Ursula von der Leyen prezintă Starea Uniunii Europene în faţa Parlamentului European

J.P.
Internaţional / 15 septembrie 2021

Ursula von der Leyen prezintă Starea Uniunii Europene în faţa Parlamentului European

Actualizare - Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi o nouă strategie a UE în domeniul conectivităţii, care are ca scop facilitarea investiţiilor în infrastructura care conectează bunuri, persoane şi servicii în întreaga lume, dar şi că blocul comunitar nu va accepta pe piaţa europeană produse obţinute prin muncă forţată.

''Vom prezenta în curând noua noastră strategie privind conectivitatea, denumită Global Gateway (Portalul Global). Vom crea parteneriate cu ţări din întreaga lume'', a declarat Ursula von der Leyen în timpul discursului său privind starea Uniunii Europene.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: ''Bruxellesul va iniţia o lege europeneană privind cipurile''

Comisia Europeană va prezenta o lege europeană privind cipurile, în contextul unui deficit mondial de semiconductori, care paralizează mai multe sectoare de activitate, iar Europa este din ce în ce mai dependentă de importurile chinezeşti sau americane pe această piaţă, a cărei valoare este estimată la 440 de miliarde de euro, informează AFP, potrivit Agerpres.

Scopul este de a crea un ecosistem european al cipurilor de ultimă generaţie, care să includă producţia. Astfel, ne vom asigura securitatea aprovizionării şi se vor dezvolta noi pieţe pentru tehnologiile europene revoluţionare, a explicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în faţa deputaţilor europeni, miercuri, la Strasbourg.

---

Actualizare - Preşedinta Comisiei Europene a anunţat astăzi suplimentarea ajutorului umanitar oferit populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro, cu ocazia discursului privind starea Uniunii Europene susţinut în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

''Suntem alături de poporul afgan. Alături de femeile şi copiii afgani, de procurori, de jurnalişti şi de apărătorii drepturilor omului. Mă gândesc mai ales la judecătoarele care stau acum ascunse, temându-se de bărbaţii pe care i-au trimis la închisoare. Trebuie să îi sprijinim în continuare pe toţi afganii, atât pe cei rămaşi în ţară, cât şi pe cei din ţările învecinate. Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore şi al unui dezastru umanitar. Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro'', a precizat Ursula von der Leyen.

---

Actualizare - Uniunea Europeană va oferi 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 ţărilor sărace până la jumătatea anului 2022, pe lângă cele 250 de milioane de doze deja promise, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Aceasta este o investiţie în solidaritate şi este, de asemenea, o investiţie în sănătatea globală", a declarat von der Leyen în Parlamentul European, la Strasbourg, subliniind că, în timp ce peste 70% dintre adulţii din Uniunea Europeană sunt vaccinaţi, "mai puţin de 1% din dozele de vaccin au fost administrate în ţările sărace".

"Amploarea nedreptăţii şi nivelul de urgenţă sunt clare", a recunoscut şefa executivului UE în discursul său anual privind starea Uniunii.

---

Actualizare - Ursula von der Leyen: ''UE va spori finanţarea pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru protejarea biodiversităţii''

Uniunea Europeană va spori sprijinul financiar pentru a ajuta ţările sărace să lupte împotriva schimbărilor climatice şi să se adapteze la impactul acestora, a precizat Ursula von der Leyen.

''Vom propune acum o sumă suplimentară de 4 miliarde de euro pentru finanţarea combaterii schimbărilor climatice până în 2027'', a menţionat preşedintele Comisiei Europene, adăugând că UE se aşteaptă ca SUA şi alte ţări să îşi intensifice promisiunile, notează Reuters.

---

Actualizare - Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Anul următor va fi un nou test de rezistenţă pentru Uniunea Europeană, vor exista noi provocări legate de pandemia de COVID-19, care vor genera fracturi tot mai adânci. Dar Uniunea Europeană va fi mai puternică dacă va semăna mai mult cu Next Generation".

---

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prezintă astăzi, de la ora 10:00, discursul său privind Starea Uniunii Europene în faţa Parlamentului European, urmat de o dezbatere cu eurodeputaţii.

Ursula von der Leyen prezintă impactul activităţii Comisiei din ultimul an, în special în ceea ce priveşte combaterea crizei sanitare şi economice provocate de COVID-19. De asemenea, aceasta va discuta despre viziunea sa de a răspunde provocărilor cu care se confruntă UE, precum redresarea economică, lupta împotriva schimbărilor climatice, agenda privind digitalizarea şi Conferinţa privind viitorul Europei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "starea Uniunii"...gizas craisy, scoateti-va capu din cur, vorba americanului

    Această individa este mincinoasă și ipocrită.

    După ce a susținut că Pașaportul verde va încuraja a facilita călătoriile în UE, în Italia se introduce generalizat acest instrument totalitar de control peste tot in societate, iar Ursula tace mâlc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb