UNICEF şi OMS: Vaccinurile sunt sigure şi salvează vieţile a milioane de copii

A.M.
Internaţional / 5 septembrie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sunt îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, care folosesc în mod neautorizat siglele aparţinând OMS, Ministerului Sănătăţii şi UNICEF.

Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătăţii şi suntem îngrijoraţi că distribuirea acestor informaţii poate avea implicaţii grave asupra sănătăţii oamenilor, în special a copiilor, conform comunicatului remis Redacţiei.

UNICEF şi OMS colaborează cu Ministerul Sănătăţii din România, în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente şi salvează vieţile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani şi peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfăşurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România şi alte 735 s-au îmbolnăvit în primele şapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii, se mai arată în comunicat.

UNICEF şi OMS sunt îngrijorate că în România rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecţie pentru fiecare membru al comunităţii.

Potrivit comunicatului, UNICEF şi OMS recomandă tuturor părinţilor să îşi protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. Alegând imunizarea, părinţii protejează sănătatea copiilor şi contribuie la protejarea sănătăţii celor din jur.

UNICEF şi OMS vor continua să colaboreze cu Ministerul Sănătăţii din România, pentru a se asigura că părinţii primesc toate informaţiile şi înţeleg beneficiile vaccinurilor, precum şi riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb