Un senator american susţine alocarea a peste 10 miliarde de dolari pentru gestionarea crizei din Ucraina

Un senator american susţine alocarea a peste 10 miliarde de dolari pentru gestionarea crizei din Ucraina

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie 2022

Chris Coons (Sursa foto: Twitter)

Chris Coons (Sursa foto: Twitter)

SUA-Reuters(prin Agerpres_-25 februarie 2022: Senatorul american democrat Chris Coons, care prezidează subcomitetul din Senat care supervizează ajutorul extern, a declarat astăzi că va susţine un proiect de lege privind cheltuieli de urgenţă în valoare de 10 miliarde de dolari sau mai mult pentru a aborda criza apărută în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

''Ar fi o presupunere hazardată din partea mea, dar aş fi de acord cu o suplimentare de urgenţă de cel puţin 10 miliarde de dolari, dacă nu mai mult, pentru a satisface aceste nevoi vitale de securitate şi umanitare'', a declarat Coons într-o convorbire cu jurnaliştii, imediat după ce s-a întors dintr-o călătorie de o săptămână în Europa.

Enumerând probleme precum milioanele de refugiaţi care ar putea să plece în alte ţări, costul impunerii şi aplicării sancţiunilor, sprijinul umanitar pentru Ucraina şi sprijinul militar pentru Ucraina şi ţările NATO din Europa de Est, Coons a spus: "Deci 10 miliarde de dolari este probabil prea puţin, deoarece nu iau în considerare ceea ce ar putea fi necesar pentru o apărare robustă''.

''Există o mare disponibilitate de a oferi provizii şi instruire continuă rezistenţei ucrainene şi orice alt sprijin ascuns sau deschis care este necesar şi adecvat", a spus el.

Coons a subliniat că nu va susţine redistribuirea a miliarde de dolari de la programele existente pentru a acoperi costurile legate de Ucraina, având în vedere criza globală de sănătate cauzată de coronavirus şi insecuritatea alimentară internaţională, pentru care finanţarea trebuie de asemenea să fie crescută.

Coons prezidează subcomitetul pentru finanţarea programelor diplomatice şi de ajutor din cadrul Comitetului pentru Credite al Senatului.

Într-un mod diferit faţă de recentele divizări dintre partide, atât colegii de partid ai preşedintelui Joe Biden, cât şi republicanii din opoziţie şi-au exprimat sprijinul pentru o creştere semnificativă a ajutorului militar şi umanitar acordat Ucrainei, unii dintre ei solicitând adoptarea unei legi privind cheltuieli suplimentare de urgenţă încă de săptămâna viitoare.

Administraţia Biden nu a precizat încă ce sumă de bani ar dori să aloce Congresul pentru această criză.

Astăzi, rachete ruseşti au lovit Kievul, familiile s-au refugiat în adăposturi, iar autorităţile au îndemnat locuitorii să pregătească cocktailuri Molotov pentru a apăra capitala ucraineană de un atac despre care primarul a spus că a început deja, cu sabotori în oraş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prea tarziu, prea putin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb