UPDATE Deputat PDL, prins în flagrant luând mită

F.A.
Anticorupţie / 11 noiembrie 2012

Deputat PDL, prins în flagrant luând mită

Update 17:24:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că cererea ministrului Justiţiei referitoare la ridicarea imunităţii deputatului Alin Trăşculescu va fi introdusă cu prioritate pe ordinea de zi a Biroului Permanent de mâine.

Update 14:22:

Fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a declarat că a cerut încă din 2010 ca dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele ei sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA, informează sursele de presă.

"Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale", a declarat Udrea.

Update 14:22:

Avocatul deputatului PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanţei de reţinere emisă de procurorii anticorupţie pe numele politicianului, pe care o consideră "nejustificată".

"Deputatul se consideră nevinovat, nu a pus mâna pe bani", a precizat Ene.

Update 14:15:

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, astăzi, că mâine la ora 16:00 va avea loc o şedinţă a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea Justiţiei în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu, precizând că cel mai probabil marţi cererea va ajunge în plenul Camerei, informează Realitatea.net.

Update 14:00:

"Procurorii DNA efectuează efectuează cercetări penale faţă de Alin Trăşculescu, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", se arată într-un comunicat al DNA.

DNA a început urmărirea penală şi în cazul lui Marian - Valeriu Calotă, asociat şi administrator al firmei Maryna Exclusiv, acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (4 acte materiale).

"În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Trăşculescu Alin - Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate. Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător", se mai precizează în comunicat.

DNA a precizat: "la data de 10 noiembrie, inculpatul Calotă Marian-Valeriu a primit de la denunţător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă inculpatului Trăşculescu Alin-Silviu, la cererea acestuia. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Având în vedere calitatea sa de deputat în Parlamentul României, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 3 din Constituţia României, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a încunoştiinţat pe Ministrul justiţiei cu privire la efectuarea percheziţiei şi reţinerii inculpatului Trăşculescu Alin-Silviu. Inculpatul Calotă Marian-Valeriu va fi prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile".

Update 13:10:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.

Oficiali DNA au anunţat că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, dată fiind excepţia reprezentată de prinderea acestuia în flagrant delict.

Update 12:58:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că parlamentarii PDL vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trăşculescu justiţia să îşi poată face treaba, menţionând că incidentul afectează PDL în campanie, că situaţia este regretabilă, dar cei care au greşit trebuie să plătească, potrivit Realitatea TV.

"Când va veni solicitarea de la ministrul Justiţiei de ridicare a imunităţii, am vorbit şi cu liderul de grup Mircea Toader, deputaţii PDL vor fi în sală şi vor vota pentru ca justiţia să-şi facă treaba", a precizat Blaga.

Update 12:40:

Ministerul Justiţiei va cere aviz pentru arestarea deputatului PDL prins când lua mită, transmite Antena3.ro.

Update 12:19: DNA cere arestarea pentru 29 de zile

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere arestarea deputatului PDL pentru 29 de zile.

....

Preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a fost reţinut pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant, potrivit posturilor de televiziune.

Acesta se pare că ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-i facilita acestuia accesul la contracte cu statul.

Deputatul era urmărit de DNA de mai mult timp.

Alin Trăşculescu candidează pentru al doilea mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb