Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi a deschis o filială la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 4 decembrie 2020

Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi a deschis o filială la Buzău

Un vis al tinerilor din Buzău a devenit realitate. Universitatea "Dunărea de Jos" va deschide o filială în municipiul Buzău, iar primii studenţi vor fi primiţi chiar din octombrie 2021.

La Buzău a ajuns ieri, 3 decembrie, pentru a semna documentele care pun bazele filialei Universităţii din Galaţi, rectorul instituţiei, profesorul universiar dr Lucian Georgescu.

Domnia sa a declarat: "Vom deschide o filială a Universităţii Dunărea de Jos , cea mai mare universitate din Regiunea 2 SE. Este o modalitate de pregătire a noastră pentru educaţie, pentru formare continuă şi pentru fondurile care vor veni prin programele lansate anul viitor".

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a precizat că filiala de la Buzău va cuprinde mai multe specializări. În perioada următoare va fi efectuat un studiu de piaţă în urma căruia va fi batută în cuie lista specializărilor din care pot alege viitorii studenti.

"Ne vom adresa tuturor vârstelor pentru că aici va fi şi un centru de formare continuă care se va pregăti pentru reconversie profesională pentru mai multe tipuri de meserii în funcţie de cerinţa de pe piaţa muncii din Buzău şi a zonelor limitrofe. Destinaţia acestei filiale va fi una multiplă. Vom avea specializări, pentru început, cel puţin două specializări socio umane. În doi ani vom trece şi la nivel de master", a mai spus Lucian Georgescu.

Iniţiativa de a aduce la Buzău o universitate de prestigiu vine în sprijinul tinerilor. Mulţi dintre ei, după finalizarea liceului, nu îşi continuă studiile şi asta dintr-un motiv clar: lipsa banilor pentru a putea suporta costul chiriei şi transportul până în alt oraş.

Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău, a precizat: "Astăzi, vom consfinţi înfiinţarea filialei Universităţii Dunărea de Jos la Buzău. E o şansă unică pentru tineri. Aşa cum am spus încă de la început noi facem, nu vorbim şi iată că am făcut. Am făcut într-o lună de zile cât nu s-a făcut în 30 de ani pentru copii şi tinerii din judeţul Buzău. Noi suntem preocupaţi şi ne vom ocupa de viitorul copiilor noştri. Este o şansă unică şi sper ca cei care vor veni din octombrie pe băncile facultăţii de la Buzău să aibă şansă în viaţă aşa cum am avut şi noi, cei care suntem astăzi aici. În afară de posibilitatea de a studia partea de licenţă şi masterat, am venit şi în sprijinul profesorilor din judeţul Buzău. Se va înfiinţa şi acel departament de pregătire didactică astfel că toţi profesorii vor avea şansa de a face la Buzău acele cursuri pentru a-şi obţine gradele profesionale şi pentru a avansa în carieră".

Finanţare europeană pentru studenţi

Filiala de la Buzău a Universităţii Dunărea de Jos va beneficia de o importantă finanţare europeană, a anunţat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Concret, studenţii/masteranzii/doctoranzii buzoieni pot beneficia de finanţări de până la 100.000 euro pentru dezvoltarea de activităţi antreprenoriale. Studenţii din România pot obţine finanţări între 40.000 şi 100.000 de euro din fonduri europene pentru a-şi deschide mici afaceri, în cadrul programului de finanţare Innotech Student 2020. Prin acest apel de 150 milioane de euro, se estimează că vor fi create peste 900 de afaceri şi aproximativ 5.000 de locuri de muncă la nivel naţional. Banii pot fi accesaţi de ONG-uri, universităţi, camere de comerţ, furnizori de formare, având statut de administratori de schemă de minimis. Grupul ţintă recrutat în acest program va beneficia de: cursuri de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale (tinerii vor învăţa cum să devină antreprenori); sprijin în elaborarea planurilor de afaceri; selecţia şi subvenţionarea planurilor selectate, cu o finanţare între 40.000-100.000 de euro, în funcţie de numărul de locuri de muncă; stagii de practică potrivite ideii de afaceri selectate; consiliere şi susţinere în implementarea planurilor selectate.

În cadrul instituţiei de învăţământ superior vor funcţiona programe acreditate de licenţă şi masterat care vor viza mai multe domenii. Formele de organizare a programelor de studii universitare vor fi atât cu frecvenţă (la zi), cât şi cu frecvenţă redusă (IFR).

Filiala Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi va oferi facilităţi şi acces la studii superioare pentru toate categoriile sociale de tineri.

Aşadar, vor fi puse la dispoziţie 100 de locuri bugetate anual, burse de la bugetul de stat, în valoare de 1200 lei/lună şi burse sociale pentru studenţii cu venituri reduse de 600 lei.

În cadrul Filialei Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, vor fi organizate, la Buzău, programe de pregătire a personalului didactic aflat deja în activitate, profesori preuniversitari care au nevoie de cursuri pentru a putea avansa în carieră.

În acelaşi timp, vor fi organizate cursuri de formare profesională, specializare postuniversitară şi reconversie profesională, prin înfiinţarea Departamentului de transfer tehnologic, la Buzău. Tinerii vor fi instruiţi direct în companii, fiind facilitată găsirea unui loc de muncă. Acest program va veni în sprijinul angajatorilor care au nevoie de forţă de muncă calificată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb