UPDATE Oferta secundară de la Transgaz, împărţită în trei tranşe

A.T
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 aprilie 2013

Oferta secundară de la Transgaz, împărţită în trei tranşe

UPDATE 18:20 Guvernul aprobă mâine preţul de vânzare al acţiunilor

Acţiunile Transgaz (TGN) vor fi suspendate, mâine, de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), arată un comunicat de presă remis BVB.

Guvernul urmează să strabilească intervalul de preţ pentru oferta publică secundară.

...

Pachetul de 15% din acţiunile Transgaz care urmează să fie vândute la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la jumătatea acestei luni, ar urma să fie împărţit în trei tranşe, susţin surse apropiate situaţiei.

Deocamdată nu se ştie preţul din ofertă, acesta urmând să fie aprobat de şedinţa de Guvern. Surse guvernamentale se aşteaptă că intermediarii vor propune un interval de preţ mai mic decât în toamna anului trecut, în urma repetatelor amânări ale ofertei secundare.

În aceste zile, autorităţile şi consorţiul de intermediari poartă ultimele discuţii asupra preţului ofertei şi asupra cuantumului tranşelor, existând posibilitatea ca Guvernul să decidă forma finală în şedinţa de mâine, mai spun sursele noastre.

O variantă luată în calcul în privinţa tranşelor este oferirea a 85% din pachetul de acţiuni pentru investitorii instituţionali, 7% pentru investitorii mici şi 8% pentru investitorii mari. Micii investitori ar urma să beneficieze şi de un dis-count.

Preţul de vânzare al acţiunilor pentru investitorii instituţionali va fi stabilit la nivelul celui mai mic preţ de subscriere înregistrat în această tranşă, în cazul în care numărul total de acţiuni subscrise de aceştia va reprezenta mai puţin de 150% din numărul de acţiuni alocat, sau va fi egal cu preţul la care tranşa este subscrisă 150% sau, dacă un astfel de preţ nu există, cu cel la care tranşa este subscrisă la nivelul de subscriere imediat inferior celui de 150%, dacă numărul total de acţiuni subscrise de aceştia va reprezenta 150% sau mai mult din numărul de acţiuni alocat lor.

Iniţial, Guvernul se angajase în acordul cu Fondului Monetar Internaţional (FMI) că va derula oferta publică secundară la Transgaz pentru 15% din acţiuni în iunie, apoi a amâ-nat-o pentru toamna anului trecut. Vânzarea a fost, din nou, reprogramată pentru jumătatea acestei luni, în noiembrie 2012, când preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au convenit să amâne procedura, considerând că momentul nu este prielnic.

Oferta este intermediată de consorţiul format din firmele de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, Wood&Company Financial Services şi BT Securities.

Transgaz Mediaş este controlată de stat, prin Ministerul Economiei. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din 2008, în urma unei oferte derulate la finele lui 2007. Statul deţine 73,51% din acţiunile companiei. În acţionariatul Transgaz se regăseşte Fondul Proprietatea, cu 14,98% din titluri, iar restul de 11,5% din acţiuni sunt în portofoliile investitorilor de la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb