UPDATE Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost pus în libertate

S.A.
Anticorupţie / 3 octombrie 2017

Dorin Cocoş (Sursa foto: captură Youtube)

Dorin Cocoş (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 17:34

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost eliberat, în această după-amiază, de la Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a acestuia.

Cocoş a executat un an din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft".

Omul de afaceri a ieşit din penitenciar în jurul orei 17.00, fiind aşteptat de o maşină. El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, limitându-se doar la a le atrage atenţia să nu se împiedice de cablurile de la camerele de luat vederi.

--------------

Omul de afaceri Dorin Cocoş, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft", va fi eliberat condiţionat, a decis, astăzi, Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă, anunţă News.ro.

"(...) admite contestaţia formulată de condamnatul Cocos Dorin împotriva sentinţei penale nr. 1999 din data de 16.08.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 19314/ 4/ 2017. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza, (...) admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Bucureşti- Jilava cu privire la condamnatul Cocoş Dorin de sub efectul pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti (...). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului", este decizia luată astăzi de magistraţii Tribunalului Ilfov.

Dorin Cocoş, încarcerat la Penitenciarul Jilava, urmează, astfel, să fie pus în libertate în cursul acestei zile.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 4 respinsese, pe 16 august, cererea de eliberată condiţionată a lui Cocoş.

Omul de afaceri a fost acuzat, în dosarul "Microsoft", că a primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului de licenţiere "Microsoft" cu Ministerul Comunicaţiilor. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată la Tribunalul Ilfov.

Magistraţii Judecătoriei Sector 4 motivau că omul de afaceri Dorin Cocoş nu trebuie liberat condiţionat deoarece condamnatul încă nu are formată o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Conform motivării instanţei, Dorin Cocoş a participat la 14 programe educative, incluzând dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură. "Instanţa reţine că la acest moment nu se impune liberarea condiţionată a petentului chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege deoarece faţă de acesta funcţiile pedepsei nu au fost realizate impunându-se ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Instanţa consideră că la acest moment petentul nu a executat o perioadă de timp suficientă din pedeapsă", se arăta în motivarea instanţei.

În 15 septembrie, Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a omului de afaceri Dumitru Nicolae, condamnat tot la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft".

În 3 octombrie 2016, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro şi o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, pedeapsa fiind majorată de la 1,6 ani cu suspendare, dispusă iniţial. De asemenea, instanţa a dispus ca acesta să plătească statului 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro.

Fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, instanţa hotărând confiscarea a peste 3.000.000 euro, iar Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost găsit vinovat de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste 2.000.000 euro şi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

Judecarea dosarului "Microsoft" a început în 24 martie 2015 şi s-a încheiat în octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licenţe "Microsoft" timp de zece ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Banii recuperati,penalizari/amenzi/d obanzi,ceva..desteptul hot ,preferatul lui tiriac..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb