USL TREBUIE SĂ PRODUCĂ RAPID DOUĂ MILIOANE DE CERTIFICATE DE DECES Susţinătorii lui Băsescu nu mor niciodată

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2012

Ioan Rus nu şi-a îndeplinit planul.

Ioan Rus nu şi-a îndeplinit planul.

  • document ataşat Statistica actualizata
    apasă aici pentru a descărca.

    Cincizeci la sută, plus unu.

    Nu poţi să adaugi - "plus unu" - la o cifră statistică.

    Cifrele statistice rezultă din calcul probabilistic.

    Calculul probabilistic conduce la estimări, unde eroarea este admisibilă.

    Dreptul de vot este inalienabil, nu estimativ.

    De aceea, cetăţenii cu drept de vot nu sunt estimaţi, în cazul unui scrutin, ci sunt număraţi până la unul şi sunt înregistraţi cu nume, adresă şi celelalte.

    De aceea, pragul poate preciza "plus unu", pentru că 50% este de aceeaşi natură - "unu câte unu", iar nu o grămadă aproximativă.

    V-ar conveni să vă pierdeţi dreptul la vot pentru că aţi intrat în marja de eroare probabilistică?

    Până acum era simplu: te condamna la puşcărie, intrai în puşcărie; copiai la teza de doctorat, îţi pierdeai titlul de doctor; nu îndeplinea condiţiile de validare, Referendumul era invalidat.

    Acum nu mai este simplu, trebuie să ridici pe sus condamnatul, de la spital, unde a obţinut azil... medical; plagiatul nu e plagiat, pentru că nu l-a constatat comisia de acordare a titlului de doctor; Referendumul care nu a îndeplinit condiţiile trebuie validat, că aşa ar vrea preşedintele interimar şi USL.

    Şi nu văd de ce n-ar fi posibil, când fiecare chestie care era limpede până acum este întoarsă pe dos, amănunţită şi redefinită, ca să convină USL-ului.

    În cele ce urmează, explic procedurile legale de stabilire a numărului de alegători cu drept de vot, fără să am pretenţia că ele vor fi respectate de "insurgenţii" USL.

    Mărturisesc că, pe măsură ce mi-am întocmit documentaţia care stă la baza acestui text, am blestemat neîn-cetat, pentru că am avut senzaţia că sunt unul dintre aceia care sar în apă, după bolovanul aruncat de un nebun.

    La fiecare scrutin (alegeri sau referendum), listele electorale permanente sunt realizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pe baza Registrului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor.

    MAI comunică listele electorale Biroului Electoral Central şi primăriilor.

    Sursa legală este Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, administrat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, din MAI.

    La fiecare naştere, deces, primire sau pierdere de cetăţenie, datele sunt operate în acest Registru de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

    Aceste înregistrări au în spate documente juridice (de exemplu certificat de deces), în absenţa cărora nimeni nu poate fi scos din Registrul Naţional.

    Problema USL este că ministrul de Interne Ioan Rus a anunţat public că acest număr este de 18.292.514 şi a anunţat asta înainte de referendumul din 2012.

    "În acest moment [n.n. - miercuri, 25 iulie 2012], lista finală cu alegătorii este stabilită, sunt 18.292.514 cetăţeni români cu drept de vot", a declarat ministrul de Interne Ioan Rus. (AGERPRES)

    Pe site-ul Biroului Electoral Central este anunţată aceeaşi cifră (http://www.becreferendum2012.ro/statistici.html) .

    Preşedintele interimar Crin Antonescu este informat asupra acestor prevederi şi proceduri legale, dar sugerează Curţii Constituţionale să ţină cont de "lista reală", iar nu de cea "birocratică".

    USL aduce în discuţie o altă baza de date, cea a Institutului Naţional de Statistică (INS), rezultată prin Recensământ.

    Dar INS aplică o altă metodă, care nu se bazează pe documente legale justificative, ci rezultă din declaraţiile cetăţenilor, la Recensământ.

    INS nu numără cetăţenii, ci populaţia stabilă (cetăţenii plecaţi în străinătate nu mai sunt consideraţi ca parte a populaţiei stabile).

    Ca să poată solicita redimensionarea listelor electorale, USL trebuie să aducă documente cu valoare juridică, prin care să dovedească fie decesul, fie renunţarea benevolă la cetăţenie a individului respectiv, pentru fiecare cetăţean în parte, pe care doreşte să îl elimine de pe liste.

    După calculele realizate de Daniel Ionescu, (vezi articolul intitulat "Apropo de Referendum"), rezultă că USL trebuie să prezinte aproape două milioane de certificate de deces.

    Repede.

    Abia după ce le-ar prezenta şi ar fi înregistrate la Registrului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor din

    MAI, ar putea preşedintele interimar Crin Antonescu să invoce un temei că ar exista o "listă reală", diferită de "lista birocratică".

    De asemeni, abia atunci, Curtea Constituţională ar întâmpina problema morală, pe care USL se grăbeşte să i-o impună acum.

    Trebuie spus, însă, că într-adevăr, este inexplicabilă supravieţuirea, timp de cinci ani, a numărului de votanţi de la Referendumul din 2007 (18.301.309), pentru Referendumul din 2012 (18.292.514), în condiţiile în care populaţia României este în permanenţă scădere, din 1990, până în prezent.

    N-au murit, timp de cinci ani, decât nouă mii de oameni mai mult decât cei care să fi devenit majori?

    Haida de!

    Este ca şi când partizanii lui Băsescu n-ar muri niciodată.

    Articolul lui Daniel Ionescu este ilustrativ în această privinţă.

    Apropo de referendum

    1. Câteva elemente de statistica populaţiei

    A. Populaţia stabilă (legală) a fiecărei localităţi se stabileşte de autoritatea legală (Primărie) la 1 ianuarie şi 1 iulie al fiecărui an pe baza relaţiei:

    Populaţia cu domiciliul legal în localitate - Populaţia cu domiciliul legal în localitate dar cu reşedinţa temporară în altă localitate + Populaţia cu domiciliul legal în altă localitate dar cu reşedinţa legală în localitatea de referinţă.

    n.b. Situaţia se stabileşte detaliat pe vârste şi sexe şi observă delaolaltă, mişcarea naturală şi mişcara migratorie a populaţiei localităţii.

    B. Mişcarea naturală a populaţiei (naşteri, decese) este înregistrată la fiecare primărie în baza actelor de naştere şi de deces.

    C1. Mişcarea migratorie internă (schimbările de domiciliu în interiorul graniţelor, dintr-o localitate în alta (temporară - schimbare de reşedinţă, sau definitivă) este dată în sarcina organelor de poliţie şi a serviciului de evidenţă a fenomenului din Primărie.

    C2. Mişcarea migratorie externă (emigrări, imigrări şi schimbări de reşedinţă dincolo de graniţe) este asigurată de organele administraţiei publice centrale şi locale.

    2. Potrivit comunicatului INSEE din 2 februarie privind rezultate provizorii ale recensământului din 20 octombrie 2011, populaţia stabilă a României la recensământ era de 19.042.936 persoane.

    În structură, populaţia României era formată din 81,6% persoane în vârstă de 18 ani şi peste (aproximativ 16.527.971 persoane) şi 18,4% (aproximativ 3.726.895 persoane) persoane în vârstă de sub 18 ani.

    n.b. Conform definiţiilor internaţionale nu sunt cuprinşi în populaţia stabilă a ţării : a) cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România plecaţi în străinntate pe o perioadă de cel puţin 12 luni (la lucru, în căutarea unui loc de muncă, la studii, în interes personal etc.) şi b) cetăţenii străini sau fără cetăţenie veniţi în România pentru o perioadă mai mică de 12 luni (persoane temporar prezente).

    a. Rata medie lunară a mortalităţii populaţiei stabile în vârstă de 18 ani şi peste, estimată din rata medie anuală (corectată cu influenţa mortalităţii infantile) a fost în perioada noiembrie 2011-iunie 2012 de circa 1,02‰/lună.

    Rezultă că, în cele 6 luni care au trecut de la recensământ, decesele înregistrate în populaţia stabilă stabilită la recensământ însumează aproximativ 118.608 persoane.

    b. Numărul persoanelor care au ajuns la vârsta de 18 ani în perioada menţionată (0,124%) a fost de aproximativ 23.613.

    c. Numărul cetăţenilor fără drept de vot (0,478%) era la data recensământului de aproximativ 67.028 persoane.

    d. Soldul emigraţiei a fost negativ şi reprezintă estimativ aproximativ 940 persoane.

    3. Prin urmare, maximal, la 1 iulie 2012, estimata populaţiei stabile cu drept de vot a României nu putea fi decât următoarea: 16.527.971 - 118.608 + 23.613 - 67.028 - 940 = 16.365.008 persoane.

    Notă

    Datele de interes sunt transmise în timp util şi utilizate şi de EUROSTAT - autoritatea pan-europeană însărcinată cu producerea şi diseminarea informaţiilor şi indicatorilor statistici din ţările membre UE. (DANIEL IONESCU)

    Opinia Cititorului ( 61 )

    1. ce uitati dumneavoastra, MAKE, este ca populatia Romaniei poate sa fie in scadere (de fapt, stricto sensu, populatia de indivizi care au cetatenia romana si, subinteles, dreptd e vot), dar ca POPULATIA PESTE 18 ANI POATE FI, totusi, in crestere (sau constanta). caci reducerea numarului afecteaza mai mult, sa zicem, esalonul varstei copiilor. e drept ca mor oameni, dar sunt si oameni care implinesc 18 ani. si chiar daca, per ansamblu, numarul de indivizi scade, nu este *suficient* cat sa implice si faptul ca numaruld e indivizi peste 18 ani scade simtitor. luati o familie: un bunic batran, doi parinti si trei copii de 17, 16 si 10 ani (6 persoane, din care 3 cu drept de vot). in doi ani moare bunicul, dar doi copii implinesc 18 ani, deci populatia este de 5 persoane, din care 4 cu drept de vot. v-am lamurit?

      1. stai tu linistit, ca si populatia peste 18 ani e in scadere; la orice categorie de varsta populatia romana e in scadere, asta pt ca natalitatea e intr-o continua scadere!

        cruciala este intrebarea: DE CAND este natalitatea in scadere? daca scaderea accentuata a inceput cu mai putin de 18 ani in urma, atunci aceasta nu are cum influenta negativ populatia de peste 18 ani din prezent.

        Din cite stiu, aproximativ 250.000 de decese s-au inregistrat anual, in acesti ultimi cinci ani, iar la majorat au ajuns cite 25.000, anual.

        Rezulta o descrestere totala de un milion, numai din aceasta miscare, fara sa mai luam in calcul renuntarea la cetatenie.

        Cifrele pe care le invoc nu le-am verificat. 

        you should.

        Alex, poate ca ar trebui, dar mi-a ajuns!

        Niste tipi de reacredinta, ma obliga sa le scot bolovanul din balta; uneori, discursurile lor nu sint nici macar corecte gramatical, sint formulate in limbaj de periferie, n-au idee de logica, au auzit ca e ceva care se numeste cultura si spun minciuni cum respira - chiar si cind tac, mint. 

        Ei stiu ca vor putere cu rice pret, ca sa aiba bani si curve - definitia politicianului roman. 

        Cred ca ar trebui ca macar sporul sa-l verifice ei.

        Cred ca de atita ar trebui si ei sa fie in stare, desi s-a vazut ca nu sint. 

        Sint sau sunt?

        Draga anonim, sa folosesti ortografia veche, nu inseamna ca esti agramat.

        cu parere de rau, dar atunci nu ar trebui sa le folositi ca argument, mai ales din postura de ziarist. nu vreau sa fiu rau, dar informatiile augreutate atunci cand sunt spuse de un ziarist si, tocmai de aceea, trebuie verificate (cele trei surse proverbiale) inainte de a fi difuzate.

        Esti. 

        pe ce te bazezi cand spui ca la majorat au ajuns 25000 anual?

        eu de exemplu, fara a ma gandi prea mult, stiu ca la BAC participa cam 200000 de elevi anual, acum nu toti au implinit 18 ani in anul respectiv, poate 10-15 % au implinit cu un an in urma, si tot raman 170-180 mii... daca mai punem si faptula sunt foarte multi care nu fac liceul sau au renuntat la scoala, atunci depasim 250000, adica asta este si ex[plicatia de ce a crescu numarul votantilor din liste...  

        Au absolvit clasa a XII-a circa 250000 de elevi, la BAC s-au prezentat mai putini. Deci diferenta dintre numarul anual de decese si a celor care au ajuns la majorat este neglijabila.

      Evidența Populației n-are nici un fel de evidență. Pe listele electorale- la sectorul 2- era trecută și sora mea- plecată și stabilită bine mersi în Anglia de 20 de ani- cetățean britanic și care n-are cum să voteze în acest referendum pur și simplu pentru că cetățenia ei e britanică. Cine cere o altă cetățenie renunță logic la cetățenia română. Renunțul formal include nenumărate etape birocratice plus o taxă destul de mare- așa că există cel puțin încă 300.000 de români în aceeași situație- oameni care nu mai au nimic comun cu România. Deși nu mai există ca persoană fizică la adresa respectivă nici măcar la ANAF și Administrați Locală- apare pe liste !

      1. La ce te referi cind spui "rationament fals"?

        ba deloc. eu ma pregatesc sa obtin o a doua cetatenie si nu imi cere nimeni sa renunt la cetatenia romana.

        Stimabile, poti avea una sau mai multe cetatenii. Eu ca si sora ta sunt domiciliat in UK si am dubla cetatenie. Pot vota atit in Romania (Parlamentare, Presedentie sau referendumuri) cit si in UK (la fe inclusiv cele locale). Singura problema este ca nu pot vota la cele din Parlamentul European decit o singura data - fiind un singur cetatean european.

        Sper ca asta clarifica problema.

        Dr. Ing. Dragos Oprisan 

      Singura certitudine este faptul ca Basescu a obtinut 943.000 de voturi. Cine nu a votat, nu conteaza. Cei care au stat acasa au protestat impotriva intregii clasei politice. Boicotul PDL a fost un esec rasunator, pentru ca nu a reusit sa-i tina pe cei 943.000 de sustinatori ai lui Basescu in casele lor. In 2009 - 5 milioane de votanti pro presedinte. In 2012 - nici macar un milion.

      1. Cum sa votezi pro Basescu cand e mai avantajos sa stai acasa?

        Eu nu am facut regulile jocului,doar m-am pliat la ele.Mi-am maximizat interesul electoral.De asta Romania e unde e.

        Stabilim niste reguli,toti suntem de acord cu ele inainte iar daca rezultatul nu ne convine o luam cu "stai sa vezi cu listele".Indivizi ca tine introduc arbitrariul in societate.Orice poate fi intotdeauna comentat si schimbat dupa interes.Fara pic de respect data de reguli.Recunoasterea infrangerii iti aduce mai mult cateodata decat alunecarea in derizoriu. 

      Toate statisticile de la noi sunt bulibasite cu buna stiinta. Probabil ca USL-ului i-au convenit listele electorale de la alegerile locale si, bazandu-se pe faptul ca sunt la putere, avand toate mijloacele la indemana, vor "rezolva" ei in vreun fel si referendumul. De fapt inca nu e timpul pierdut.

      Pe de alta parte, la noi nu se stiu cati angajati sunt, cati someri, numarul populatiei apte de munca, etc. 

      1. De aia in 20 de ani la noi nu e o" tara ca afara" fiindca nu se stie. Aceasta inseamna ignoranta si incompetenta din partea unor functionari din institutii

        publice care ar trebui sa puna la punct aceste probleme. Pe de alta parte nici nu ar avea cum sa o faca din moment ce ei sun supusi nu sta tului adica unor reglementari legale ci politicului care conduce prin presiuni Politicul desfiinteaza astfel statul.Daca nu ne place sa respectam reguli (dar facute si competent sau corectate cu eficienta acolo unde se impune ) nicicand nu vom avea o" tara ca afara" . 

        Ar mai trebui sa tinem seama ca la fiecare patru ani aceasta garnitura de functionari se cam schimba "Statul sunt eu" devine statul sunt eu -o patura politica care nu gospodareste nimic din ce ar trebui sa administreze ca reprezentanti alesi chiar daca se schimba intre ei la cei patru ani cu rezultatele pe care le vedem in jur (Mergeti la Vidraru sa vedeti cum cresc buruienile pe baraj)

      Recensamintul , despre care se vorbeste , nici nu a fost practic . Unii idioti din banda securisto-comunista au luat niste bani in plus . Eu , de exemplu , nu am fost recenzat !!

      1. si cati altii or mai fi fost uitati ca dvs....deci?

      E adevarat ca eroarea de la MAI este mult mai mica decat eroarea de la ultimul recensamant, pentru ca evidenta de la MAI este actualizata la zi, pe cand datele recensamantului sunt date valabile la momentul respectiv. In plus cei care nu au pe nimeni in tara sa-i declare la recensamant plecati, nu apar in evidenta INS.

      Cifra populatie cu drept de vot este cea de la MAI, care nu a fost contestata inainte de alegeri.  

      Eroarea USL a fost ca a acceptat pragul electoral, stiind ca exista multi cetateni plecati in exterior, care nu se vor prezenta la vot. Au gresit suporta consecintele. 

      Poate ar fi bine ca sa se faca un registru al alegatorilor, in care sa se inscrie, cu 30 de zile inainte de alegeri, cei care doresc sa voteze si atunci aceea sa fie cifra celor cu drept de vot. Nu si-a exprimat dorinta sa voteze, nu apare in lista alegatorilor. 

      PS In ce priveste exiplicatia cu marja de eroare si estimarea datelor statistice, sunteti in eroare. Anchetele statistice sunt de doua feluri: anchete totale si anchete partiale sau cu esantionare. Ultimele au o marja de erore functie de marimea esantionului. La anchetele totale nu se vorbeste de estimare si de marja de eroare. 

      1. Am precizat in articol:

        "USL aduce în discuţie o altă baza de date, cea a Institutului Naţional de Statistică (INS), rezultată prin Recensământ. Dar INS aplică o altă metodă, care nu se bazează pe documente legale justificative, ci rezultă din declaraţiile cetăţenilor, la Recensământ."

        Explicatia privitoare la natura diferita a cifrelor statistice, la care nu poti adauga "plus unu" se refera la calcule precum cel ilustrat de articolul lui Daniel Ionescu; un calcul similar trebuie sa fi invocat si USL. 

        Pentru ca in calculul de corectie pentru actulaizarea la zi, se introduc date estimate.

      Prea multa zarva! haideti sa simplificam: In orice intreprindere (actiune) fie acasa sau la serviciu, cel care initiaza o treaba o face in virtutea prerogativelor/dreptului de a initia aceasta. Mai concret; intr-o familie, niciodata (desigur pot exista exceptii) pustiul de 12 ani nu va putea sa-si permita a vinde/cumpara ceva, folosind in acest sens economiile familiei; capul familiei, da. Prin similitudine,"capii'" USL-isti si-au permis sa foloseasca banii nostri pentru a cumpara voturi - exceptia de la regula.

      Deci potrivit prerogativelor, executivul (baietii destepti stie) este cel care pregateste listele electorale si toate cele necesare desfasurarii referendumului. Simplu, dar daca nu-ti iese socoata (iar exceptie de la regula!) vi si-ti invoci propria culpa solicitand schimbarea regulilor jocului?.

      Este referendumul un joc? Se pare ca pentru unii, da. 

      Cvorumul de 50%+1 isi pierde fundamentul in momentul in care referendumul a fost boicotat prin neparticiparea la vot. In acest fel, o parte a populatiei - cea care a beneficiat de avantajele guvernarii portocalii - a VOTAT pe "liste neinregistrate". Iar dvs. faceti apologia unui prag de 50%+1 Imoral si Incalculabil in aceste conditii de "votare indirecta, in afara listelor"!!!!!!!!

      1. Am facut vreo apologie?

      Iar, in aceste conditii in care nu se poate stabili nr celor care au votat "indirect" pentru Basescu prin boicotare (altfel spus, pe liste "separate"), NU se poate stabili daca pragul de 50%+1 a fost depasit (sau nu).

      Si uite asa revenim la problema fundamentala - cea a unui prag de 50% imoral si ilogic care dupa cum se observa poate genera distorsionarea rezultatului final intrucat permite Boicotarea ca varianta alternativa a votului direct exprimat . 

      1. Nu sint de acord cu Basescu ca "moral e ce-i legal", pentru ca exista operatiuni legale care sint imorale - unul din motivele neincetatei perfectionari ale cadrului legal.

        Un exemplu este acest boicot. 

        Subiectul, insa, prezinta potentialul unei regresii la care nu prevad incheierea, pentru ca impunerea Referendumului comporta, ea insasi, controverse de domeniul legalitatii si moralitatii.

        De aceea, aici discutam, simplu, despre 50%+1. 

        Simplu ca buna ziua! n-a fost 50%+1, referendumul nu poate fi validat. 

        1. Cum ai stabilit numarul celor care au Votat prin neprezentare (boicotare) - ca sa-l aduni la nr celor care au votat direct si astfel sa poti stabili numarul final al celor care si-au exprimat opinia?

        2. Cum ai stabilit care este nr. real al romanilor cu drept de vot? 

        Nimic exact, totul este Aproximativ si Relativ si Discutabil.

        In aceste conditii, depasirea pragului (sau nu) nu poate fi stabilita si in consecinta nu poate fi invocata ca fundament pentru luarea unei decizi!!!!!! 

        Vanezi stafii! ei au facut listele iar rezultatul nu este 50% +1;deci referendumul nu poate fi validat. 

        Daca n-au fost in stare sa "fundamenteze" acum sa suporte consecintele.

        Capisci?. 

        Basescu a mai avut o solutie imorala (baietii destepti stie) si a mers mai departe; va merge si acum. 

      A.Se tot discuta de pragul de 50%+1. Problema este ca nu se poate stabili daca a fost depasit sau nu intrucat:

      1. cifrele din listele electorale nu corespund realitatii; 

      2. partizanii lui basescu, cei care au beneficiat de avantajele portocalii, au Votat prin neprezentare - deci au votat pe niste "liste separate" care nu pot fi cuantificate. 

      Concluzie - NIMENI nu poate stabili daca acest prag de 50%+ 1 a fost atins si in consecinta NIMENI nu poate valida sau invalida acest referendum. 

      B. Mult mai potrivit este sa se discute de moralitatea si ilogica acestui prag de 50%+1 care dupa cum s-a observat genereaza in mod evident si masiv distorsionarea rezultatului final intrucat permite varianta Boicotarii ca varianta alternativa a votului direct exprimat. 

      Altfel spus, Pragul introduce Boicotul ca varianta alternativa de votare (varianta necuantificabila) - aceasta este Problema Fundamentala care trebuie explicata Europei, Romanilor si Curtii Constitutionale!!!!! 

      Iar singura solutie viabila la aceasta situatie este: 

      1. Anularea acestui Referendum si organizarea unuia nou, FARA PRAG!!!

      1. Da' de ce ?! Cine a hotarat ca trebuie sa-l schimbam pe Basescu ? Referendumul asta chinuit s-a facut in urma altor multe fortari si siluiri ale legilor, doar pentru ca Voiculescu si ceilalti puscariabili sa scape de condamnari. S-au cheltuit milioane de euro pentru nimic.

        Cred ca acest Referendum scoate la iveala citeva aspecte:

        1. incapacitatea organizatorica USL: a impus un Referendum, cu sacrificii majore in economie, de coeziune si de imagine, intr-un moment cam groaznic al crizei internationale, a fortat prevederile constitutionale si regulile bunului simt, iar la sfirsit a cazut de pe cal, obligindu-te pe tine, Vinatorule, sa gasesti o explicatie subtila pentru care 50%+1 este nerelevant; 

        2. incapacitatea organizatorica a statului: inca de la "Lista lui Cosea" a privatizarii din 1995-1996, am constatat ca statul nu avea date despre propriile intreprinderi - nu cunostea capitalul lor social, profiturile/pierderile, uneori nici nu le cunostea adresele, ba chiar, din cauza fuziunilor si divizarilor, habar n-avea daca mai exista sau nu (evident, calculul PIB-ului era scos din burta); de ce ne miram acum ca nu-si inregistreaza cetatenii?; 

        3. functionarul de stat, in general, face treaba de mintuiala, nu pentru ca n-ar fi capabil sau pentru ca ar fi puturos, ci pentru ca, de regula, ori face si treaba colegului ocupat cu altceva, ori el insusi este colegul ocupat cu altceva. 

        In final, USL este cel care a impus Referendumul si el a acceptat regulile acestui Referendum; intre reguli se gaseste pragul si numarul total de alegatori, pe care USL, prin ministrul sau de interne, l-a comunicat. 

        Acum se tinguie ca regulile n-au fost bune. 

        Ce guvernare ne asigura USL, daca este incapabil organizatoric si incapabil sa estimeze ce consecinte au gesturile sale?

        Sper sa-si gasesca oameni mai de Doamne ajuta... 

        makake, io cred ca iar ai glumit...esti cel mai tare basinos!vinde-ti ziarul gratis si du-te pe mare

        Matale esti la alt film, ai gresit sala de proiectie.

        Nu banuiesti ce spui: afirmi in clar, ca, daca nu accept siluirea regulilor democratiei, atunci tin cu Basescu.

        Este ca nu vroiai sa spui asta?

        Dar ai spus-o! 

        Asta am spus si eu la 9.4 

        Intr-adevar, cine avea nevoie de acest referendum, in timpul unei crize tot mai puternice, cand toate lucrurile mergeau bine pentru USL ?!

        Castigasera detasat alegerile locale, Basescu era deja izolat, chiar si de unii dintre fostii sustinatori, mai era putin si ar fi obtinut o victorie zdrobitoare si la alegerile din toamna. Nu aveau decat sa astepte pana in noiembrie, iar popularitatea lui Basescu si a PDL-ului se eroda la maxim. De unde atata graba?!

        Am impresia ca la mijloc este un motiv abscons care ne scapa tuturor, daca nu cumva la mijloc este din nou o manevra a marinarului, care, profitand de imaturitatea si iresponsabilitatea lui Chucky si a copy-lotului, incearca sa mai castige popularitate victimizandu-se si, in felul asta, formatiunea lui politica sa mai aiba oarece sanse la viitoarele alegeri. 

      prea multa dezbatere pentru un viitor fost interimar

      1. De fapt aceasta dezbatere este unschimb de idei pro si contra Basescu inca suspendat si viitor demis. In mod sigur.. Dnii Make si Daniel Ionescu intorc evenimentul numit referendum pe toate fetele demonstrand lipsa de interes pentru date exacte inca din anii 1995-1996. Lipsa de interes motivata sau nu de ceva interese politice si in special materiale. In mmod sigur o evidenta exista.In special a ceea ce s-a furat cu buna stiinta. inca de pe vremea primului guvern P.Roman. Inclusiv acte vizand interesele de stat ale Romaniei...O evidenta o au poate dnii Magureanu.V,I Talpes si altii. Evidenta intreprinderilor distruse sau vandute pe nimic o avem si noi in arhiva. Scapata greu de efectele unui atac din exterior care ne-a distrus sistemul de operare si a necesitat apoi formatarea harddiscukui si instalarea unui sistem nou de operare. Profesional. Cu ceva costuri. Am mai avut apoi inca trei incercari de atac din exterior . Nu stim cui nu-i plac interventiile noastre. Din aceste motive nu am mai aparut cu opiniile noastre aprox. 5 .zile. Noi opinam ca interimatul dlui Antonescu va tine pana in octombrie. Pe dl suspendat il asteapta procese grele.. Cu ceva ani de puscarie. Ca si pe dl A.Nastase.. Este posibil ca printre candidatii la functia de Presedinte al Romaniei sa apara nume noi. Cu sanse de reusita . Si cu un program mai radical decat poeziile USL and PDL PNT_CD et Co.

        Stimati C.A., nu sugerati ca v-am fi cenzurat, nu-i asa?

        Nu sugeram asa ceva dle Make. Am fost sinceri cu dvs intotdeauna. Chiar daca opiniile nu coincideau. Va respectam mult si consideram ca acest schimb de opinii este util in limitele regulamentului ziarului dvs Bursa on-line . Presupunem ca n-am jignit pe nimeni. Chiar daca ,recunoastem cinstit ,.am fost cam directi,o singura data. Se pare ca dl Basescu ramane suspendat in continuare,pana la 12 -09-12.Asa cum am aproximat si noi..Informatia,in premiera ca va apare un candidat ,surpriza, la alegerile prezidentiale este corecta. In principiu, persoana respectiva a acceptat. .Urmeaza definitivarea programului economic minimal ,precizarea surselor de finantare si restul Este un program economic,repetam, radical. Vom reveni cu precizari ulterioare. In orice caz ,libertatea opiniilor este garantata.

      Cine crede ca MAI nu detine date exacte privind nr. cetatenilor cu drept de vot este un naiv. Exceptand unele neoperari privind decesele, pierderea cetateniei romane sau restrictionarea dreptului de vot, ca urmare a neindeplinirii atributiilor de serviciu de catre salariatii MAI, in rest totul este clar. MAI poate spune exact cate persoane, cetateni romani cu drept de vot existau la 29/07.2012. Credeti-ma stiu ce spun, dar probabil ca Rus vrea sa ne confirme, asa cum am banuit, ca este omul lui Basescu.Nu poti sa faci abstractie de faptul ca in total santem 19 milioane. Cum pot fi 18,3 mil. cetateni cu drept de vot? Voteaza oare si cei care inca nu merg in picioare sau inca nu sant intarcati? Dar ne-am obisnuit cu faptul ca guvernantii nostri ne cred pe toti niste tampiti.

      Aud acum cu surprindere ca Rus nu a semnat adresa catre Curtea Constitutionala in care se precizeaza ca MAI nu-si asuma corectitudinea listelor electorale. De ce? Pai, da-ti demisia, d-le ministru, lasa-i pe altii care sunt mai responsabili.

      Dramatic, este ca noi ne dam cu parerea pentru o chestie care nici nu ni se mai pare anapoda dar care este mai grava decat tot ceea ce se spune/scrie. Cum naiba sa nu stii cati cetateni ai in tara?!

      1. Aflat in calatorie, in Grecia, am constatat ca dupa borna kilometrului 65, urmeza borna kilometrului 48, reluind numaratoarea 49, 50 etc.

        Nu stiu ce ascunde acest pliu spatial, dar mi se pare chiar mai gogonata decit numaratoarea cetatenilor. 

        Nu sunt , nu am fost si nu o sa fiu basesciana! Sa fie clar! Cand am vazut ca a fost reales, am acceptat si mi-am zis :spalati-va pe cap cu el".Nu aceept insa, sa fiu manipulata de niste derbedei care au ajuns din nefericire in parlamentul Romaniei.Se vorbeste de boicot ca de o fara-de lege.Eu cand am vazut toate tretipurile la care s-a recurs pentru al da jos pe basescu, am gandit din prima la boicotul meu, nu vreau sa ma fac complice cu niste marlani dintr-un fals simt civic.Am gandit-o, nu inseamna ca-mi este indiferent! Nu am vrut sa fiu complice cu unul care se afla intamplator ca interimar si care a BOICOTAT Parlamentul sistematic prin absenteismul lui.Oare greva uselistilor din parlament nu este un BOICOT?Despre ce vorbim? Vorbim de faptul ca celor de la usl le-a convenit un numar marede persoane cu drept de vot pentru a-si justifica fraudele cu semnaturile in numele mortilor(mortii care au votat nu e folclor este realitate, cunosc situatii reale dar "hotul neprins e negustor cinstit". La final, apropo listele cu populatia stabila: Eu nu sunt in tara de 3 ani, am document de identitate care justifica domiciliul meu de aici. Cum se face ca duminica 29 iulie eram pe listele de vot de la scoala unde trebuia sa votez!?

      in ciuda polemicilor, care fac parte din democratie prin libertatea cuvantului, va rog sa acceptati ca primul comunist al tarii este suspendatul care vroia la dante. in rest, dl make vrea doar un fel de rating si circ si are comportament basescian si idei asemenea.sper sa nu uite ca de boicot poate suferi chiar ziarul dansului.

      1. Comentariul este democratic pentru ca l-ai formulat si nu l-am cenzurat, intelesul, insa, este o pura amenintare, care neaga democratia.

        Intradevar, democratia nu are nici o aparare contra acelora care se folosesc de principiile ei, ca sa instaureze autocratia.

        Interventia ta si comportamentul nostru ilustreaza asta. 

        asa e!va voi lasa sa va bucurati doar de pareri care va convin.sunteti in mod clar prosuspendatu-viitor demis;probabil basescu va plange duminica si voi toti il veti plange pe umar.mi se rupe de partide, dar nu e frumos sa te dai cu puterea lui 11%(daca se prezentau ungurii si pdlistii erau maxim 25%) decat daca ai ceva interes. a vazut tot globul despre ce e vorba in tara lui base si make.succes pe mare si vant la pupa!

        A?

        Hm. 

        Oooo!

        make, sincer nu mai doresc sa imi dai tu democratie...da-o cui vrei...iar de amenintari nu e vorba, putem trai lejer unul fara altul...dar ziarul fara cititori nu cred ca e bine...demult aveam abonament la editie tiparita si suplimente bursiere, acum nu se mai justifica.hai pa ca nici pe net nu te mai citesc;cand ideile tale cand sunt combatute ne zici ca sunt glume si noi nu ne prindem de eufemismele si figurile tale de stil. va cer iertare daca a fost greu sa suportati cateva pareri...verdict: boicot!

        Va urez succes in afaceri!

      Corect.

      Make este in viata... 

      1. Take,dacă nu ești mort,atunci taci,ca te faci de ras.

        Take,dacă nu ești mort,atunci taci,ca te faci de ras.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb