UPDATE: Ponta: România nu a ieşit din criză

F.A.
Politică / 20 februarie 2011

Liderul PSD Victor Ponta a declarat astăzi că România nu a ieşit din criză, aşa cum anunţă în mod "super-optimist şi super-nerealist" liderii PDL şi ai Guvernului, iar astfel de afirmaţii riscă să inducă în eroare şi să creeze o mare dezamăgire în cadrul populaţiei, potrivit Realitatea.net.

"Declaraţiile super-optimiste şi în acelaşi timp super-nerealiste atât ale domnului Băsescu, cât şi ale domnului Boc şi ale doamnei Udrea nu se confirmă în niciun fel. România nu a ieşit din criză, poate că doamna Udrea sau Băsescu au ieşit din criză, dar genul acesta de declaraţii, dincolo de importanţa lor în bătălia internă din PDL, riscă să inducă în eroare şi să creeze o nouă mare dezamăgire în cadrul populaţiei", a spus Ponta.

Social-democratul a afirmat că, în urma noului Acord cu FMI, ţinta de deficit pentru 2011 şi 2012, "de o amploare deosebită", nu va putea fi atinsă, la fel cum nu a fost atinsă nici cea pentru 2010, deşi aşa fusese anunţat ""în mod nereal". "În practică, arieratele Guvernului au trecut de 1,6 mld euro. Dacă ar fi fost plătite, sau consemnate ca deficit, practic nici în 2010 România nu-şi îndeplinea ţinta", a spus Ponta, urgentând Guvernul să plătească datoriile către firmele private.

Liderul PSD a mai spus că în 2011 Guvernul va continua măsurile de ajustare prin reducerea cheltuielilor şi, deşi aceste măsuri erau "necesare", acum va trebui să se axeze pe acele măsuri care nu au fost întreprinse în anul precedent, respectiv reducerea arieratelor şi stimularea forţei de muncă, în condiţiile în care capacitatea de rezistenţă a populaţiei faţă de măsurile de austerite este "la limită". Ponta a mai atenţionat că Executivul s-a obligat faţă de FMI să elimine subvenţiile pentru gigacalorie, astfel încât preţul pentru căldură va creşte cu 70-100% în iarna viitoare faţă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb