Univeristatea Dunărea de Jos din Galaţi va avea o filială şi la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 31 august 2021

Univeristatea Dunărea de Jos din Galaţi va avea o filială şi la Buzău

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi va avea, începând din acest an, o filială şi la Buzău, unde absolvenţii de liceu vor putea să-şi continue studiile în specializări precum Sport, Drept şi Agricultură. Anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii unităţii de învăţământ care a făcut publică şi lista specializărilor la care se va da startul înscrierilor începând de mâine, 1 septembrie.

"În premieră, în această toamnă, urmând acelaşi calendar de înscriere, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi va organiza Admitere şi la Buzău pentru specializările Educaţie fizică şi sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) şi Agricultură (50 de locuri la taxă). Înscrierile se fac doar fizic, la centrele special amenajate. Locurile au fost aprobate recent, tot prin hotărâre de guvern. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a promovat oferta educaţională pentru extensia de la Buzău la Târgul de Oferte Educaţionale dedicat Învăţământului Universitar, organizat la mijlocul lunii mai de Muzeul Judeţean Buzău. Instituţia noastră a fost reprezentată de cadrele didactice de la facultăţile Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Inginerie şi Agronomie din Brăila, Educaţie Fizică şi Sport, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Litere, precum şi de reprezentanţi ai Departamentului de Comunicare, Promovare şi Relaţii Publice", se arată în comunicatul emis de reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

"Stăm destul de bine, comparativ cu anul trecut, suntem pe un trend crescător, raportat la cifra natalităţii şi la gradul de depopulare a judeţului şi a regiunii. Platforma online a reprezentat un avantaj pentru înscrierea candidatilor, deci ne-am adaptat cu succes la situaţia creată de pandemie. Felicit echipa care s-a ocupat de admitere, felicit şi pe cei care au ales universitatea noastră, îi aşteptăm, din toamnă, echipaţi cu cele mai noi tehnologii de predare în domeniul IT", a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

În acelaşi timp, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi va organiza o sesiune de înscrieri pentru locurile rămase libere din vară.

În comunicatul emis de reprezentanţii UGAL se arată: "Pentru Admiterea din toamnă, care începe la 1 septembrie, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi organizează o sesiune de înscrieri pentru locurile rămase libere din vară la programele cunoscute de licenţă, dar şi pentru câteva specializări noi, trecute printr-un proces de acreditare şi aprobate prin hotărâre de guvern. Este vorba de Medicină în limba engleză (la Facultatea de Medicină şi Farmacie), Antreprenoriat pentru producţia alimentară (la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor) şi Reţele şi software de telecomunicaţii (la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică)".

Pentru Admiterea 2021 din luna septembrie, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi pune la dispoziţia absolvenţilor de bacalaureat, în total, 260 de locuri la buget şi peste 1100 de locuri la taxă, la toate cele 14 facultăţi. Locuri bugetate se mai găsesc la 11 facultăţi, cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie (aici mai sunt 32 de locuri doar la taxă, din care 10 la Tehnică dentară şi 22 la specializarea Moaşe), a Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (27 de locuri la taxă) şi a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (48 de locuri doar la taxă).

La Medicină şi Farmacie există din această toamnă o specializare nouă - Medicină în limba engleză - unde s-au scos la concurs 45 de locuri la taxă, iar admiterea se face pe bază de dosar.

Cele mai multe locuri la buget sunt, în toamnă, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (64 locuri bugetate şi 41 cu taxă), dar asta pentru că din septembrie există şi aici o specializare nouă - Reţele şi software de telecomunicaţii - unde au fost scoase la concurs 15 locuri la buget şi 17 cu taxă.

La Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila sunt 38 de locuri la buget şi 55 la taxă, iar la Facultatea de Inginerie din Galaţi, la cele nouă programe de studiu la licenţă au mai rămas disponibile, după sesiunea din vară, 36 de locuri bugetate şi peste 200 cu taxă.

Locuri la buget mai sunt la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (31 buget şi 183 cu taxă), la Arhitectură Navală (22 de locuri la buget, 31 cu taxă), Istorie, Filosofie şi Teologie (28 la buget şi 95 la taxă), Litere (17 locuri la buget şi 159 cu taxă), Ştiinţe şi mediu (11 locuri la buget şi 55 la taxă) şi Arte (12 locuri la buget şi 25 cu taxă). SIA are, din această toamnă un nou program de licenţă: Antreprenoriat pentru industria alimentară, cu 30 de locuri la taxă.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor mai există un singur loc la buget la specializarea Afaceri internaţionale şi 136 la taxă, iar Facultatea Transfrontalieră scoate la concurs, pentru admiterea din septembrie, 84 de locuri la buget cu bursă pentru românii de pretutindeni.

Calendarul admiterii de toamnă

Admiterea din luna septembrie pentru programele de licenţă se desfăşoară după cum urmează: în perioada 1-10 septembrie 2021 are loc înscrierea online a candidaţilor, urmând ca din data de 6 septembrie, înscrierile să se desfăşoare şi fizic, la centrele special amenajate. Pe 11 septembrie au loc probele eliminatorii la Facultăţile de Arte, Educaţie Fizică şi Sport şi Istorie, Filosofie şi Teologie (domeniile: Teologie, Arte vizuale). În intervalul calendaristic 14-15 septembrie 2021 se afişează rezultatele şi se rezolvă contestaţiile. Până pe 18 septembrie, candidaţii declaraţi ADMIŞI trebuie să depună diplomele de bacalaureat în original, confirmând, astfel, că doresc să ocupe locul obţinut prin concurs şi să aibă calitatea de student al universităţii. Rezultatele finale la licenţă se vor afişa pe 19 septembrie.

După modelul sesiunii din luna iulie, admiterea din septembrie pentru programele de licenţă se face tot pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 şi 100%, în funcţie de decizia facultăţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb