UNSAR: "7 din 10 români se simt afectaţi de valurile de căldură şi de seceta din ultimul an"

T.B.
Miscellanea / 24 octombrie 2023

UNSAR: "7 din 10 români se simt afectaţi de valurile de căldură şi de seceta din ultimul an"

Efectele schimbărilor climatice sunt resimţite de români, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei. Astfel, aceştia declară că se simt ameninţaţi în special de valurile de căldură (43% dintre români), de secetă (25%), furtuni (12%), inundaţii (3%), dar şi de incendiile de vegetaţie (1%) - conform celui mai recent studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR, se arată într-un comunicat al UNSAR. Pentru al doilea an consecutiv, valurile de căldură înregistrează o dinamică importantă din punct de vedere al efectelor resimţite de români, cu o creştere de 10% faţă de studiul realizat anul trecut, transmite sursa menţionată.

"Suntem expuşi dezastrelor naturale şi riscurilor generate de schimbările climatice. Aşadar, luarea unor decizii privind soluţiile de protecţie financiară împotriva unor astfel de fenomene extreme ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi", a precizat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR, potrivit comunicatului.

Conform aceleiaşi cercetări sociologice, pentru a diminua impactul schimbărilor climatice, atât din punct de vedere financiar, cât şi pentru a proteja mediul înconjurător, printre principalele măsuri la care au apelat românii se numără: utilizarea becurilor eficiente energetic (91%), colectarea selectivă a deşeurilor (86%), reciclarea materialelor reutilizabile şi folosirea ambalajelor şi a pungilor biodegradabile (81%), se mai arată în comunicat. Achiziţia de electrocasnice cu un consum redus de energie se numără, de asemenea, printre măsurile menţionate de români (79%), alături de izolarea termică a locuinţei (74%), utilizarea metodelor alternative de transport (64%), achiziţia sau utilizarea unei maşini mai puţin poluante (21%), dar şi montarea de panouri solare pe acoperişurile locuinţelor (10%), menţionează sursa citată.

"Soluţiile de protecţie financiară oferite de către companiile de asigurări sunt într-o continuă actualizare, tocmai pentru a răspunde şi noilor nevoi ale clienţilor, spre exemplu asigurarea panourilor fotovoltaice montate pe acoperişurile locuinţelor", a adăugat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, conform sursei menţionate.

Deşi preocuparea românilor pentru montarea de panouri fotovoltaice este încă la început, este important de reţinut că majoritatea companiilor membre UNSAR care emit asigurări facultative pentru locuinţe oferă şi soluţii pentru aceste echipamente. Astfel, în funcţie de politica fiecărei companii, se pot identifica acoperiri atât pentru riscurile catastrofale, dar şi pentru incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri sau chiar pentru avariile accidentale ale acestor panouri, arată datele comunicatului.

În acest context, recomandăm tuturor să beneficieze de consultanţa oferită de orice distribuitor de asigurări pentru a putea lua cea mai bună decizie cu privire la siguranţa locuinţei lor, potrivit UNSAR.

În România, asigurările facultative de locuinţe se pot încheia doar pentru acelea care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD, transmite sursa indicată. Acestea pot asigura locuinţa la valoarea ei reală şi pentru riscuri suplimentare celor catastrofale (cutremur, alunecări de teren, inundaţie), cum ar fi: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundaţii produse de avarii ale instalaţiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum şi alte situaţii neprevăzute - inundaţii produse vecinilor, defecţiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb