UNICEF a adoptat Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului "Copii protejaţi, România sigură"

T.B.
Miscellanea / 13 octombrie 2023

UNICEF a adoptat Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului "Copii protejaţi, România sigură"

Reafirmându-şi sprijinul faţă de Guvern pentru a lucra împreună la realizarea drepturilor tuturor copiilor care trăiesc în România, UNICEF salută adoptarea Strategiei naţionale pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului "Copii protejaţi, România sigură" 2022-2027, se arată într-un comunicat de presă al UNICEF.

UNICEF a colaborat îndeaproape cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie în elaborarea strategiei, transmite sursa citată.

Scopul general al Strategiei "Copii protejaţi, România sigură" este de a asigura, cu implicarea copiilor, realizarea efectivă a drepturilor tuturor copiilor care trăiesc în ţară, inclusiv a celor mai vulnerabili, în toate domeniile vieţii, prin asigurarea deplină a accesului la servicii publice de calitate, informează UNICEF.

21 de copii reprezentanţi ai unor structuri şi organizaţii care promovează respectarea drepturilor copilului şi participarea copiilor la luarea deciziilor, printre care şi UNICEF, au fost implicaţi direct în procesul de elaborare a strategiei, făcând parte din grupurile de lucru interinstituţionale constituite în vederea elaborării documentului, se mai arată în comunicat. De asemenea, în elaborarea strategiei au fost valorificate opiniile şi sugestiile formulate de aproape 1500 copii din România implicaţi în procesul de consultare pentru Strategia europeană pentru drepturile copilului 2021-2024, informează sursa citată.

"Strategia Naţională pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului este rezultatul unui proces complex în care au fost implicate numeroase ministere şi instituţii, organizaţii neguvernamentale şi organizaţii internaţionale din domeniul protecţiei drepturilor copilului. Le mulţumesc călduros tuturor partenerilor implicaţi, alături de care vom continua să lucrăm pentru implementarea strategiei în următorii ani în sprijinul tuturor copiilor din România", a declarat Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, potrivit comunicatului.

În Strategia adoptată sunt incluse 20 de ţinte, printre care reducerea numărului de copii afectaţi de sărăcie şi excluziune socială cu 400.000 până în 2027; prioritizarea copiilor aflaţi în dificultate şi a familiilor acestora pentru a beneficia de locuinţe sociale şi a fi eligibili pentru ajutor de locuinţă; creşterea cu 30% a numărului de copii care beneficiază de servicii de prevenire a separării de familie; reducerea cu 20% a mortalităţii infantile faţă de anul 2019; atingerea unei rate de acoperire a educaţiei timpurii de cel puţin 22% pentru segmentul de vârstă 0-3 ani şi de cel puţin 95% pentru segmentul de vârstă 4-6 ani, transmite UNICEF.

"România a făcut paşi considerabili în direcţia respectării drepturilor copilului, dar trebuie să continuăm efortul susţinut pentru a ne asigura că acest progres continuă. Pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina au crescut numărul de copii vulnerabili şi au făcut ca vulnerabilităţile lor să fie mai complexe. UNICEF salută adoptarea Strategiei Naţionale pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului şi continuă să lucreze pentru realizarea tuturor drepturilor fiecărui copil, în strânsă colaborare cu toţi partenerii", a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România, informează sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb