UPDATE Ziua "ZÂT" în PSD

V.D.
Politică / 21 septembrie 2018

Ziua "ZÂT" în PSD

Actualizare 21:45. Dragnea, după CEx: "N-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a sistemului odios"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat în această seară după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină "o unealtă a sistemului odios", el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. Acesta a precizat că a spus la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât timp cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru "a zdrobi acest sistem odios care distruge România".

"S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Nu sunt absolut deloc de acord că e prima şedinţă în care discută serios în PSD. (...) Sigur că mi-aş dori şi le-am şi spus colegilor mei: nu vreau să mai avem astfel de şedinţe în care să vorbim despre că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. (...) Cu toate că unii colegi au spus să nu facem niciun vot eu, n-am fost de acord pentru că s-a minţit prea mult, s-a manipulat prea mult în ultimele zile", a afirmat Liviu Dragnea.

Drganea a spus că în aceste zile majoritatea colegilor săi din CEx au avut întâlniri cu organizaţiile în judeţe, iar majoritea l-au sunat în timpul şedinţei şi l-au pus pe speaker să le spună câteva cuvinte şi să audă ce părere au. "Toţi de unde am fost sunat mi-au cerut să nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte PSD", a adăugat preşedintele PSD.

Liderul PSD a precizat că le-a vorbit azi colegilor săi despre motivele pentru care ar trebui să demisioneze, relatează News.ro.

"Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis, DNA, SPP, Rezist. Am spus că eu niciodată n-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire cu toţi colegii mei în biroul meu a doua zi după condamnare că atât cât voi mai fi în această funcţie voi lupta pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge România", menţionează Dragnea.

------

Actualizare 21:30. Vicepremierul Paul Stănescu: "Dacă CEx-ul spune, am plecat imediat"

Viceprim-ministrul Paul Stănescu a afirmat în această seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că acest for este cel care va decide dacă îşi păstrează sau nu locul în Guvern, declarând: "Dacă CEx-ul spune să plec, am plecat imediat".

Întrebat dacă rămâne ministru în guvernul condus de Viorica Dăncilă, Paul Stănescu a răspuns: "CEx-ul spune lucrul ăsta, nu eu", relatează News.ro.

Acesta a fost solicitat să confirme informaţia potrivit căreia le-ar fi spus colegilor săi în timpul şedinţei că orice ordonanţă de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii ar putea duce la o cercetare penală, Paul Stănescu replicând: "Chiar nu ştiu despre ce vorbiţi".

-----

Actualizare 21:10. Firea: "Au fost 10 voturi ca Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere"

Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a "dezbătut serios, fără timorarea de până acum". Ea a precizat că un singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost "10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere". Aceasta a susţinut că a fost şi o propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu este oportun.

"Au fost opinii pro şi contra demersului nostru. Primul câştig este acela că cred că a fost prima şedinţă de CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice toate probemele care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare care a fost până acum", a declarat Gabriela Firea după şedinţa Cex, relatează News.ro.

"La finalul dezbaterilor, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct (al scrisorii - n.r.), doar cel referitor la domnia sa - au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere", a mai declarat Firea.

-----

Actualizare 21:10. Firea: "Au fost 10 voturi ca Dragnea să facă un pas în spate, 39 să continue şi o abţinere"

Gabriela Firea a declarat că a fost primul CEx al PSD în care s-a "dezbătut serios, fără timorarea de până acum".

----

Actualizare 20:35. Liviu Dragnea confirmat în funcţie

Membrii Comitetului Executiv al PSD au dat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea, iar majoritatea a votat pentru susţinerea preşedintelui PSD, au declarat pentru News.ro surse din partid.

Şedinţa CEx s-a încheiat cu votul referitor la Dragnea.

-----

Actualizare 18:40. Dragnea: "Trebuie să fie un vot până la final"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a precizat astăzi că discuţiile din şedinţa Comitetului Executiv Naţional vor fi tranşate printr-un vot.

"Normal că trebuie să fie un vot", a răspuns Liviu Dragnea, întrebat de jurnalişti dacă se va da un vot în finalul şedinţei, relatează News.ro.

Liderul PSD a făcut aceste precizări când a ieşit într-o scurtă pauză din şedinţa CExN.

Întrebat ce se mai întâmplă în cadrul reuniunii, Dragnea a spus: "Ascult".

Actualizare 17:00 Rădulescu, despre Negoiţă: "A dat Bacalaureatul la 30 de ani pentru că înainte punea mochetă pe jos".

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu îl atacă dur pe primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, spunând că, din punctul lui de vedere, este un "zero barat", în condiţiile în care a dat examenul de Bacalaureat la vârsta de 30 de ani pentru că Ţînainte punea mochetă pe jos". Rădulescu a adăugat că Negoiţă ar trebui să spună public despre faptul că procurorii DNA mănâncă la Rin Grand Hotel şi că vrea să scape de dosarul deschis pe numele său, acesta putând fi şi motivul pentru care îşi doreşte plecarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

"(...) Eu am terminat şef de serie la Medicină înainte de "89 şi el (Robert Negoiţă, n.r.) a făcut bacalaureatul la 30 de ani pentru că înainte punea mochetă pe jos", le-a spus jurnaliştilor deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în timpul şedinţei CExN.

Rădulescu a spus că va cere retragerea sprijinului politic pentru Robert Negoiţă în următoarea şedinţă CExN. Rădulescu a subliniat că Negoiţă este "un nimeni", iar întrebat dacă a avut o discuţie cu el pe această temă, deputatul PSD a spus că Negoiţă e prea mic pentru a vorbi cu el.

-----

Actualizare 15:50. CEx PSD: Zvonurile spun că Dragnea ar fi făcut apel la unitate.

Zvonurile spun că preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei.

Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, care a luat şi ea cuvântul în şedinţa CEx, ar fi susţinut că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului.

Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului, spun surse din PSD.

----

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat s-a reunit vineri în şedinţă, la Palatul Parlamentului, tema centrală de discuţie fiind demersul public asumat de mai mulţi lideri ai formaţiunii prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a început

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat a început vineri la Palatul Parlamentului.

Alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele executiv, premierul Viorica Dăncilă, participă membri ai Biroului Permanent Naţional, lideri ai organizaţiilor judeţene, liderii grupurilor parlamentare ale social-democraţilor, precum şi preşedinţii organizaţiilor interne ale partidului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. PSD, bagă legile JUSTIȚIEI sub PREȘ !!!

    Stati linistiti la locurili voastre! Va mai dau 100 de lei!

    1. Fără guvernul lui, Iohannis va vedea Rahova zilnic, din interior.

    PSD spală rufele JUSTIȚIEI în FAMILIE !!!

    1. SRI își scoate acoperiții în public. :))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb