdalena în data de 09.05.2012, 14:20)
Bravo "BURSA" !
Sunt ing. agronom si am muncit mai bine de 15 ani in UNISEM. Am inceput inca pe vremea comunistilor, cand spre lauda lor, producerea si comercializarea de seminte de legume, flori si material saditor era tratat cu foarte multa seriozitate. In acelasi timp sunt si actionara! Mă doare sufletul cum nişte neaveniţi spoliează Unisemul, pentru ei fiind doar un mijloc de a umple buzunarele proprii si ducând de râpă munca a generaţii, facută cu multă seriozitate şi simţ de răspundere. Acest individ M. HOINARU, nu poate fi decât un "pirat" fără scrupule, care a dat llumea afară din Unisem pe motiv că "fură". A rămas în schimb dumnealui sa fure cat nu au furat 4-5 generaţii care au lucratîn Unisem. Unisemul a fost o firmă respectabilă, ceea ce nu se poate spune astăzi, rapacitatea acestui individ este inimaginabilă. Vechi salariaţi, mulţi profesionişti adevăraţi, muncesc pe salarii de 1.700-1.800de lei, iar salariul acestei căpuşe este de câteva yeci de mii de lei (se vorbesc de sume de 25.000 de lei) desigur trebuie bine stimulat un hoţ de talia lui. Acest traseist politic, de culoare portocalie trebuie judecat şi pedepsit exemplar. A distrus Unisemul şi s-a înconjurat numai de rude, fini, neamuri şi pretin,i cum ar spune cizmarul. Nu mai vorbim de salariaţii de la sucursala din Siliştea Snagov pe care i-a lăsat şomeri, magazinele care nu au marfă în plin sezon. Nici o pedeapsă nu ar fi prea aspră pentru acest mizerabil.
18. preacinstitul hoinaru
(mesaj trimis de anonim în data de 14.05.2012, 00:54)
La toate firmele la care a fost acest hoinaru sfirsitul a fost acelasi: falimentul! Nu sunt multe doar vre o 9. Cnvm ul ce o face?