UPDATE Administratorul fermei de porci a fiului liderului PSD, eliberat din arest şi pus sub control judiciar

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 11 august 2017

Administratorul fermei de porci a fiului liderului PSD, eliberat din arest şi pus sub control judiciar

Actualizare 19:25 Parchetul General a pus sechestru pe 42 de imobile şi conturi bancare ale unor societăţi percheziţionate ieri

Parchetul General anunţă că a pus sechestru pe 42 de imobile evaluate la 15 milioane de lei şi pe mai multe conturi bancare ce aparţin unor societăţi comerciale care fac parte din dosarul în care este implicată şi Ferma "Salcia", deţinută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea.

Într-un comunicat de presă trimis astăzi Redacţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizează: "În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, sub coordonarea unor procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 1 au ridicat ca urmare a percheziţiilor efectuate o serie de documente contabile.

Totodată, în cursul zilei de ieri, 10 august 2017, au fost audiate 60 de persoane având calitatea de suspect sau martor. Dintre acestea au fost reţinute 9 persoane, faţă de 8 fiind dispusă de către procurori măsura preventivă a controlului judiciar.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în contabilitatea societăţilor comerciale ce fac obiectul prezentei cauze s-au evidenţiat în perioada 2010 - 2016, cheltuieli nereale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 42 de imobile evaluate la valoarea de 15.068.000 lei, precum şi asupra unor conturi bancare în special cele aparţinând societăţilor comerciale.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice".

(S.A.)

-------------

Actualizare 15:22

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci "Salcia", din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat astăzi din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat sub control judiciar, informează News.ro.

Dragne fusese reţinut cu o zi în urmă în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Dragne a ieşit din arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 14.00, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurori pe numele acestuia, el refuzând să facă declaraţii.

Maria Vasii, avocata lui Dragne, a precizat că el a fost plasat sub control judiciar.

Vasii a mai spus că Ilie Dragne a preluat în administrare ferma "Salcia" la sfârşitul lunii ianuarie-începutul lui februarie, astfel că "nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare (n.r. - lucrări de construcţie la fermă) pentru care s-a emis acea factură faţă de care procurorii lansează acuzaţia de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 de euro".

"Cealaltă acuzaţie cum că şi-ar fi angajat soţia la această societate la care era administrator şi este în prezent unic asociat - cu atât mai mult nu ne explicăm această acuzaţie pentru că nu este una serioasă", a adăugat Vasii.

Ea a mai spus că transferul pachetului de acţiuni s-a făcut prin hotărârea acţionarilor, chiar dacă această procedură nu este perfectată.

"Domnul Dragnea Valentin şi-a cedat toate părţile sociale, iar în prezent societatea se organizează într-o altă formă, procedura este în curs la Registrul Comerţului, nu depinde de cei doi asociaţi finalizarea ei", a precizat Maria Vasii.

Întrebată dacă Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a predat toate acţiunile, primind în schimb bani, Vasii a răspuns: "Aceste aspecte care vizează strict relaţia dintre cei doi parteneri de afaceri le veţi afla într-o conferinţă de presă pe care o vor susţine cei doi".

De asemenea, întrebată cine se ocupa de societate la momentul la care s-a semnat acea factură pentru lucrări de construcţii, Vasii a spus: "La acea dată, în companie erau cei doi acţionari, şi Valentin Dragnea era acţionar. Valentin Dragnea nu este responsabil pentru că procurorii îl acuză pe Dragne Ilie, administratorul, că ar fi complice la evaziune fiscală, ori despre această infracţiune vorbim doar pe seama administratorului. Valentin Dragnea nu a fost niciodată administrator, a avut doar calitatea de acţionar".

Întrebată cine era administrator când s-a semnat acea factură, avocata a răspuns: "La acea dată era fostul administrator, nu-mi permit să vorbesc despre el, este o altă persoană faţă de care se face urmărirea în cauză. Dragne Ilie a preluat într-adevăr şi funcţia de administrator la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lui februarie".

Ea a mai spus că pentru această factură nu s-au încasat venituri, întrucât factura venea ca urmare a unor lucrări de construcţie care au fost încoporate în clădirile în care sunt porcii, "aşadar nu a existat o îmbogăţire de pe urma acestei facturi".

"Ancheta, deşi priveşte mai multe societăţi şi se vorbeşte despre acel pretins prejudiciu de 9 milioane de euro, chiar procurorii în actul de inculpare a lui Ilie Dragne vorbesc despre 223.000 de euro şi nu de 9 milioane euro, ca atare nu cred că era o acuzaţie atât de serioasă încât să se ia nicio măsură preventivă, fie ea şi controlul judiciar", a declarat Maria Vasii.

Ea a susţinut că, din punctul său de vedere, o persoană care este cercetată într-un alt dosar a făcut un denunţ pentru a beneficia de reducerea pedepsei şi a nominalizat mai multe societăţi comerciale care prestau anumite lucrări de construcţii. Între societăţile beneficiare acestor lucrări era şi ferma "Salcia".

"Este vorba despre un inculpat într-o cauză ce se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti", a precizat Vasii.

Ilie Liviu Dragne a fost audiat ieri la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, iar ulterior a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

În acest dosar, în care este vizată şi ferma de porci "Salcia" din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, au mai fost reţinute ieri alte opt persoane.

(S.A.)

-------------

Administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore.

Potrivit avocaţilor lui Dragne, clientul lor a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore sub acuzaţia de evaziune fiscală.

"Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă, cred, un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, potrivit News.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa.

Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a dat declaraţii în detaliu şi că "nu a fost în societate" la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013.

Parchetul instanţei supreme a anunţat joi dimineaţă că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile la care joi dimineaţă procurorii au făcut percheziţii în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizată în dosarul de evaziune fiscală, astfel că acolo au avut loc percheziţii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti. El detine 10 la sută din acţiunile fermei, în timp ce Ştefan Valentin Dragnea are 90 la sută.

Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creşterea porcilor, are 240 de angajaţi. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, preciza Parchetul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb