UPDATE Preţul benzinei a fost majorat nejustificat

F. A.
Materii Prime / 26 ianuarie 2011

Preţul benzinei a fost majorat nejustificat

Un raport al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) care se află pe masa premierului Emil Boc arată că preţul benzinei a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără să fie determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător.

În acelaşi timp, grupul de experţi europeni în domeniul combustibililor folosiţi în transport a lansat marţi, 25 ianuarie, un raport privind viitorul acestui tip de combustibili. Raportul a fost transmis Comisiei Europene, concluzia fiind că, până în 2050, combustibilii alternativi au potenţialul de a înlocui treptat resursele fosile de energie, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Conform raportului menţionat, UE va trebui să dezvolte până în 2050 surse de energie fără petrol şi practic fără emisii de CO2, pentru sectorul de transport, ca urmare a necesităţii de a reduce impactul actualilor combustibili asupra mediului şi a preocupărilor legate de securitatea aprovizionării cu energie.

Raportul grupului de experţi realizează, în premieră, o analiză cuprinzătoare care acoperă întregul sector de transport. Necesităţile de combustibil pentru diversele tipuri de transport ar putea fi îndeplinite printr-o combinaţie între energie electrică şi biocombustibili - ca opţiuni principale, combustibili sintetici ca opţiune de tranziţie, utilizarea metanului - ca şi combustibil complementar şi a gazului petrolier lichefiat (GPL) - ca supliment.

Boc: Îi felicit pe cei de la ANAF

"Îi felicit pe cei de la ANAF pentru efortul depus şi le solicit declanşarea inspecţiilor fiscale la societăţile în cauză. Avem datoria să oferim românilor explicaţiile necesare pentru creşterea preţului la carburant. Solicit ca salariile directorilor din Consiliul de Administraţie să rămână plafonate", a declarat premierul Emil Boc în urmă cu scurt timp, referitor la majorarea nejustificată a preţului benzinei. "Solicit Consiliului Concurenţei o analiză suplimentară pentru a vedea dacă a existat o practică concertată", a adăugat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb