Unul din trei copii trăieşte în clădiri nesănătoase

I.L.M.
Miscellanea / 22 noiembrie 2019

Unul din trei copii trăieşte în clădiri nesănătoase

La nivel european, unul din trei copii trăieşte în clădiri nesănătoase, ceea ce îi expune la risc ridicat de a se confrunta cu probleme de sănătate nedorite, precum astmul şi bronşita, arată un studiu realizat de Forumul România Eficientă orhanizat joi la Bucureşti, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Forumul a dezbătut beneficiile, dar şi dificultăţile în implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice, gradul redus de informare al populaţiei, dar şi problemele clarităţii legislative şi capacităţii instituţionale a autorităţilor

În Europa, peste 65 de milioane elevi şi aproape 4,5 milioane profesori petrec între 170 şi 190 de zile anual la şcoală şi aproximativ 70% din acest timp este petrecut în interiorul clasei.

De asemenea, la nivel european, 80 de milioane de muncitori petrec câte 8 ore în fiecare zi la birou.

Reprezentanta Institutului European de Performanţă a Clădirilor a declarat "Studiile arată că o calitate slabă a aerului interior poate afecta semnificativ sănătatea ocupanţilor, prezenţa, concentrarea, ori performanţa de muncă sau învăţare. Ele mai indică o creştere de 12% a productivităţii într-o clădire de birouri renovată", conform susei citate.

Astfel, politicile de sănătate şi de energie ar trebui coordonate, iar în sistemele de colectare a datelor privind eficienţa energetică a clădirilor ar trebui incluşi şi indicatori pentru clădiri sănătoase.

În cele cinci luni de la demararea proiectului România Eficientă, au fost organizate cursuri de formare pe tema managementului energetic pentru funcţionari ai administraţiei publice locale, cu lectori reputaţi, pentru clarificarea oportunităţilor şi a instrumentelor disponibile. De asemenea, au avut loc acţiuni de informare şi educare publică, dar şi realizarea unui amplu sondaj cantitativ al opiniei publice pe tema eficienţei energetice. În parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi ANRE, va fi organizat un curs pentru formarea de manageri energetici, al căror rol este esenţial pentru proiectarea şi implementarea măsurilor de eficientizare la nivel local.

Beneficiile eficienţei energetice se reflectă nu doar în scăderea facturilor, ci şi în creşterea confortului şi într-un impact mai mic asupra mediului şi al consumului de resurse energetice.

România Eficientă este un proiect privat, de interes public naţional, derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat cu OMV Petrom, companie care contribuie financiar cu o sponsorizare a programului în valoare de 4 milioane de euro până în 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb