Unul dintre răniţii în incendiul de la Petromidia a murit

Laura Boico
Piaţa de Capital / 23 august 2016

Unul dintre răniţii în incendiul de la Petromidia a murit

Actualizare 20:00 Rompetrol: Rafinăria este operată la capacitate redusă şi s-au luat măsurile tehnice pentru funcţionarea acesteia în siguranţă

În acest moment, rafinaria este operată la capacitate redusă şi s-au luat toate măsurile tehnice pentru funcţionarea acesteia în condiţii de siguranţă, precizează Rompetrol Rafinărie, prin intermediul unui comunciat de presă.

Potrivit sursei citate, echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenţie şi/sau de remediere necesare pe termen mediu şi lung.

Conform primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie. Această precizare se regăseşte şi în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Rompetrol Rafinare precizează, de asemenea, că toţi angajaţii săi din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viaţă şi de sănătate. Asigurarea de viaţă acoperă decesul, invaliditatea şi bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale.

"Reprezentanţii companiei sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectaţi de incendiul de pe platforma Petromidia şi asigură tot suportul necesar în aceste momente grele. KMG International doreşte să mulţumească pe această cale autorităţilor care au participat la intervenţia de seara trecută, pompieri, echipele ISU Dobrogea, SMURD, precum şi medicilor care se ocupă de îngrijirea colegilor noştri", se mai arată în comunicat.

(G.F.)

--------

Actualizare 18:50 Inspecţia Muncii cercetează cauzele incendiului de la Năvodari

Conducerea Inspecţiei Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, pentru a cerceta împrejurările şi cauzele producerii incendiului de la Petromidia, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Potrivit sursei citate, inspectorii vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situaţii similare şi, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, în conformitate cu prevederile normelor.

"Facem precizarea că inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa s-au deplasat la faţa locului imediat după producerea accidentului de la Năvodari, când, în jurul orei 18.00, la instalaţia Hidrofinare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. a izbucnit un incendiu", precizează comunicatul.

Pentru prevenirea unor accidente similare, Inspecţia Muncii anunţă că va iniţia, începând cu data de 29 august 2016, o acţiune de control în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară.

(G.F.)

--------

Actualizare 14:13 Dosar penal în cazul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa având ca obiect incendiul produs ieri la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat în cursul zilei de astăzi, se arată într-un comunicat al Parchetului General trimis redacţiei.

"Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menţionate, o echipă de lucrători efectua o reparaţie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea ţiţeiului, moment în care a izbucnit un incendiu", precizează comunicatul.

Potrivit acestuia, la faţa locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanţa, cercetările la faţa locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanţa, care coordonează o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

(I.S.)

---------

Actualizare 10:14 KMG International transmite condoleanţe pentru decesul unuia dintre răniţii în incendiul de la Petromidia

Compania KMG International, prin întreaga echipă, îşi exprimă profunda durere pentru decesul unuia dintre răniţii în incendiul care a avut loc luni pe platforma Petromidia, potrivit unui mesaj al KMG International remis redacţiei.

"Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei şi prietenilor săi, gândurile noastre se îndreaptă către ei. I.B., 48 de ani, ne-a fost coleg în cadrul Rominserv, lucrând ca inginer sudor", conform sursei citate.

Compania precizează că este în contact şi oferă suport familiilor răniţilor internaţi în spital.

"Suntem în contact şi oferim suportul nostru familiilor colegilor internaţi în unităţile spitaliceşti din Bucureşti şi sperăm la însănătoşirea lor cât mai rapidă", afirmă sursa citată.

(L.B.)

----------

Unul dintre răniţii din explozia de la Petromidia a murit, în această dimineaţa, la câteva ore după ce a fost transportat la Bucureşti, potrivit Digi 24.ro.

E vorba de un bărbat de 48 de ani, care avea arsuri de gradul III pe sută la sută din suprafaţa corpului. Medicii erau extrem de rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

Un alt bărbat, de 49 de ani, internat la Spitalul Bagdasar Arseni, are arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului, dar medicii spun că şi starea lui este gravă pentru că are şi arsuri de căi aeriene superioare.

Alţi doi bărbaţi de 34 şi 54 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe un sfert din suprafaţa corpului.

Bărbaţii răniţi grav în explozia de la Rafinăria Petromidia au ajuns marţi dimineaţa în Capitală. Doi dintre ei sunt la Spitalul de Arsuri şi unul este la Spitalul Bagdasar Arseni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toți angajații Rompetrol din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viață și de sănătate, care acopera toate cheltuielile privind spitalizarea și intervențiile chirurgicale, dar si cazurile de deces sau invaliditate. Oricum, sincere condoleante pentru familia persoanei care a decedat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb