UNPR cere oamenilor de afaceri să demaşte actele de corupţie

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 15 februarie 2006

Patronii doresc o coalizare împotriva corupţiei şi a intervenţiilor politice

Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR) a cerut public tuturor patronilor să demaşte actele de corupţie sau cazurile în care le-a fost solicitat să dea şpagă pentru facilitarea obţinerii de bunuri sau servicii. Marian Petre Miluţ preşedintele UNPR, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că UNPR va demara o amplă campanie de dezvăluire a cazurilor de corupţie din mediul de afaceri şi a lansat un apel către toţi oamenii de afaceri, apel care urmăreşte coalizarea mişcării patronale autohtone împotriva acestui flagel. De asemenea, preşedintele UNPR le-a cerut tuturor patronilor să refuze orice tentativă de intimidare la care ar putea fi supuşi de puterea politică şi să facă publice orice elemente de imixtiune politică în piaţa afacerilor.

Marian Petre Miluţ a mai adăugat că uniunea patronală pe care o reprezintă va demara, prin filialele sale locale, o serie de investigaţii care vor avea ca scop analizarea modului în care se derulează parteneriatele public-private. În acelaşi timp, UNPR doreşte să monitorizeze şi procesele de atribuire a contractelor din banii publici.

UNPR îl acuză pe Dan Voiculescu că minte şi manipulează opinia publică

În altă ordine de idei, preşedintele UNPR s-a referit şi la reprezentativitatea patronatelor din ţara noastră. Domnia sa l-a atacat dur pe Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator, despre care spune că "nu are autoritatea morală pentru a se putea erija în apărătorul oamenilor de afaceri, atît timp cît George Copos rămîne reprezentantul său în Guvernul României". Marian Petre Miluţ susţine că Dan Voiculescu, alături de George Copos, "încearcă, prin forţa financiară şi logistica de care dispune, să subordoneze mişcarea patronală din ţara noastră, prin crearea unor instituţii patronale fantomă". De asemenea, reprezentantul patronilor a mai spus că preşedintele PC "minte cu neruşinare în deplasările efectuate la Bruxelles în ceea ce priveşte reprezentativitatea reală a patronatelor din România". Mai mult, preşedintele UNPR îl acuză pe Dan Voiculescu că acesta nu face publică sursa iniţială a afacerilor sale, "continuînd să cumpere, în devălmăşie, societăţi, partide, oameni şi iluzii".

Patronii care fac parte din UNPR cer instituţiilor statului să-şi facă treaba aşa cum trebuie, mai ales că momentul integrării europene este atît de aproape. Marian Petre Miluţ susţine că, pînă la 1 ianuarie 2007, "comunitatea oamenilor de afaceri trebuie să se cureţe de acele persoane controversate care au împins ţara noastră la limita sărăciei şi a disperării". Domnia sa ne-a declarat că "apropierea de UE le va face viaţa foarte complicată acestor indivizi". Marian Petre Miluţ: "Este inacceptabil ca Dan Voiculescu să ceară anchete de la tribună, în timp ce el însuşi este unul dintre jupînii care ar trebui anchetaţi. Nu putem intra în Europa cu asemenea oameni, de teapa lui Voiculescu, Copos, Păunescu sau Patriciu." Reprezentantul patronilor ne-a mai spus că "George Copos ar trebui să demisioneze, iar împreună cu Voiculescu să nu mai vorbească în numele oamenilor de afaceri, ci în numele mafiei pe care o reprezintă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb