UPDATE Dorin Cocoş, audiat la DNA

A.C.
Anticorupţie / 18 octombrie 2017

Dorin Cocoş (Sursa foto: captură Youtube)

Dorin Cocoş (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 14:55

Omul de afaceri Dorin Cocoş s-a prezentat astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unei surse din presă.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că el a venit pentru a fi audiat de anchetatori în dosarul în care se investighează modalitatea prin care a fost concesionată Baza Sportivă 'Cutezatorii'.

(A.C.)

------

Actualizare 10:58

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a afirmat, la ieşirea de la DNA, că a dat o declaraţie în faţa anchetatorilor în care a detaliat lucrurile pe care le ştia despre concesionarea Bazei Sportive "Cutezătorii", potrivit unei surse din presă.

"Am dat o declaraţie cu lucrurile pe cale le ştiam", le-a spus Andronescu jurnaliştilor.

Ecaterina Andronescu a afirmat, citată de Antena3: "Este un dosar care se află la prima cercetare, cred că trebuie să îi lăsăm pe cei care sunt specialişti în domeniu să facă ce trebuie (...). Nu am discutat niciodată cu Dinu Pescariu (...). Pe niciun document nu apare semnătura mea, este prezent doar numele meu".

(A.C.)

--------

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu s-a prezentat la DNA, în această dimineaţă, şi este audiată în dosarul bazei sportive "Cutezătorii" din Capitală, în care sunt cercetaţi sub control judiciar fostul ministru pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani, de către Ministerul Educaţiei, a contractului de închiriere prin care baza sportivă a fost dată în folosinţă Fundaţiei "Dinu Pescariu", potrivit unei surse din presă.

În acel moment, Ecaterina Andronescu era ministru al Educaţiei, informează News.ro.

Ecaterina Andronescu a ajuns la DNA înaintea orei 8.00.

Conform sursei, în 10 octombrie, fostul ministru pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu şi fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasaţi sub control judiciar de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti fusese dată în folosinţa Fundaţiei "Dinu Pescariu".

Costoiu a semnat prelungirea contractului deşi acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundaţia lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile şi terenurile de sport proprietate a statului şi a schimbat scopul utilizării Bazei "Cutezătorii", folosind-o în scopuri comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro, se mai arată în sursă.

Potrivit sursei citate, Mihnea Costoiu, secretar de stat în Ministerul Educaţei la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. Dosarul în care cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar vizează modalitatea încheierii unui act adiţional, în 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locaţiune (închiriere) aprilie 2004 potrivit căruia Baza sportivă şi de agrement pentru copii "Cutezătorii" din Bucureşti - construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare - fusese dată în folosinţa Fundaţiei "Dinu Pescariu".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca baza sportiva " Cutezatorii" era a Ministerului Invatamantului si ministru era -indiferent cine - cum s-o dai unei fundatii, luând astfel dreptul copiilor de a face acolo sport ? Chiar daca pe nici un document, nu e semnatura ministrului, totusi acesta a aprobat acesta inchiriere, ca doar subalternii, nu faceau de capul lor aceasta operatiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb