UPDATE Acţionarii semnificativi ai Cemacon anunţă decizia de acţiune concertată

F.A.
Piaţa de Capital / 11 octombrie 2013

Update 15:39

Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker, ne-a declarat că va fi lansată o ofertă de preluare a companiei Cemacon, respectând legislaţia în vigoare privind piaţa de capital.

"Cu siguranţă vom respecta legislaţia pieţei de capital şi vom lansa oferta de preluare", a declarat Chiş.

----

Fondul de investiţii KJK Fund II SICAV-SIF cu sediul în Luxembourg, Andrei&Andrei Consultanţă, deţinută de Andrei Cionca, şi SSIF Broker, principalii acţionari ai Cemacon, anunţă intenţia de acţiune concertată în deciziile ce privesc compania, potrivit unui comunicat de presă.

KJK Fund deţine 29,2% din acţiunile Cemacon. Andrei Cionca deţine 21,81% din acţiuni şi SSIF Broker din Cluj-Napoca peste 14%.

Potrivit sursei citate, cei trei acţionari au decis că este în interesul comun, atât al acţionariatului cât şi al companiei, să coopereze şi să adopte o politică comună în ceea ce priveşte Cemacon, pentru a asigura stabilitatea financiară şi dezvoltarea companiei.

"Acţionarii principali au luat decizia concertării pe de o parte pentru a contribui la întărirea companiei pe piaţă şi pe de altă parte pentru a oferi suport echipei de management. Acţionarii susţin astfel procesul de negociere al restructurării pasivelor financiare ale Cemacon", se mai arată în comunicat.

Jaakko Salmelin, KJK Fund II, a declarat: "În ciuda unor perioade dificile pe care Cemacon le-a traversat în trecut, cu sprijinul echipei profesioniste şi dedicate şi al clienţilor loiali, beneficiind de o linie de producţie modernă şi cu un management proactiv, compania are şanse de a fi o investiţie cu un răspuns bun. Dar, pentru a ajunge acolo, compania, sprijinită de acţionarii majoritari, trebuie să continue să depună eforturi pentru a finaliza restructurarea fundamentală începută de managementul actual. Intenţionăm să rămânem în acţionariatul Cemacon pentru anii ce vor urma şi să lucrăm alături de companie şi de co-acţionari".

Decizia celor trei acţionari priveşte votarea în acord a tuturor măsurilor ce necesită rezoluţia acţionarilor, cum ar fi aprobarea sau respingerea strategiei pe termen lung a companiei, numirea conducerii companiei, achiziţia sau vânzarea de active etc. De asemenea, cei trei acţionari au decis să acţioneze concertat şi în ceea ce priveşte eventuale oferte de preluare.

"Am investit în Cemacon pentru că am avut încă de la început încredere în şansele companiei şi în capacitatea ei de redresare. Decizia de a acţiona concertat alături de acţionarii semnificativi ai Cemacon vine firesc, în contextul în care compania raportează rezultate operaţionale foarte bune, într-un context economic nefavorabil, pe o piaţă în scădere", a declarat Andrei Cionca, asociat Andrei&Andrei Consultanţă şi asociat fondator Casa de Insolvenţă Transilvania.

Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker, a menţionat: "Unul dintre principiile care guvernează SSIF Broker este performanţa, atât în cadrul companiei, cât şi în activitatea companiilor pe care le deţinem în portofoliul nostru. Fiind fideli acestui deziderat, Consiliul de Administraţie al SSIF Broker a analizat posibilitatea unui parteneriat cu alţi acţionari ai Cemacon şi a decis că este necesar ca principalii acţionari ai companiei să acţioneze concertat, pentru a se asigura o politică unitară de restructurare şi dezvoltare a companiei. Am constatat că principiile şi interesele noastre se întrepătrund şi converg în sensul consolidării poziţiei Cemacon în industria românească. Acest parteneriat este un exemplu că trei entităţi diferite ca structură şi activitate pot să-şi unească forţele şi experienţa şi să-şi canalizeze eforturile pentru creşterea valorii şi stabilităţii financiare a companiei. Suntem onoraţi să facem parte din această echipă şi suntem siguri că vom reuşi să ducem Cemacon la un alt nivel".

Producătorul de sisteme de zidării ceramice Cemacon (simbol CEON) a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, în primul semestru, de 35%, la 19,4 milioane lei, faţă de anul trecut. Ca rezultat financiar, firma a rămas pe pierdere, reuşind, însă o diminuare a acestui indicator, de la 4,73 milioane lei, la 4 milioane lei.

Totalul activelor s-a micşorat în perioada ianuarie-iunie, la 158,36 milioane lei, de la 166,55 milioane lei, în primele şase luni ale anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Urmeaza oferta publica de preluare, urmata de binemeritata insolventa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb