UNTRR cere reducerea timpilor de aşteptare la frontiere

A.P.
Miscellanea / 1 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat astăzi că se înregistrează timpi de aşteptare foarte mari la punctele de trecere a frontierei dintre România şi ţările vecine şi cere Guvernului să ia măsuri privind o coordonare instituţională transfrontalieră, care să atenueze efectele acestei probleme.

"În ultima perioadă, UNTRR a primit tot mai multe sesizări din partea transportatorilor rutieri români cu privire la timpii de aşteptare la trecerea frontierelor dintre România şi ţările vecine, care depăşesc frecvent 12 ore, cozile de camioane depasind chiar 10 - 12 km. Zilele de sărbătoare nu pot justifica aceste întârzieri care au devenit frecvente şi în săptămânile fără restricţii de circulaţie", se arată în comunicat, conform News.ro.

În acest context, UNTRR cere Executivului măsuri urgente de coordonare instituţională atât naţională, cât şi transfrontalieră pentru reducerea timpilor de aşteptare în frontiere şi fluidizarea traficului. În plus, solicită Poliţiei de Frontieră Române să întreprindă măsuri operative de coordonare cu autorităţile din statele vecine pentru normalizarea traficului comercial şi reducerea timpilor de aşteptare, care generează costuri suplimentare pentru transportatori şi clienţii lor, inclusiv cei români.

"În anul 2017, peste 4 milioane de autocamioane au tranzitat România, dintre care 1,9 milioane pe sensul de intrare şi 2,1 milioane pe sensul de ieşire, potrivit datelor de la Poliţia de Frontieră, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei fiind Giurgiu, Nădlac II şi Borş", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb