UPDATE Ana-Maria Pătru, pusă sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor

M.I.
Anticorupţie / 27 septembrie 2017

Ana Maria Pătru (Sursa foto: captură Youtube)

Ana Maria Pătru (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 18:35

Ana-Maria Pătru a fost pusă, astăzi, sub control judiciar de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul DNA.

În document se precizează că, fosta şefă AEP a pretins, în perioada aprilie-mai 2013, de la reprezentanţii unei firme de software suma de un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de de software.

În document se arată: "În acelaşi context, inculpata a primit, în trei tranşe, în perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 - suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; sfârşitul lunii noiembrie 2013 - suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 - suma de 100.000 euro).

În perioada 26 iulie 2013 - 02 noiembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 600.000 euro şi beneficiarul real al acestei sume, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prin: achiziţionarea, pe numele unei rude, a unui teren în suprafaţă de 1.000 m2 situat pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, în valoare de 130.000 euro, achiziţionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat în municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitaţi, în numerar, cu titlu de avans, diferenţa de preţ în sumă de 5.000 euro fiind achitată prin virament bancar); efectuarea unor investiţii, în perioada 2014-2016, în sumă totală de 437.314,13 euro, constând în edificarea pe terenul situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, menţionat mai sus, a unui imobil - casă de locuit, (inclusiv dotarea şi amenajarea acestuia) precum şi dotarea şi amenajarea apartamentului situat în mun. Constanţa, amintit anterior. La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat şi înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituţiei publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunţul - obiect al infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reţinută în sarcina sa, este mincinos".

Ana-Maria Pătru a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, conform sursei citate.

-----

Actualizare 15:53

DNA Ploieşti a început, în această după-amiază, urmărirea penală a fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, după ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respinsă de CSM, au declarat surse judiciare.

Pătru este inculpată în acest dosar - al doilea - pentru infracţiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare, iar la ora transmiterii acestei ştiri ea este audiată la DNA Ploieşti.

Potrivit surselor citate, cererea de recuzare a celor doi procurori din cadrul DNA Ploieşti care instrumentează dosarul de corupţie în care Ana Maria Pătru a fost citată, miercuri, în calitate de suspect, a fost respinsă de către CSM.

Ca urmare, DNA Ploieşti a început, miercuri după-amiază, urmărirea penală faţă de fostul preşedinte al AEP pentru infracţiunile de de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Avocatul Anei Maria Pătru a depus o cerere la CSM prin care îi recuză pe cei doi procurori care instrumentează al doilea dosar de corupţie al clientei sale, unul dintre anchetatori fiind şeful Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul DNA, procurorul Lucian Onea, iar solicitarea a fost trimisă prin fax la CSM, declarau pentru News.ro surse apropiate dosarului.

------

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a sosit în aceeastă dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, afirmând că are calitatea de suspect şi reluând acuzaţiile la adresa fostei preşedinte SIVECO Irina Socol, pe care a acuzat-o că îi "inventează" dosare.

Pătru a spus că are calitatea de suspect, potrivit News.ro. "Bănuiesc şi în ce dosar", a adăgat ea, vorbind despre "doamna Socol, care îşi aduce camarila şi mai face nişte denunţuri".

Surse judiciare au arătat că Pătru, care anterior a fost inculpată într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti, a fost citată în faţa procurorilor.

Sursele citate nu au precizat, însă, în ce calitate a fost chemată la DNA.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, la începutul acestei luni, ca fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru, trimisă în judecată de către DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, să rămână sub control judiciar, dar să poată părăsi ţara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb