UPDATE Un medicament contrafăcut pentru hepatită, comercializat în ţara noastră

F.A.
Miscellanea / 7 noiembrie 2013

Update 14:49

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă pacienţilor care folosesc produsul Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a) în tratamentul curent, în cazul achiziţionării acestuia în ultimele două săptămâni, să se adreseze imediat medicului curant în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate, potrivit unui comunicat de presă.

Ca urmare a informaţiilor cu privire la existenţa pe piaţa farmaceutică din România a unor cutii contrafăcute prevăzute cu eticheta Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a), Ministerul Sănătăţii precizează că a solicitat ANMDM, autoritatea responsabilă în domeniul medicamentului, să întreprindă toate demersurile legale care se impun pentru gestionarea situaţiei, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

În acest sens, ANMDM a informat specialiştii din domeniu, doctori şi farmacişti, referitor la apariţia produsului contrafăcut şi, concomitent, s-a decis retragerea tuturor loturilor suspecte de pe piaţa farmaceutică. De asemenea, reprezentanţii ANMDM au luat legătura cu compania producătoare în vederea înlocuirii de urgenţă a produsului, potrivit sursei citate.

"Comisiile Naţionale de Boli Infecţioase şi Gastroenterologie din cadrul Ministerului Sănătăţii vor elabora, dacă va fi cazul, în cel mai scurt timp, un protocol referitor la modalitatea de tratament a pacienţilor care folosesc în mod regulat acest produs. În prezent, activitatea de control a MS, ANMDM, cât şi a celorlalte autorităţi de control abilitate se află în derulare", se mai arată în comunicat.

MS adaugă că va reactualiza, în cel mai scurt timp, OMS Nr 456/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare de care beneficiază asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi în vederea asigurării medicamentului Pegasyspe piaţa din România.

----

Mai multe seringi contrafăcute, destinate bolnavilor de hepatită, au fost descoperite în ţara noastră.

Este vorba despre seringi preumplute.

Aceste seringi contrafăcute nu conţineau tratamentul necesar bolnavilor, ci aveau în compoziţie doar apă distilată.

Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului a declarat că nu au fost oprite de la comercializare toate produsele dar îi sfătuişte pe consumatori să fie atenţi.

"Nu ne permitem să oprim de la comercializare tot Pegasysul. Singurul lucru este ca în momentul în care deschid cutia să verifice dacă este similar cu cel pe care l-au cumpărat data trecută, seringa să fie din sticlă şi nu din plastic, iar pistonul trebuie să fie roşu şi nu alb", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, potrivit Realitatea.net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb