UNIFICARE SINDICALĂ LA TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ:  MediaSind a fuzionat cu Sindicatul TVR Craiova

G.B
Miscellanea / 15 septembrie 2021

MediaSind a fuzionat cu Sindicatul TVR Craiova

A fost lansată echipa MediaSind TVR pentru reprezentanţii salariaţilor în Consiliul de Administraţie, formată din preşedintele MediaSind TVR Sorin Torică şi Răzvan Butaru, membru MediaSind TVR şi producător TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor a anunţat printr-un comunicat de presă semnarea Protocolului de Unificare dintre MediaSind şi Sindicatul Televiziunea Craiova. Documentul a fost votat cu unanimitate de voturi de către membrii de sindicat şi a fost semnat de către preşedintele SRJ MediaSind Cristi Godinac, preşedintele MediaSind TVR, Sorin Torică, Cristian Nicolaie, Preşedintele Sindicatului TVR Craiova şi de Eugen Ianoş, Vicepreşedinte. Noua structură, MediaSind TVR Craiova, se va alătura celorlalte filiale din TVR, MediaSind TVR Timişoara, MediaSind TVR Cluj, MediaSind TVR Iaşi, MediaSind TVR Tg. Mureş.

Potrivit sursei citate, acest eveniment a fost generat de necesitatea unificării sindicatelor din TVR într-o organizaţie puternică, capabilă să negocieze drepturi colective în favoarea angajaţilor şi nu a angajatorului sau a unor şefi, aşa cum s-a întâmplat deseori în cadrul instituţiei, mai ales în cazul restructurării din 2012, când aproximativ 700 de angajaţi au fost concediaţi cu sprijinul SPUSTV, cunoscut drept "sindicatul de casă al conducerii."

Referitor la dialogul social cu actualul director generat interimar, provenit de la Studioul TVR Craiova, liderii sindicali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de unele decizii luate de către Ramona Săseanu faţă de angajaţi, cum ar fi iniţierea unei noi organigrame, prerogativă care este exclusiv a CA. Totodată, aceasta a fost acuzată de o complicitate cu echipa de conducere a fostei administraţii, mai ales în cazul semnării unor acţiuni în justiţie iniţiate împotriva MediaSind. Aceştia au susţinut că în prezent situaţia în TVR este critică, atât din punct de vedere al asumării producţiei editoriale, în special pentru postul TVR 1, dar şi în ceea ce priveşte dotarea tehnică. Reamintim că în acest moment TVR este condusă de un director interimar cu mandate prelungite şi de o echipă de coordonatori numită de administraţia Gradea, demisă de Parlament pentru management dezastruos.

Reprezentanţii MediaSind au reiterat necesitatea numirii de urgenţă a unui nou Consiliu de Administraţie format din profesionişti aflaţi în slujba salariaţilor instituţiei, dar şi a cetăţenilor. Aşa cum a anunţat oficial, SRJ MediaSind, cu sprijinul federaţiei la care este afiliat, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, se va implica ca organizaţie în sprijinirea unei echipe profesioniste pentru cele două locuri ale reprezentanţilor salariaţilor în CA. Aceste persoane care vor candida în echipa MediaSind sunt liderul MediaSind TVR, Sorin Torică, şi producătorul emisiunii TVR "Dosar România", Răzvan Butaru.

Echipa MediaSind TVR pentru reprezentanţii salariaţilor în CA va organiza în perioada următoare mai multe întâlniri cu colegii din teritoriu şi din Bucureşti pentru a-şi prezenta proiectele, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb