Compania de logistică UPS anunţă atingerea obiectivului de reducere totală a emisiilor de carbon în 2013, precum şi îndeplinirea în avans a ţintei stabilite pentru 2016, de reducere cu 10% a consumului de combustibili în aer şi la sol, noul obiectiv setat de UPS fiind diminuarea cu 20% a intensităţii carbonului (carbonul emis raportat la creşterea economică) înainte de 2020, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.
"Pentru al doilea an consecutiv, strategia UPS de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră a dat rezultate şi a permis companiei să livreze mai multe bunuri şi să emită mai puţine gaze, în acelaşi timp. În 2013, emisiile de gaze cu efect de seră au fost diminuate cu 1,5% comparativ cu 2012, în timp ce volumul livrărilor a înregistrat o creştere de 3,9%", se mai arată în comunicat.
UPS deţine, la nivel mondial, 3.647 de vehicule cu combustibil alternativ şi tehnologie avansată care susţin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi sunt folosite ca un "laborator în mişcare" pentru testarea, optimizarea şi dezvoltarea unei noi generaţii de vehicule. În 2013, UPS şi-a crescut numărul de autovehicule pe gaze naturale în SUA, adăugând 249 de tractoare care funcţionează cu gaze naturale lichefiate. Compania şi-a propus să aibă în flotă peste 1.000 de tractoare care funcţionează cu gaze naturale lichefiate, până la sfârşitul lui 2014. Tractoarele pe gaze naturale ale UPS parcurg peste 3,2 milioane de kilometri pe săptămână.
Tot anul trecut, vehiculele UPS care folosesc combustibil alternativ şi tehnologie avansată au parcurs peste 88 de milioane de kilometri şi au economisit 21,9 milioane de litri de benzină şi motorină. Din 2000, flota a parcurs peste 560 de milioane de kilometri, economisind 130 de milioane de litri de benzină şi motorină. Economia obţinută plasează compania pe drumul spre a-şi atinge obiectivul de 1,6 miliarde de kilometri parcurşi cu vehicule utilizând combustibil alternativ şi tehnologie avansată până la sfârşitul lui 2017.
Cu sediul central în Atlanta, UPS deserveşte peste 220 de ţări şi teritorii din lume.