UNUL DIN FRAŢII AWDI Mehdi Awdi: Nu ştiu exact cu ce sunt acuzat în dosarul "Rodipet"

Ancuţa Stanciu,Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Companii / 12 martie 2012

"Vreau să fiu tratat în mod egal cu toţi ceilalţi cetăţeni, să am drepturile respectate. Eu nu o să părăsesc România sau să fug din ţară niciodată. Voi pleca de aici cu capul sus şi aşa vor proceda şi ceilalţi acuzaţi", a declarat Mehdi Awdi.

"Vreau să fiu tratat în mod egal cu toţi ceilalţi cetăţeni, să am drepturile respectate. Eu nu o să părăsesc România sau să fug din ţară niciodată. Voi pleca de aici cu capul sus şi aşa vor proceda şi ceilalţi acuzaţi", a declarat Mehdi Awdi.

Mehdi Awdi face parte, alături de Hassan şi Hussein, din familia Awdi, învinuită, potrivit DIICOT, că ar fi creat un prejudiciu de peste 35 milioane de euro firmei "Rodipet". Mehdi Awdi ne-a declarat, într-un interviu, că nu este vinovat şi că nu i s-a adus la cunoştinţă nici o învinuire în mod specific.

Interviu cu Mehdi Awdi, unul din învinuiţii în dosarul "Rodipet"

Reporter: Domnule Awdi, cum comentaţi acuzaţiile procurorului şef Codruţ Olaru potrivit cărora, împreună cu fraţii dumneavoastră, aţi creat un prejudiciu de peste 35 milioane de euro companiei "Rodipet"?

Mehdi Awdi: Am fost de 100 de ori la DIICOT până acum şi, nici până în prezent, nu mi s-a spus care sunt, concret, acuzaţiile la adresa mea.

Am şi eu o întrebare - care este documentul sau expertiza care să-i dovedească spusele? Au, într-adevăr, tone de documente privind activitatea "Rodipet", pe care le-au luat fără inventar. Potrivit legilor şi procedurii penale, în timpul unei percheziţii, cînd iei un document, trebuie să faci un inventar. Autorităţile însă nu au procedat aşa în ceea ce ne priveşte. Au luat documente la grămadă, iar noi nu ştim ce au acum în posesie, ce au aruncat sau ce au distrus.

Avem însă dovezi că Vasile Uifăleanu, actualmente administratorul special, şi Constantin Rădulescu, un tâmplar care se prezintă acum ca reprezentant al salariaţilor Rodipet, au distrus documente din arhiva Rodipet.

Reporter: Sunt firme din grupul "Awdi" înscrise la masa credală? Există suspiciuni conform cărora din partea familiei Awdi ar fi înscrise facturi false, iar, pe baza acestora, firmele respective s-ar fi înscris la masa credală. Am înţeles că unul din marii creditori ai "Rodipet" este o firmă care aparţine familiei Awdi.

Mehdi Awdi: Nu sunt expert în contabilitate, în primul rând. Ar trebui să-l întrebaţi pe contabilul şef al "Rodipet", doamna Doina Bejan. Eu am lucrat acolo până în decembrie 2007 şi din 2008 mi-am creat propria mea afacere. În 2009, după ce a plecat Hassan Awdi, am venit în "Rodipet" ca să ajut la rezolvarea situaţiei, pentru că am fost chemat de mai mulţi salariaţi, nu de fratele meu.

Reporter: Vreţi, nu vreţi, aţi fost implicat în conducerea Rodipet şi urmează să ajungeţi în instanţă, după începerea urmăririi penale a dumneavoastră şi a altor persoane implicate în dosar, dispusă de DIICOT.

Mehdi Awdi: Începerea urmăririi mele penale a fost dispusă în urma unui raport neprofesionist făcut de Vasile Uifăleanu, care este în prezent administratorul special al "Rodipet". Pot să vă spun că acest Vasile Uifălea-nu nu este un expert; el a lucrat la "Rodipet", fiind şeful secţiei de expediţie până în 2004. La opt luni de la preluarea Rodipet, fratele meu Hassan l-a dat afară, din cauza problemelor sale cu alcoolul.

Împotriva mea au depus mărturie Vasile Uifăleanu şi Constantin Rădulescu, un tâmplar care se ocupa de chioşcuri şi care se prezintă acum ca reprezentant al salariaţilor Rodipet. Dar nu a fost niciodată în sindicat şi nu are nicio calitate să se pronunţe ca expert în contabilitate. Declaraţiile acestor două persoane au fost luate în considerare atunci când s-a dispus urmărirea mea penală. Acuzaţiile la adresa mea sunt acuzaţii generale. Nici până în momentul acesta nu ştiu de ce sunt acuzat, de fapt.

Reporter: În rezoluţia DIICOT de începere a urmăririi penale a dumneavoastră şi a celorlalte persoa-ne menţionate, se precizează: "Grupul a operat conform unei anumite discipline şi unui anumit control la nivel naţional şi internaţional şi şi-a exercitat influenţa în mediul politic, în mass-media, în sectoarele economiei, caracteristici esenţiale care conferă putere şi autoritate crimei organizate".

Mehdi Awdi: Trebuie să se dovedească cele afirmate de DIICOT. Au dovezi? Eu nu cred acest lucru... Eu zic să aşteptăm rezultatul de la expertiza financiară. Susţin, în continuare, că nu sunt vinovat de nimic. Din alb nu poţi să faci negru şi nici invers.

Reporter: DIICOT vă acuză că aţi făcut tot felul de vânzări între firmele din grup şi Rodipet, ca să spălaţi bani.

Mehdi Awdi: Nu vreau să mă pronunţ asupra unei acuzaţii sau alteia. Aştept să mă prezint în instanţă şi să mă apăr şi, dacă ei vor dovedi că am săvârşit fapte de spălare de bani, nu am nicio problemă.

Reporter: Tot în rezoluţia DIICOT de începere a urmăririi penale, apare informaţia că aţi traficat suma de 35 de milioane de euro...

Mehdi Awdi: Unde este dovada? Nu-i adevărat.

Reporter: Vă pregătiţi apărarea.

Mehdi Awdi: Mai întâi, vreau să ştiu de ce sunt acuzat. Pentru că, în acest moment, nu ştiu ce am făcut greşit. Acuzaţiile sunt generale, inexacte, la grămadă şi nimeni dintre învinuiţi nu ştie de ce este, specific, acuzat.

Reporter: Procurorul şef Codruţ Olaru a mai spus că, în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare 62/2003, administratorii "Rodipet", profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a "Rodipet". Câte controale aţi avut din partea AVAS după privatizare?

Mehdi Awdi: Nu ştiu acest lucru, întrucât nu era responsabilitatea mea să ştiu. Datoria mea la "Rodipet" a fost să mă ocup de schimbarea chioşcurilor, la nivel naţional, şi de un nou sistem IT. Pe aceste segmente de activitate, pot să vă spun că toate chioşcurile au fost schimbate cu unele noi. Mai ştiu foarte sigur că Rodipet nu avea calculatoare în momentul privatizării, iar eu am lansat un nou sistem informatic cu tot ce implică asta- Charisma. Numai aceste investiţii se ridică la 15 milioane de euro, iar în contractul de privatizare se stipula că noul proprietar avea obligaţia să investească doar 2-3 milioane de dolari în "Rodipet".

Reporter: Concret, câte chioşcuri avea "Rodipet" înainte de privatizare?

Mehdi Awdi: În acte, la momentul privatizării, erau în jur de 1600 de chioş-curi, însă funcţionale erau 1300. 80% din ele erau într-o stare foarte avansată de degradare. Toate chioş-curile noi au fost luate prin credit, în consecinţă proprietarul actual al chioşcurilor noi este "Credit Europe Leasing", nu "Rodipet" sau firme din grupul "Awdi".

Acum chioşcurile noi sunt împrăştiate în toată ţara şi sunt des-chise. Administratorul special, "Consulta 99", le-a închiriat distribuitorilor de presă, printre aceştia numărându-se şi foşti angajaţi ai "Adevărul Holding".

Reporter: Aceşti distribuitori de presă se află acum în litigiu cu "Credit Europe Leasing"?

Mehdi Awdi: Nu ştiu. Noi nu avem acces la tot ce face "Consulta 99". Totul se întâmplă în secret. Am fost o singură dată chemaţi la adunarea creditorilor, la început. Nu există niciun fel de transparenţă asupra modului în care sunt acceptaţi creditorii la masa credală. Dacă serverele Rodipet de contabilitate sunt sigilate din 2009 şi numai din ele se poate afla care este datoria Rodipet către fiecare creditor, "Consulta" cum verifică acest lucru? De unde a ieşit prejudiciul acesta de 35 de milioane de euro?

Poate să vină oricine şi să spună că are de recuperat bani de la "Rodipet" şi să fie înregistrat la masa credală. S-a vorbit despre o datorie de 7 milioane de euro faţă de creditori, apoi 10 milioane. Ultima dată, am auzit de 70 de milioane de euro. Nu înţeleg de unde vin cifrele acestea. Ca să faci o datorie aşa de mare, trebuia ca "Rodipet" să vândă marfă timp de 4 ani, să încaseze toţi banii şi să nu aibă nici o cheltuială. Pentru că 70 de milioane de euro reprezintă cifra de afaceri pentru Rodipet timp de 4 ani.

Reporter: Dar în 2003, când aţi semnat contractul de privatizare a Rodipet, firmă pe care aţi preluat-o în 2004, care era situaţia firmei, din punctul dumneavoastră de vedere?

Mehdi Awdi: În momentul privatizării, Rodipet avea o flotă de maşini Dacia papuc, majoritatea din 1992, şi câteva camioane. Toate erau într-o stare foarte avansată de uzură.

Chioşcurile erau din tablă şi lemn, şi ele într-o stare mare de uzură, iar după privatizare au fost casate. Chioşcurile noi, luate prin leasing, de la Credit Europe Leasing, au fost garantate cu imobile din Awdi Group. Un exemplu în acest sens este un depozit de pe Centura Bucureştiului pe care îl vom pierde cu siguranţă pentru că societatea de leasing nu a primit chioşcurile şi asta înseamnă că va executa garanţia.

"Rodipet" mai avea în patrimoniu 20-25 de apartamente, în ţară, folosite pentru personalul companiei pe vremea când presa era transportată prin CFR Mesagerie. De fapt, sunt garsoniere la marginea oraşelor, care nu au valoare mare. Sunt şi câteva spaţii comerciale.

În raportul de privatizare, apare menţionat că toate mijloacele de calcul şi inventar erau într-o stare foarte avansată de uzură.

La privatizare, "Rodipet" avea datorii la bugetul de stat în jur de 22 de milioane de dolari, 7 milioane de dolari către editorii de presă şi 3 milioane de dolari către firma Supremo, sumă provenită din vânzarea de cartele Orange. Tot în raportul de privatizare se specifică faptul că firma pierdea, anual, în jur de 3 milioane de dolari.

Reporter: Sunteţi acuzat, printre altele, că aţi închiriat aceste imobile pe o perioadă de 49 de ani, la preţ mic.

Mehdi Awdi: Sunt garsoniere nemobilate şi au fost închiriate cu 100 de euro. Dar nu ştiu dacă au fost semnate contracte de închiriere pe 49 de ani.

Reporter: Asta era în 2004. Ce aţi lăsat în momentul în care dumneavoastră şi fratele dumneavoastră aţi fost înlăturaţi de la conducerea Rodipet?

Mehdi Awdi: Eu zic că au fost îndeplinite toate obligaţiile stipulate în contractul de privatizare. Acesta stipula investiţii de 3 milioane de dolari, iar noi am făcut mult peste 15 milioane de dolari.

O altă obligaţie era păstrarea locurilor de muncă a celor 3000 de angajaţi. Din această cauză, în 2007, "Rodipet" a trecut printr-o criză, întrucât economia mergea foarte bine, era boom economic, iar mulţi dintre salariaţii noştri au plecat să lucreze în Spania şi Italia. Atunci, foarte multe chioşcuri au rămas fără chioşcari. Aveam două posibilităţi: să dăm chioşcurile în franciză sau să aducem muncitori de afară. Când am adus muncitori din America de Sud, am fost acuzaţi că i-am sechestrat şi că nu le-am plătit salariile. Ceea ce nu este deloc adevărat. Să ne arate DIICOT dovezile că nu i-am plătit pe aceşti muncitori.

O altă obligaţie a contractului de privatizare era distribuirea presei în mod egal, fără discriminare. Din punctul meu de vedere, am îndeplinit şi acest obiectiv. De asemenea, nu aveam voie să înstrăinăm activele societăţii pe perioada post-privatizare. Pentru ce s-a vândut, am avut acordul AVAS.

Conducerea executivă a "Rodipet" m-a asigurat că, timp de patru ani, AVAS a semnat că ne-am îndeplinit obligaţiile din contractul de privatizare.

Reporter: Când au apărut problemele în activitatea "Rodipet"?

Mehdi Awdi: "Rodipet" a început să aibă probleme din cauza a trei factori. În primul rând, nu am mai putut vinde în Bucureşti. Iar 50% din vânzările "Rodipet" veneau din Bucureşti. Dar, începând cu 2005, singura firmă legală care poate să opereze distribuţia de presă în Bucureşti este "Acces Press". Conform Hotărâ-rii Consiliului Municipal al Bucureştiului, singurul operator de difuzare de presă pentru Capitală este "Acces Press". Din 2007, "Rodipet" nu mai avea dreptul să activeze cu chioşcuri în Bucureşti. Una din obligaţiile AVAS a fost concesionarea terenului de sub chioşcuri pentru 49 de ani. Acest lucru nu s-a întâmplat. În proporţie de peste 70%, Primăriile nu au respectat acest lucru. De exemplu, din Constanţa am fost daţi afară, din Craiova au fost ridicate chioşcurile, în Braşov, unde competitorii noştri plăteau un preţ de 100 de lei pe lună, "Rodipet" era obligată să plătească un preţ de 300 de euro pe lună. În Cluj, la fel. Peste tot în ţară, "Rodipet" avea probleme cu locaţiile chioşcurilor.

Un alt factor care a dus la pierderi pentru "Rodipet" a fost faptul că a fost exclus din Gara de Nord. 20% din vânzările "Rodipet" proveneau de acolo. Erau 4 chioşchiuri, vindeau 20% din cifra de afaceri a companiei.

O altă cauză pentru pierderile "Rodipet" a fost transportul cu CFR Mesagerie. CFR Călători a renunţat în mod unilateral să mai tracteze vagonul de transport de presă. În consecinţă, am apelat la transportul rutier. În acel moment, presa nu a mai ajuns niciodată la timp în toate oraşele din România şi s-a pierdut foarte mult pe partea de vânzări.

În plus, din cauza lipsei autorizaţiilor pe chioşcuri, nu aveam case de marcat şi nu puteam să vindem alte produse, în afară de presă. Cred că, în proporţie de 50%-60% din reţea nu avea posibilitate să autorizeze casă de marcat .

Când am plecat eu, în 2007, "Rodipet" vindea de 5 miliarde de lei pe zi, comparativ cu 11 miliarde de lei înainte. Tot în 2007, am realizat că "Rodipet" pierdea 700.000 de euro pe lună.

Reporter: DIICOT spune că s-a ajuns la pierderile "Rodipet" pentru că diverse firme din grupul "Awdi" au relaţionat cu "Rodipet" şi au căpuşat-o.

Mehdi Awdi: "Rodipet" nu a putut să acceseze credite din cauza bilanţului care indica datorii de 20 milioane de euro. De aceea, firmele din grupul "Awdi" angajau credite şi cumpărau bunuri pe care le folosea "Rodipet". Unde este problema?

Obiectivul "Rodipet" este să vândă presă, nu să transporte sau să facă sisteme informatice, de exemplu.

Reporter: Sunt acuzaţii că firme din grupul "Awdi" s-ar fi împrumutat de la "Rodipet".

Mehdi Awdi: Relaţia este inversă şi o să se vadă foarte clar în expertiza contabilă. "Rodipet" ne-a uscat de bani, în fiecare lună trebuia să injectăm bani ca să stea în picioare.

Reporter: Aţi fost acuzaţi că grupul Awdi este conectat cu mediul politic.

Mehdi Awdi: M-aţi văzut cu cineva din politică până acum? Eu, personal, am fost un simplu angajat la "Rodipet", nu m-am ocupat de privatizare, nu m-am ocupat cu relaţiile politice, ca atare nu ştiu prea multe.

Reporter: Haideţi să discutăm despre Said Baaklini.

Mehdi Awdi: Îl cunosc, dar...

Reporter: Era în Consiliul de Administraţie de la "Rodipet".

Mehdi Awdi: A avut relaţii de afaceri cu fratele meu, Hassan. Îl cunosc, a fost la noi la firmă de multe ori, l-am văzut, dar, direct, nu am avut niciodată treabă cu el. Pentru că nu era în zona mea de activitate.

Reporter: Au existat informaţii potrivit cărora Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu ar fi vrut să preia "Rodipet" în perioada aceea.

Mehdi Awdi: Personal, nu am avut întâlniri nici cu Patriciu, nici cu Vîntu. M-am întâlnit o singură dată cu directorul de atunci de la "Adevărul Holding", Răzvan Corneţeanu. Mi-a zis în 2007 că "Adevărul" este interesat de "Rodipet" pentru că vor să se extindă. Mai mult de atât, nu ştiu.

Reporter: Ce relaţie aveţi cu fratele dumneavoastră, Hassan?

Mehdi Awdi: Strict de business, la momentul respectiv, între 2005 şi 2007, după aceea eu am plecat supărat, nu ne înţelegem, dar e fratele meu, nu pot să renunţ la el. La un frate, niciodată.

Reporter: Aţi reuşit să vorbiţi cu autorităţile noastre despre situaţia "Rodipet", aţi creat o punte de comunicare?

Mehdi Awdi: Am explicat de un milion de ori judecătorului că sunt nevinovat.

Reporter: V-au lăsat să părăsiţi Bucureştiul, să puteţi merge prin ţară.

Mehdi Awdi: Nu e un gest din partea lor. M-au lăsat pentru că am câştigat dreptul acesta în instanţă, aici. Din punctul lor de vedere, dacă sunt acuzat, trebuie să pierd drepturile mele civile, ce trebuie să fac, să deschid o groapă şi stau sub pământ?

Acum, firma unde activez aparţine angajaţilor mei. Angajaţii mei sunt proprietari aici, pentru că am pierdut drepturile civile, nu pot face afaceri. Dacă fac, vin şi mi le confis-că. Mi-au închis şi contul personal. Atunci cum să trăiesc? Acum împrumut de la prieteni.

Reporter: Am înţeles că v-aţi întâlnit cu preşedintele Libanului.

Mehdi Awdi: E adevărat că m-am întâlnit cu preşedintele Libanului. Nu am discutat cu el despre situaţia "Rodipet", ci despre drepturile mele ca cetăţean american şi libanez. Trebuie să fiu tratat egal ca orice alt cetăţean din România. Eu nu sunt inculpat, ci învinuit. Învinuit înseamnă că eşti suspect că ai făcut ceva. Atâta timp cât ceilalţi învinuiţi beneficiază de drepturi (nu au blocaj pe conturi, nu au interdicţie pentru circulaţie), eu de ce nu le am? Acest lucru înseamnă discriminare şi violare de drepturi. Asta înseamnă că vor să-mi distrugă viaţa cu orice preţ.

Vreau să fiu tratat în mod egal cu toţi ceilalţi cetăţeni, să am drepturile respectate. Eu nu o să părăsesc România sau să fug din ţară niciodată. Voi pleca de aici cu capul sus şi aşa vor proceda şi ceilalţi acuzaţi.

Vor merge în instanţă, dacă o să fim acuzaţi oficial, pentru că până acum nu suntem; aşteptăm rezultatele expertizei care vor spune cine are dreptate.

Reporter: Dacă se dovedeşte că aţi avut dreptate, luaţi "Rodipet" înapoi?

Mehdi Awdi: Nu. Rodipet e un fapt împlinit.

Reporter: Vă mulţumim!

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de cele nouă persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firmă de difuzare a presei, după ce aceasta a fost privatizată. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, în rezoluţia de începere a urmăririi penale pe numele a nouă persoane, între care şi fraţii Mehdi şi Hassan Awdi, că "grupul a operat conform unei anumite discipline şi unui anumit control la nivel naţional şi internaţional şi şi-a exercitat influenţa în mediul politic, în mass-media, în sectoarele economiei, caracteristici esenţiale care conferă putere şi autoritate crimei organizate". Fraţii Awdi sunt acuzaţi că, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societăţi comerciale, au comis infracţiuni de delapidare, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, prejudiciind statul român. În această cauză, în care cercetările au fost demarate în cursul anului 2009, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile.

În 2009, fostul preşedinte al AVAS Mircea Ursache declara că Rodipet va reveni în proprietatea statului, din cauza neîndeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de către cumpărător, firma Magnar Two, care a respins acuzaţiile şi a solicitat AVAS încheierea procesului de monitorizare. Rodipet Bucureşti a fost privatizată în anul 2003, când Magnar Two, aparţinând grupului Awdi, a preluat integral firma.

Datoria mea la "Rodipet" a fost să mă ocup de schimbarea chioşcurilor, la nivel naţional, şi de un nou sistem IT.

Acuzaţiile la adresa mea sunt acuzaţii generale. Nici până în momentul acesta nu ştiu de ce sunt acuzat, de fapt.

"Rodipet" nu a putut să acceseze credite din cauza bilanţului care indica datorii de 20 milioane de euro. De aceea, firmele din grupul "Awdi" angajau credite şi cumpărau bunuri pe care le folosea "Rodipet".

Conducerea executivă a "Rodipet" m-a asigurat că, timp de patru ani, AVAS a semnat că ne-am îndeplinit obligaţiile din contractul de privatizare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pai uita-te in oglinda si ai sa intelegi.

    4 chioscuri in gara de nord insemnau 20% din cifra de afaceri a Rodipet???cam cum ne crezi?hotelul Caraiman din Mamaia pentru cine producea bani???ati preluat o flota de dacia papuc foarte uzata si chioscuri din tabla si lemn,atunci ce v-a determinat sa preluati aceasta afacere,doar portofoliul de clienti???in bucuresti a-ti avut probleme de distributie de presa din momentul in care a-ti avut un scandal mediatic cu Gabriela Vranceanu-Firea,corect nu??ati investit 15 milioane de euro doar pe hartie,prin supraevaluarea unor bunuri s-au programe.In final,daca nu sunteti condamnati in final,inseamna ca a-ti avut contabili ai dracului de buni,care au speculat fiecare portita din lege pentru a sustrage banii si a falimenta Rodipetul.Din pacate pentru contabilii,nu s-au ales cu nimic,dar v-ati batut copios joc de ei si in fond de tara asta.Pacat ca nu au curajul acesti oameni sa va denunte.Dar atentie,acestia fac inca obiectul interogarilor.Poate pana la urma cu putin noroc,incepe cineva sa varbeasca.Sa le uram succes si curaj oameni buni,daca astia scapa maine v-om pati la fel....ACESTA ESTE UN PAMFLET SI TREBUIE TRATAT CA ATARE...

    1. Dl. Croitoru Stefan:

      o sa va rog sa verificati dosarul de privatizare. si raportele de audit al rodipetului inainte de privatizare. tot ce am zis se poate verifica acolo! 

      da 4 chioscurii vindau 1 miliard de lei vechi pe zii!! intrebatii pe totii ce au lucrat la rodipet inainte si dupa privatizare! 

      si va rog fara tonul de racism ! 

      va multumusec! 

      Mehdi 

    in Rodipet a fost mare parastas si multe lacrimi arabe cand nu a iesit Adrian Nastase presedinte. Chiar nu stie nimeni ce a reprezentat Rodipetul? Chiar nu stie nimeni ce a insemnat CFR MESAGERIE? Chiar suntem prosti??? Chiar sunteti prosti sa serviti chiftelutele papagalului asta. Rodipet a reprezentat cea mai mare retea de distributie nationala cu sucursale si puncte de lucru in toate judetele - cine si le-a insusit acum? In Teleorman o capusa PSD ... si in alte judete cam aceiasi poveste

    va uram ul loc cald in celula noastra ... dnu Mehdi. Poate o sa va aduceti aminte cu cata dizgratie ii priveati pe angajati cand asteptau ziua de salariu ... sau cand le ofereati de sarbatori prima de 10 lei la chioscari si 20 lei la tesa

    1. si cum tipa Hassan la angajati "maimute cu cu.ru rosu" .. :))) ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb