Unul dintre cei mai mari producători de bare de oţel din Europa, în discuţii să investească la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 30 iulie 2021

Unul dintre cei mai mari producători de bare de oţel din Europa, în discuţii să investească la Buzău

AFV Beltrame Group, cu sediul în Italia, unul dintre cei mai mari producători de oţel şi oţeluri din Europa, este într-un stadiu avansat al discuţiilor cu autorităţile din Buzău pentru a construi o fabrică. Anunţul a fost făcut astăzi de prefectul Silviu Iordache, cel care a şi început demersurile pentru atragerea acestui invesitor la Buzău.

"Am început demersurile pentru atragerea în judeţul Buzău a unuia dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa.

AFV Beltrame Group cu sediul în Italia intenţionează să investească 300 de milioane de euro pentru a construi o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminată, investiţie care ar conduce la crearea la Buzău a cca 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum şi la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie şi circa 150 în faza de producţie", a anunţat prefectul Silviu Iordache.

O primă întâlnire a avut loc chiar astăzi, 30 iulie, la sediul Prefecturii Buzău, iar la masă s-au aşezat, în faţa investitorului, prefectul Silviu Iordache, dar şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

"Vineri am avut o întrevedere la sediul Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău cu domnul Enrico Deganello, directorul combinatului Donalam Călăraşi, întâlnire în cadrul căreia au fost oferite detalii despre noua investiţie şi despre facilităţile şi oportunităţile de dezvoltare ale municipiului Buzău şi ale judeţului, în contextul dezvoltării infrastructurii rutiere, feroviare dar şi aeriene din zonă. La discuţii au participat, de asemenea, primarul municipiului Buzău, domnul Constantin Toma, preşedintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR), sucursala Buzău, domnul ing. Vasile Moraru, precum şi directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica Buzău, Gabriel Popa", a spus Silviu Iordache.

Potrivit prefectului, fabrica de la Buzău "va fi primul proiect greenfield din ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante. Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor care va fi alimentat cu energie electrică din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic, cu o capacitate de 100 MW".

"Încercăm, astfel, să readucem la viaţă în Buzău o industrie în care România a avut tradiţie. Totodată, acesta este un proiect care are o componentă de mediu foarte importantă, prin reciclarea a 99% din ceea ce se produce acolo. De asemenea, investiţia include construcţia unui parc fotovoltaic de 100 MW, care va asigura energia electrică necesară funcţionării independente a capacităţii de producţie. Pentru economie, producţia internă de oţel-beton şi sârmă poate deveni un pilon de susţinere, deoarece elimină necesitatea exportului de fier vechi şi a importului produselor finite", a mai spus Silviu Iordache, prefectul judeţului Buzău.

Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone/an de oţel - beton şi sârmă laminată.

"Pentru economie, producţia internă de oţel-beton şi sârmă poate deveni un pilon de susţinere, deoarece elimină necesitatea exportului de fier vechi şi a importului produselor finite. În sectorul construcţiilor, consumul intern de oţel-beton ṣi sârmă este de circa 1,4 - 1,5 milioane tone pe an. În prezent, România importă aproape în totalitate cantitatea de oţel-beton necesară, în special din Turcia, iar investiţia italiană ar putea schimba această stare de fapt", se arată într-un comunicat trimis de Prefectura Buzău.

Grupul Beltrame deţine în România combinatul siderurgic din Călăraşi, specializat în producţia de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole.

Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 6 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb