UPDATE Preşedintele îi cere demisia Premierului

V.D.
Politică / 27 aprilie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 13:45 Nicolicea: Preşedintele nu are în atribuţie retragerea încrederii

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat astăzi că şeful statului nu are printre atribuţii retragerea încrederii premierului sau Guvernului, iar demersul acestuia de a cere demisia prim-ministrului reprezintă ''o chestiune propagandistică''.

"În primul rând, solicitarea de demisie e o chestiune propagandistică, pentru că demisia este un act unilateral, ţi-o dai dacă vrei. Nu mă aşteptam să repete şi să facă aceeaşi gafă şi preşedintele. În ceea ce priveşte retragerea încrederii faţă de premier, preşedintele nu are în atribuţie retragerea încrederii. Articolul 107, alineatul 2 din Constituţie spune clar că preşedintele nu îl poate revoca pe primul-ministru, iar, în ceea ce priveşte retragerea încrederii, nu poate să i-o retragă decât ăla care i-a dat-o, şi anume Parlamentul prin vot. Deci probabil că sensul de a retrage încrederea e numai aşa, o sintagmă de presă. (...) Ca să exemplificăm faptul că o cerere de demisie nu are niciun efect, ce părere aţi avea dacă astăzi doamna Dăncilă ca premier i-ar cere şi ea demisia domnului preşedinte şi i-ar retrage încrederea? Problema este că cel care trebuie să vegheze la respectarea Constituţiei este domnul preşedinte şi, în momentul de faţă, se comportă pe lângă Constituţie", a declarat Nicolicea, scrie Agerpres.

-----

Actualizare 12:45 USR: Susţinem solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteptăm demisia premierului.

Uniunea Salvaţi România a transmis că susţine demersul preşedintelui prin care i-a solicitat demisia premierului Viorica Dăncilă şi afirmă că acest conflict dintre preşedinte şi Guvern poate arunca România în haos.

"USR susţine solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteptăm demisia premierului. Acest conflict între Guvern şi preşedinte poate să arunce România în haos! Preşedintele a dat deja prea multe şanse PSD, prin numirea celor trei premieri în cursul unui singur an, acest partid nu este în stare să guverneze România", a transmis USR.

------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea.

El a amintit de jurământul depus de premierul Viorica Dăncilă la învestirea în funcţie - "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

"Este jurământul pe care îl depunem noi care obţinem şi îndeplinim după aceea demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad litteram Constituţia, legile ţării, asta înseamnă şi că se respectă principiul colaborării loiale, că se respectă nevoia de consultare în interesul statului român, între preşedinte şi prim-ministru, că se respectă deciziile CCR, toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid. Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă'', a precizat Iohannis.

În opinia sa, Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.

"Sunt trei luni (n.r. - de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României", a spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ALEA JACTA EST! 

    Si Basescu I-a cerut demisia lui TARICEANU.Rezultatul :toti P.D L-istii din guvern au "zburat"Aceiasi valoare pe acest subiect ca si cererea mea de demisie a PREMIERULUI Probabil doamna DANCILA il va enerva incat vom vedea alt IOHANNIS.

    da cine esti tu mai mutalaule,o alta sluga din ardealsau mai bine zis retard mintal

    1. Bah, slugoiule moldovea betiv si incestuos!

    Gandire de provincial sa tot mergi pe la Inalte porti Dar inaltele porti iti iau banii si te trimit acasa ,in cazul fericit Intre timp ROBOR creste salariile sunt tot proaste si de circoteca se rade in contiuare uitandu-se ca umblam cu pantalonii rupti ,iar initiative constructive de vreun fel -multime vida

    respectele mele erecte d-le presedinte!!

    CICLIC - în 28 ani - GENEREAZĂ SCANDAL : MUTĂ LUPA DE PE PRINCIPAL PE SECUNDAR !!!

    Acum culegem roadele unui fapt bine facut?

    Cum a putut presedintele sa accepte un prim ministru de calitatea Vioricai "imunoglobina"? Nu a stat de vorba cu ea sa sesizeze ca numara din 20 in 20? 

    Nu s-a asteptat ca va veni momentul cand ii va arata ca nu-i pasa de binele tarii si nu e in stare sa discute cu guvernatorul BNR?  

    Sufera bursa si rata de schimb cand oricine ajunge ministru sau prim ministru si se mai da si-n petec!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb