UniCredit Bank listează la BVB a doua emisiune de obligaţiuni din acest an în valoare de 480 milioane lei

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2023

UniCredit Bank listează la BVB a doua emisiune de obligaţiuni din acest an în valoare de 480 milioane lei

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit şi una dintre principalele bănci din România, listează astăzi, 20 decembrie, a doua emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 480 milioane lei. Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier UCB28, conform unui comunicat de presă al băncii.

Obligaţiunile corporative, negarantate, de rang senior, au o valoare nominală de 500.000 RON şi o rată a dobânzii fixă, de 7,82% pe an. Data maturităţii este 24 noiembrie 2028. Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare, destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Alpha Bank Romania.

"Revenim la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni senioare, negarantate, emise in cadrul programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu de 200 milioane de euro, aprobat în 2022. Listarea emisiunii la BVB demonstrează încrederea noastră în capacitatea pieţei de capital de a finanţa economia locală şi reprezintă confirmarea faptului că suntem preocupaţi permanent de creşterea accesului la finanţări pentru clienţii noştri." a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank.

"Listările recente de emisiuni de obligaţiuni corporative pe care instituţii financiare de renume le realizează la Bursa de Valori Bucureşti demonstrează că piaţa de capital din România are capacitatea de a susţine tranzacţii semnificative şi, totodată, reafirmă parteneriatul dintre bursa locală şi jucătorii din domeniul bancar pentru dezvoltarea pieţei locale de capital. Emisiunea de obligaţiuni a UniCredit Bank este a doua emisiune a băncii, care intră anul acesta la cota bursei, continuând astfel relaţia sa cu piaţa de capital începută acum 10 ani, când a fost listată prima sa emisiune de obligaţiuni la bursă.", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni care a intrat astăzi la tranzacţionare este a 4-a listată de UniCredit Bank la Bursa de Valori Bucureşti. Prima emisiune de obligaţiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A doua emisiune de obligaţiuni a intrat la tranzacţionare în 2017 cu 3 scadenţe diferite, la 3, 5 şi 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, cea din urmă va ajunge la maturitate pe 17 iulie 2024. A 3-a emisiune de obigaţiuni a băncii a intrat la tranzacţionare la începutul acestui an. Valoarea obligaţiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacţionare ajunge astăzi la 1,1 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb