• ACTUALIZARE 15:00 Costin, BNS: "Această ieşire în stradă vrea să reamintească faptul că pe agenda noastră rămân subiecte critice, nerezolvate"
Peste 2.000 de sindicalişti, membri ai Blocului Naţional Sindical, au protestat marţi, timp de aproximativ 3 ore, în Piaţa Victoriei, aceştia fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat, potrivit preşedintelui BNS, Dumitru Costin.
Acesta a declarat la finalul protestului că acţiunile sindicale vor continua şi că pe agendă rămân "subiecte critice, care nu sunt rezolvate".
Costin a menţionat: "Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un mesaj pentru Guvern şi pentru coaliţia de guvernare, care trebuie să înţeleagă că nu acceptăm, în niciun caz, condiţiile pe care ei le-au impus, pe subiectele pe care le-am ridicat. Mai mult, această ieşire în stradă a noastră, chiar dacă nu a fost super spectaculoasă şi numeroasă, vrea să aducă aminte asupra faptului că pe agenda noastră rămân aceste subiecte critice, care nu sunt rezolvate. Clasa politică, Guvernul, aşteaptă să trecem în tăcere, să abandonăm lupta şi să ne predăm. Nu vom face acest lucru. Mai mult, veţi vedea la Consiliul Naţional al BNS, din luna ianuarie, voi propune delegaţiilor prezenţe o moţiune care să vizeze oprirea lucrului".
De asemenea, acesta a mai adăugat că investiţiile publice sunt "un motor de creştere economică şi generator de locuri de muncă".
Costin a precizat: "Discutăm de modificarea legislaţiei, care astăzi este ostilă lucrătorilor, în sensul în care este restricţionat dreptul la libera asociere, este restricţionat dreptul la grevă şi, de asemenea, este restricţionat dreptul la negocieri colective. Alt obiectiv major îl reprezintă această nefericită lege de salarizare, 153, care a fost transmisă la Parlament şi pe care nu am putut să avem discuţii, negocieri şi analize serioase. Abia astăzi realizează colegii noştri din sectorul bugetar ce consecinţe nefaste are această lege pentru un număr foarte mare de salariaţi. Nu în ultimul rând, proiectul Legii bugetului de stat şi de asigurări sociale, care în opinia noastră este unul departe de atingerea dezideratelor. Atâta timp cât avem o perioadă de creştere economică, să ai un buget în care investiţiile publice sunt comparabile, pe hârtie, cu cele de anul acesta şi cu cele de anul trecut... E caraghios, pentru că investiţiile publice sunt un motor de creştere economică şi generator de locuri de muncă".
(A.C.)
----
Actualizare 11:43 Peste o mie de sindicalişti s-au strâns în Piaţa Victoriei
Peste o mie de sindicalişti s-au strâns în Piaţa Victoriei, aceştia având vuvuzele, fluiere, bannere şi steaguri tricolore.
Coloanele de sindicalişti continuă să vină în piaţă.
Sindicaliştii estimează participarea a aproximativ 2.000 de persoane.
--------
Actualizare 11:05 Protestele au început în Piaţa Victoriei
Sute de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei împotrivta codului fiscal.
-------
Membrii Blocului Naţional Sindical (BNS) organizează, astăzi, un miting de protest faţă de măsurile impuse de Codul Fiscal, mai ales faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit News.ro.
Din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai I la Palatul Regal, BNS a restrâns manifestarea urmând ca aceasta să fie organizată doar în Piaţa Victoriei, nu şi în Piaţa Revoluţiei, cum s-a dorit iniţial.
Protestul va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11:00 şi 13:00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât cea anunţată iniţial, spun organizatorii, conform sursei citate.
"Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare, acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei", a anunţat BNS.
Sindicalişii estimează participarea a aproximativ 2.000 de persoane.
News.ro precizează: "BNS acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri. Sindicalişii vor să atragă atenţia "cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat".
"Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă", mai spun sindicaliştii.
BNS consideră că drepturile muncitorilor sunt ameninţate, iar şansele pentru relaţii de muncă bazate pe respect se degradează.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.12.2017, 19:12)
nu mai au pe nimeni sindicalistii....degeaba fluiera, o sa ramina cu paguba....e grav dar asta este votul acordat preafericitilor PSD sau hotilor PDL=PMP si altora ca ei = UDMR