UNPR propune consultări pe Codul fiscal pe 19 august

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 august 2015

UNPR propune consultări pe Codul fiscal pe 19 august

Actualizare 14:06 Dragnea: "Salut iniţiativa UNPR, Teodorovici va fi prezent"

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, transmite printr-un comunicat remis azi redacţiei, că salută iniţiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultări pe tema noului Cod Fiscal şi spune că PSD va fi reprezentat la discuţii de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

"Salut iniţiativa venită din partea UNPR, prin vocea preşedintelui acestei formaţiuni politice, domnul Gabriel Oprea, de realizare a unei discuţii între partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal, confirmând astfel prezenţa Ministrului Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acţiune", arată comunicatul.

Liderul interimar al PSD reaminteşte apelul său din ultima conferinţă de presă adresat clasei politice privind renunţararea la "conflictele personale şi demagogie" în favoarea rezolvării problemelor cu care se confruntă România.

"Constat că primele reacţii sunt încurajatoare, deja câţiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal", mai spune Dragnea.

Gorghiu: "PNL va participa la discuţiile pe Codul fiscal pe 17 şi 19 august; propun o echipă tehnică"

Alina Gorghiu anunţă, pe Facebook, că liberalii vor participa la dicuţiile pe tema Codului fiscal pe 17 şi pe 19 august şi "oricând va fi necesar", arătând că PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic şi "maturitatea liberalilor a generat reacţii similare din partea UDMR, UNPR, PSD".

"Un fapt extrem de îmbucurător s-a întâmplat în politica românească: partide din opoziţie, dar şi de la guvernare au acceptat soluţia dialogului asupra unui proiect important, pe care noi toţi - clasa politică, societatea, mediul de afaceri - ni-l dorim unul de succes. PNL este partidul care a semnalat nevoia unui consens politic prin care să asigurăm - poate, pentru prima dată în politica noastră - stabilitatea legislaţiei şi sustenabilitatea unor măsuri. Până la urmă, nici măcar paternitatea acestei invitaţii la dialog nu este importantă, dacă partidele se aşază la aceeaşi masă pentru a discuta despre stabilitate, predictibilitate şi dezvoltare durabila. Mă bucur că maturitatea PNL a generat reacţii similare din partea UDMR, a UNPR şi a PSD. Obiectivul nostru este ca dialogul politic să aibă loc, nu să fim cei care fixează coordonatele tehnice ale întâlnirilor dintre partide. Vom participa la aceste discuţii pe 17, pe 19 august şi oricând va fi necesar. Important este să ieşim din zodia electorală şi să începem dezbaterea unor teme importante (noi am propus deja şase directii, incluzând şi Codul Fiscal) care depăşesc cadrul îngust al intereselor politice de moment", a scris pe Facebook Alina Gorghiu, ca răspuns la comunicatul preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Copreşedintele PNL a menţionat că propune constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care şi-au exprimat dorinţa de dialog.

"Renunţarea la orgolii şi la logica electorală, care guvernează de multe ori acţiunile partidelor, este calea către o politică serioasă. Propun, în acest sens, constituirea, în cel mai scurt timp, a unei echipe tehnice între partidele care şi-au exprimat deja dorinţa de dialog, fără a închide uşa celorlalte forţe politice care sper să se alăture pe parcurs. Discuţiile asupra Codului fiscal sunt doar începutul unei serii de consultări pe care ni le dorim, pe temele pe care le-am propus spre dezbatere partidelor parlamentare", a arătat Gorghiu.

(A.C.)

---------------

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultările pe tema Codului fiscal, acestea urmând să aibă loc în Parlament, iar invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat al formaţiunii.

UNPR precizează în comunicat că scrisoarea de invitaţie a fost transmisă prim-ministrului al Guvernului României, Victor Ponta, preşedintelui interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, co-preşedinţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, co-preşedinţilor Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, precum şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Potrivit invitaţiei, consultările vor avea loc la Parlament, în data de 19 august 2015, începând cu ora 10.00, la două zile distanţă de data propusă de liberali pentru consultările pe teme economice.

Gabriel Oprea a anunţat că astăzi UNPR va transmite o scrisoare tuturor partidelor, pentru a le chema la discuţii la Palatul Parlamentului, astfel încât să fie găsită cea mai bună formulă pe tema Codului fiscal, înainte de sesiunea extraordinară a Parlamentului pe această temă, programată pentru sfârşitul lunii august. "Am decis ca UNPR să lanseze invitaţia la dialog pentru toate partidele politice înaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, discuţiile fiind pentru o viziune asupra noului Cod fiscal. România, economia României aşteaptă o decizie înţeleaptă în privinţa rediscutării noului Cod fiscal. Vom aduce la aceeaşi masă toate punctele de vedere şi vom încerca împreună să obţinem cel mai bun rezultat", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai spus că o condiţie pentru participarea tuturor partidelor la consultările pe tema noului Cod fiscal este ca şi formaţiunea sa să lanseze o astfel de invitaţie, precizând că UNPR este o "punte" între instituţii şi partide: "O condiţie ca să vină toate partidele la aceeaşi masă, şi cred că înţelegeţi ce vreau să spun, este ca şi UNPR să lanseze această invitaţie. (...) Credem noi că suntem foarte credibili ca să poată să vină cu adevărat toate partidele la masa negocierilor".

Liderul UNPR a mai spus că partidul său poate fi "o punte" între Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului.

Săptămâna trecută, liberalii au propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.

Luni, PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a observat două linii de gândire în PSD în privinţa Codului Fiscal, una rigidă a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea preşedintelui interimar Liviu Dragnea, adăugând că speră ca raţiunea să prevaleze.

Surse social-democrate precizau săptămâna trecută pentru Mediafax că PSD nu a luat încă o decizie privind consultările cu PNL şi va discuta problema în cadrul următoarei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al partidului, care ar putea fi convocată tot în jur de 15 august. Social-democraţii vor discuta şi mandatul pentru sesiunea parlamentară extraordinară care ar urma să aibă loc în perioada 24-26 august, pentru reexaminarea Codului fiscal.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce mai pupaceala gretoasa!

    Partidul sau poate fi o punte. Ce mai punte! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb