UPDATE Ghiţă susţine că a fost şi el invitat acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009

A.C
Politică / 12 februarie 2018

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă

Actualizare 14:30 TOADER: "Nu sesizez Inspecţia Judiciară. Am raportul privind DNA, pe care îl pot prezenta oricând"

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemnă o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raprtul privind Ministerul Public, conform legii.

"Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Minsiterului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă", a declarat Toader la Antena 3.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: "Raportul va conţine o măsură".

(V.D)

---------

Actualizare 13:09 Şerban Nicolae: "DNA ar trebui refăcută din temelii; instituţia este profund coruptă"

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, astăzi, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) "ar trebui refăcută din temelii", întrucât "instituţia este profund coruptă", chiar dacă există acolo şi oameni care-şi fac treaba.

În plus, Şerban consideră că "este momentul unor măsuri drastice", dar a refuzat să explice ce înseamnă aceste măsuri, fiind în sarcina ministului Justiţiei să decidă.

Acesta a declarat: "Din punctul meu e vedere, cred că am ajuns într-un moment foarte grav în care, practic, DNA ar trebui refăcută din temelii. Acolo sunt oameni valoroşi, există procurori capabili, dar cred că în acest oment instituţia este una profund coruptă, una profund afectată de o boală foarte, foarte gravă, internă".

Potrivit acestuia, "credibilitatea instituţiei s-a prăbuşit, iar acest lucru este foarte, foarte grav", iar ceea ce a făcut DNA este "un spectacol politic, un joc periculos despre cine poate şi cine nu poate să fie ministru în ţară".

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia ministurl Jusţiei, Şerban a precizat: Eu cred că este momentul unor măsuri drastice şi cât se poate de concrete".

Acesta a refuzat să precizeze exact care sunt aceste măsuri, apreciind că este în sarcina ministurlui Justiţiei să decidă.

----------

Actualizare 12:13 Dăncilă: "Este îngrijorător; Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie face lucruri urâte sau că nu ar judeca drept"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că nu a avut încă o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema acuzaţiilor care se aduc Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) , dar că va avea o astfel de discuţie întrucât "lucrurille sunt îngrijorătoare".

Dăncilă a afirmat că nu este într-o situaţia "confortabilă", având în vedere că în înregistrările difuzate se vorbea despre fabricarea unor probe chiar în cazul unui premier.

Viorica Dăncilă a declarat, la intrarea în sediul PSD: "Este îngrijorător pentru fiecare român şi eu, în calitate de prim ministu, văzând că în discuţiile de aseară se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt într-o situaţie confortabilă, dar şi pentru un român care trebuie să vadă în justiţie dreptatea. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca lucrurile drept".

Aceasta a precizat că nu a avut o discuţie cu ministul Justiţiei, acesta fiind plecat din ţară, dar a afirmat că va exista o astfel de dicuţie.

Aceasta a adăugat: "Nu pot să vă spun la ce măsuri mă aştept. Trebuie să avem o discuţie pe acest subiect, nu pot să anticipez".

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura Codruţa Kovesi.

-----------

Actualizare 11:51 Dragnea: "Dacă înregistrările sunt adevărate, şi par adevărate, avem elemente de poliţie politică în România"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că trebuie făcută o anchetă serioasă în urma acuzaţiilor aduse Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi este bine că s-a autosesizat Inspecţia Judiciară, însă nu poate fi vorba doar despre abateri dsciplinare, existând "elemente penale foarte serioase".

Dragnea afirmă că, dacă înregistrărite prezentate în spaţiul public se dovedesc adevărate, "avem elemente de poliţie politică în România", potrivit News.ro.

Acesta a declarat: "Cel mai important lucru este că Inspectia Judiciară s-a autosesizat. Eu cred că trebuie făcută o anchetă rapid pentru a vedea dacă înregistrăzile sunt adevărate, şi par adevărate, şi trebuie luate măsuri rapid pentru că astfel de practici să nu se mai întâmple în România".

"Dacă se dovedesc a fi adevărate avem elemente de poliţie politică în România, părerea mea, şi Inspecţia Judiciară nu cred că poate fi vorba doar despre abateri disciplinare", a mai spus Dragnea, afirmând că există "elemente penale foarte serioase".

Acesta a mai spus că nu o cunoaşte pe Mihaiela Iorga, dar că "se pare că are o oarecare credibilitate".

Liviu Dragnea a afirmat: "Acolo s-a vorbit despre ameninţări din partea unei doamne de la Inspectia Judiciară care a pronunţat un cuvânt, şi anume nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat si o rezoluţie in legătură cu statul paralel, încep sa apară tot mai multe dovezi în sprijinul spuselor si noastre în ceea ce priveşte acest sistem".

Întrebat care este premierul căruia ar fi trebuit să i se fabrice dosar, Dragnea a spus că are o bănuială, dar că nu este Mihai Tudose.

-----------

Actualizare 10:49 Kovesi: "Nu a existat nicio discuţie cu procurorul Mihaiela Iorga despre un dosar referito la vreun ministru"

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a precizat astăzi că nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la un ministru care putea să ajungă premier, conform Agerpres.

Aceasta a afirmat: "Nu a existat nicio discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier. Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmaţiile nereale ale inculpaţilor".

Precizările vin după ce fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminică, la Antena 3, că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

Mihaiela Moraru Iorga a declarat: "Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi".

Săptămâna trecută, Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

----------

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a declarat ieri seară, la Antena 3, că fusese şi el invitat acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, chiar de către Gaberiel Oprea, dar că nu a putut da curs invitaţiei, fiindcă se afla la un eveniment privat.

Întrebat dacă fusese şi el invitat la Gabriel Oprea, Sebastian Ghiţă a răspuns afirmativ, ulterior precizând că cel care l-a invitat a fost Gabriel Oprea, "că era casa dânsului".

"Probabil că aş fi fost şi eu acolo, dar eram la un eveniment privat", a spus Ghiţă.

Chestionat dacă oamenii din acea sufragerie îşi doreau să fie preşedinte Traian Băsescu, Ghiţă a replicat: "Cred că unii gândeau într-un fel, alţii în alt fel. Nu tot timpul oamenii spun ceea ce gândesc".

Consultantul politic Dan Andronic a scris în aprilie 2017 că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009, conform News.ro.

Andronic a arătat că l-a sunat atunci pe Gabriel Oprea, care i-a spus să vină la locuinţa acestuia, pentru că are nevoie de el, iar acolo i-a găsit pe George maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Andronic a susţinut: "Am înţepenit. Acolo era Statul! În acel birou se găseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi încă o persoană înaltă pe care nu o cunoşteam. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date şi cifre, dar şi George Maior primea informaţii. Cred că, atât cât am stat eu acolo, Kovesi a primit cel puţin două telefoane la care a răspuns: "Da, domnule Preşedinte". După care ieşea din încăpere şi continua discuţia. În mod evident, Kovesi era o parte importantă a grupului, înţelegeam din modul în care punea întrebările referitoare la acţiunile ce se pot întreprinde. Au rămas în acea încăpere Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea...Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009".

Ca urmare a afirmaţiilor sale, conducerea Parlamentului a decis înfiinţarea unei comisii de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, comisie care ar urma ca astăzi să îşi prezinte concluziile în plenul Camerelor reunite.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Doamna Viorica nu se simte confortabil; ii recomandam sa-si ia rabdare(poate au cei de la Catena), daca va discuta cu Tudorel, o va lua usurel si o va asigura ca va actiona, cand va considera.

    Capisci?. 

    Zorii ststului paralel:

    Dragnea afirmă că, dacă înregistrărite prezentate în spaţiul public se dovedesc adevărate, "avem elemente de poliţie politică în România" 

    1. Înregistrarea arată un mod de operare. Presupun că nu aștepți să-ți traducă cineva ce vezi.

      Dacă nu înțelegi, nu-i bai. Încă ai drept de vot, e păcat, dar viața merge înainte. 

    america de sud sau africa?

    1. Coreea de Nord în UE.

    .....Asa se intampla cand avem INCULPATI la varful conducerii..... O tot zic si iara-si ....zic poate ...poate o sa li sa inchida dosarele.

    Kovesi nu te lasa intimidati ..sper sa le vina odata ...sorocul.... 

    1. Așa se întâmplă când mafia securistă controlează justiția.

      Kovesi bine face că nu se lasă. Află și ultimul ghiorlan ce face Securitatea în România. După aceea chiar și tu! :))))) 

    Hotul striga hotii! Numai unul si unul aduc acuzatii fara sa poata demonsta nimic. Trebuie "rezolvata" problema DNA inainte sa vina deciziile instantei cu privire la big dady. Politica de 2 bani pentru interese mari.

    1. Deocamdată filmul demontează probele DNA împotriva familiei Cosma.

      Partea frumoasă este când se scapă procurorul securist și toarnă care-i mersul cu Înalta Curte. 

      E belea. 

      SRI nu scapă nereformat. 

      Jumătate dintre magistrați vor ajunge la pușcărie.

      Desigur, vor fi dotate la standarde europene. 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb