Ursus Breweries şi Asociaţia Mame pentru Mame lansează campania "9 luni cu zero alcool"

Andrei Stan
Companii / 9 septembrie 2015

În linie cu angajamentul Ursus Breweries de a promova un consum responsabil de alcool şi cu ocazia Zilei Internaţionale a conştientizării Problematicii Spectrului Tulburărilor Alcoolice Fetale, producătorul de bere, în parteneriat cu Asociaţia Mame pentru Mame, lansează campania de informare "9 luni cu zero alcool" alături de hashtagul #9cu0 în social media, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

În 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din România care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii. Anul acesta, compania extinde campania atât la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cât şi prin diferite activităţi şi materiale de informare distribuite în toată ţara.

Astfel, campania de informare "9 luni cu zero alcool" are ca scop informarea viitorilor părinţi despre riscurile la care este expus fătul dacă se consumă alcool în timpul sarcinii şi recomandă 9 luni de sarcină fără consum de băuturi alcoolice.

"Una dintre dorinţele viitorilor părinţi este de a avea copii sănătoşi, iar perioada sarcinii este unul dintre momentele în care viitoarele mame se informează pentru a lua decizii responsabile. Prin campania "9 luni cu zero alcool" suntem mândri să continuăm una dintre cele mai importante şi ample iniţiative ale companiei în ceea ce priveşte conştientizarea necesităţii de a nu consuma alcool în timpul sarcinii, oferind informaţii care să explice riscurile ce pot apărea la viitorul bebeluş", declară Robert Uzună, corporate affairs director, Ursus Breweries.

Un studiu pilot realizat de Cult Market Research, cu sprijinul Ursus Breweries, în perioada iulie - august 2015, în judeţul Buzău, una dintre cele cinci comunităţi locale în care compania este prezentă, arată că există o percepţie greşită despre consumul de alcool în timpul sarcinii. Astfel, peste un sfert dintre femeile intervievate consideră că o cantitate mică de alcool consumat ocazional, în timpul sarcinii, nu dăunează mamei sau fătului.

"Asociaţia Mame pentru Mame este o organizaţie dedicată informării corecte a gravidelor şi mamelor asupra sănătăţii şi drepturilor lor, iar campania «9 luni cu zero alcool» este una în care ne-am implicat cu entuziasm încă de la început. Dorim să comunicăm gravidelor şi mamelor sfaturi corecte despre îngrijirea şi nutriţia în sarcină tocmai pentru ca experienţa maternităţii să fie una fără probleme pentru mamă şi pentru bebeluş. Iar în ceea ce priveşte consumul de alcool, prioritatea trebuie să fie sănătatea bebeluşului, iar asta înseamnă literalmente «9 luni cu zero alcool.» De asemenea, dorim să transmitem viitoarelor mame că nu trebuie să renunţe la viaţa lor socială în această perioadă şi că există o mulţime de moduri în care pot să celebreze perioada maternităţii fără a consuma alcool. O gravidă care se îngrijeşte corect, se hrăneşte sănătos şi se bucură în mod responsabil de viaţă are toate premisele să treacă cu bine prin sarcină, să aibă o naştere fără complicaţii şi un bebeluş sănătos şi fericit", declară Ana Maiţa, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame.

În cadrul acestei campanii, Ursus Breweries şi Asociaţia Mame pentru Mame organizează o serie de întâlniri informale cu viitorii părinţi din cinci localităţi din judeţul Buzău până la finele lunii martie 2016.

Dana Rogoz, actriţă şi una dintre mamele responsabile din România, susţine campania şi vine să discute cu viitoarele mame, în cadrul întâlnirilor din Buzău, despre importanţa unei sarcini responsabile.

"Eu am avut o sarcină cu zero alcool pentru că am ştiut de la bun început că, atunci când bei însărcinată fiind, copilul pe care îl porţi în burtică bea şi el prin vasele de sânge ale cordonului ombilical. Iar efectele consumului de alcool în timpul celor 9 luni pot fi foarte grave. Aşa că mă alătur acestei iniţiative cu toată convingerea. Nu îţi poţi permite ca mamă un asemenea risc. Singura cale prin care poţi fi sigură că bebelusul nu va fi afectat de Sindromul Alcoolic Fetal este să alegi 9 luni cu zero alcool", declară Dana Rogoz, actriţă şi ambasador al campaniei "9 luni cu zero alcool."

Ursus Breweries este primul producător de bere care a introdus în 2013 mesajul responsabil "Zero alcool în timpul sarcinii", pe eticheta mărcii REDD'S.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb