UPDATE  Toader s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA

A.C.
Politică / 5 septembrie 2017

Tudorel Toader (Sursa foto: just.ro)

Tudorel Toader (Sursa foto: just.ro)

Actualizare 10:45 Klemm: "A fost o discuţie fructuoasă şi completă"

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a declarat, marţi, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că a fost o "discuţie fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi despre responsabilităţile acestuia.

Întâlnirea ambasadorului american cu ministrul Justiţiei a durat două ore.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus că discuţia a fost una "fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi responsabilităţile ca ministru.

Ambasadorul a menţionat: "Am discutat despre viziunea şi responsabilităţile lui Tudorel Toader, ca ministru. Discuţiile au avut loc într-un spirit de cooperare, am făcut schimb de informaţii şi păreri. Abia aştept să lucrez mai departe cu ministrul şi Guvernul".

Întâlnirea de la Ministerul Justiţiei s-a încheiat. Aceasta a durat două ore.

La final, ambasadorul Hans Klemm a spus că discuţia a fost una "fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi responsabilităţile ca ministru.

Ambasadorul a menţionat: "Am discutat despre viziunea şi responsabilităţile lui Tudorel Toader, ca ministru. Discuţiile au avut loc într-un spirit de cooperare, am făcut schimb de informaţii şi păreri. Abia aştept să lucrez mai departe cu ministrul şi Guvernul".

(A.C.)

-----

Actualizare 09:02 Hans Klemm a ajuns la Ministerul Justiţiei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a ajuns la Ministerul Justiţiei. Diplomatul va discuta cu Tudorel Toader despre modificările propuse de acesta la legile justiţiei. Întâlnirea are loc la solicitarea diplomatului american, în contextul în care Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar ca urmare a modificărilor propuse de Toader.

----------

Ministrul Justitiei Tudorel Toader se întâlneşte astăzi, la ora 8:30, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, la sediul Ministerului Justiţiei. Întâlnirea are loc la solicitarea diplomatului american, în contextul în care Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată pentru independenţa sistemului judiciar ca urmare a modificărilor propuse de Toader la legile justiţiei, potrivit unei surse din presă.

Ministrul Tudorel Toader a arătat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că se aşteaptă ca diplomatul să-şi motiveze îngrijorarea privind numirea procurorilor şefi din România, tocmai având în vedere că nu a propus modelul american, în care procurorul general este propus de Senatul SUA, conform News.ro.

Tudorel Toader a declarat: "În concret ar fi a treia oară când mă văd cu ambasadorul SUA. La iniţiativa dânsului, nu la iniţiativa mea. Mi-a oferit mai multe variante de întrevedere. El şi-a exprimat îngrijorarea , dar eu aş am spus că aş fi vrut şi motivarea acestei îngrijorări. Mai e puţin şi o să aflu şi probabil o să întreb. Poate este ingrijorat că în proiectul de modificare a legilor justiei nu am propus modelul american, unde procurorul general este propus de către Senat, să avem o echivalenţă a procedurilor şi să tindem spre acelaşi standard de democraţie".

Conform sursei, ministrul a mai dezvăluit că în precedentele întâlniri, Hans Klemm i-a propus efectuarea unei vizite în statele Unite şi, poate că, în întâlnirea de astăzi doreşte să discute despre programul acestei deplasări.

"În precedentele întâlniri m-a invitat să fac o vizită oficială în SUA şi poate mă invită să stabilesc calendarul, voi vedea mâine", a completat Toader la Antena3.

În continuare, ministrul a arătat că un ambasador poate spune orice, însă Parlamentul trebuie să legifereze ţinând cont de specificul naţional, informează sursa.

"Şi noi avem partea noastră de culpabilitate. Într-un final, un ambasador îşi exprimă o dorinţă, dar noi trebuie să legiferăm ţinând cont de specifiicul naţional şi ţinând cont de standardele democratice, menajând toate bunele relaţiile cu statele partenere cu care avem poziţii privilegiate, ţinând seama de Constituţie, acelea sunt reperele după care trebuie să legiferăm. Cu referire la această procedură de numire a procurorilor de rang înalt. Va dau exemple în care numirea o face parlamentul. Nu dau exemplul Albaniei sau Croaţiei, ci o să dau exemplul Angliei, unde procurorul general este numit de Parlament şi, în ultimă instanţă, SUA", a mai arătat Toader.

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada Potrivit sursei citate, SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa s-ar numi daca ar face-o altcineva decat ambasadorul americii. Nici macar nu are de ce sa se ascunda pentru ca falanga vocala a ONG istilor romani il aplauda frenetic. Nu este normal, nu este democratic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb