Un start-up din Cluj lansează aplicaţia Autodeal, pentru gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto

G.B
Miscellanea / 30 iunie 2021

Un start-up din Cluj lansează aplicaţia Autodeal, pentru gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto

Un start-up din Cluj lansează o aplicaţie pentru gestionarea costurilor şi obligaţiilor auto. Aplicaţia Autodeal digitalizează toate procesele generate de deţinerea unui autoturism şi permite administrarea cu uşurinţă şi în siguranţă, într-un singur loc, a tuturor programărilor şi plăţilor aferente deţinerii unui autoturism, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Autodeal este aplicaţia din România care integrează cel mai mare număr de servicii şi care permite gestionarea aproape integral a costurilor şi întreţinerii autoturismului. Aplicaţia permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, CI şi permis de conducere, plata de taxe şi amenzi, achiziţia de roviniete, achiziţia de poliţe RCA şi Asigurări de Travel.

"Am dezvoltat acest proiect în jurul ideii că o aplicaţie unică este suficientă pentru ca un utilizator să-şi gestioneze aproape integral costurile şi întreţinerea autoturismului. Soluţia Autodeal este de excepţie şi ne propunem să devină cea mai populară aplicaţie de profil din România şi să atingem un număr de 100.000 de utilizatori până la finalul anului şi 300.000 până la finalul lui 2022", spune Sandu Băbăşan, investitor în proiectul Autodeal şi CEO Blugento.

"În următoarea etapă de dezvoltare, pe care estimăm să o atingem până la finalul anului, vom oferi şi posibilitatea de a gestiona programări pentru ITP, programări în service, inclusiv recepţia devizelor şi aprobarea lor de către utilizatori, plata anumitor parcări şi chiar gestiunea documentelor de leasing, spre exemplu, prin intermediul aplicaţiei. De asemenea, planurile de dezvoltare vizează şi gestionarea plăţilor aferente tuturor acestor servicii".

În dezvoltarea aplicaţiei Autodeal s-a ţinut cont de trei elemente esenţiale: simplitatea utilizării, complexitatea serviciilor şi a integrărilor şi securitatea ridicată a informaţiilor utilizatorilor.

Astfel, graţie integrărilor complexe din spatele aplicaţiei, utilizatorul îşi poate configura un profil în maximum 2 minute. Odată introduse datele de profil, aplicaţia va interoga, la rândul ei, diferite baze de date şi va actualiza automat profilul cu toate termenele limită de expirare, oferind opţiunea de activare a notificărilor. De fiecare dată când un contract este pe punctul de a expira, aplicaţia va notifica utilizatorul şi îi va oferi opţiunea de reînnoire direct din aplicaţie, extrem de simplu. Apoi, funcţional, fie că vorbim de o rovinietă, de o poliţă RCA, de o asigurare de călătorie sau de plata unei taxe sau amenzi, utilizatorii vor putea accesa toate aceste servicii în cel mult 3-4 paşi exclusiv de pe dispozitivul mobil.

"Realizarea integrărilor a fost posibilă graţie unei disponibilităţi exemplare a partenerilor noştri, atât instituţii publice, cât şi actori din sfera privată, cărora le mulţumesc pentru buna colaborare şi implicarea de care au dat dovadă în sprijinul acestui proiect", mai spune Sandu Băbăşan.

În ceea ce priveşte securitatea aplicaţiei, dezvoltatorii Autodeal au apelat încă de la început la specialişti pentru realizarea unei aplicaţii sigure şi conforme cu legislaţia în vigoare referitoare la GDPR şi la securitatea cibernetică. Cu atât mai mult cu cât utilizatorii vor include în aplicaţie informaţii provenite din cartea de identitate sau din talonul autoturismului, informaţii care presupun un înalt grad de securitate pentru stocarea acestora. Astfel, dezvoltatorii aplicaţiei au realizat o serie de audituri de conformitate GDPR, NIS, audituri de securitate cibernetică, fiind în prezent, în curs de implementare a sistemului de management al calităţii ISO 9001 şi a unui sistem de securitate a informaţiilor ISO 27001, ambele certificări prin TÜV Austria.

Până în prezent, dezvoltarea aplicaţiei Autodeal a presupus investiţii de peste 150.000 euro şi a fost lansată în contextul în care există o cerere tot mai mare pentru astfel de produse, dar şi pe fondul accelerării procesului de digitalizare al industriei de asigurări şi al digitalizării serviciilor auto şi instituţiilor care gestionează eliberarea documentelor ce permit utilizarea autovehiculelor, ca răspuns la schimbarea comportamentului de consum generat de pandemia de COVID-19.

Aplicaţia este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit atât din App Store, pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare iOS, cât şi din Google Play, pentru dispozitivele cu Android.

Aplicaţia Autodeal este dezvoltată de Riolit Web, o companie înfiinţată în 2019 cu misiunea iniţială de a se implica în comerţul online cu piese şi accesorii pentru autoturisme. În anul 2020, societatea a schimbat radical direcţia înspre tehnologie, asociatul unic de la momentul respectiv cooptând 2 parteneri alături de care a dezvoltat proiectul Autodeal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb