USLM refuză să elibereze sediul din Piaţa Unirii

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 25 mai 2021

"Biroul meu are vreo doi metri, aici, în Piaţa Unirii 1. Eu, de acolo nu voi ieşi decât dacă îmi dau foc sau mă omoară, că oricum m-au ameninţat, dar s-ar putea să aibă o surpriză. Să ne ducem noi să îi evacuăm de acolo şi să vină în subteran, că metroul circulă în subteran şi să nu mai dăm 400.000 de euro anual ca să stea ei acolo, în birourile de la etajul 9 (n.red. - al imobilului în care se află sediul Ministerului Transporturilor)", a declarat Ioan Rădoi. (Sursa foto: www.clubferoviar.ro)

"Biroul meu are vreo doi metri, aici, în Piaţa Unirii 1. Eu, de acolo nu voi ieşi decât dacă îmi dau foc sau mă omoară, că oricum m-au ameninţat, dar s-ar putea să aibă o surpriză. Să ne ducem noi să îi evacuăm de acolo şi să vină în subteran, că metroul circulă în subteran şi să nu mai dăm 400.000 de euro anual ca să stea ei acolo, în birourile de la etajul 9 (n.red. - al imobilului în care se află sediul Ministerului Transporturilor)", a declarat Ioan Rădoi. (Sursa foto: www.clubferoviar.ro)

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) refuză să părăsească sediul din Piaţa Unirii, deşi directorul general al companiei Metrorex a trimis o adresă pentru mutarea sediului respectiv în depoul Pantelimon, a afirmat ieri Ion Rădoi, liderul sindicatului respectiv, în cadrul unei conferinţe de presă. Conform adresei înaintată de directorul general al Metrorex, spaţiile sindicatului ar urma să fie folosite de Jandarmerie.

"Biroul meu are vreo doi metri, aici, în Piaţa Unirii 1. Eu, de acolo nu voi ieşi decât dacă îmi dau foc sau mă omoară, că oricum m-au ameninţat, dar s-ar putea să aibă o surpriză. Să ne ducem noi să îi evacuăm de acolo şi să vină în subteran, că metroul circulă în subteran şi să nu mai dăm 400.000 de euro anual ca să stea ei acolo, în birourile de la etajul 9 (n.red. - al imobilului în care se află sediul Ministerului Transporturilor)", a declarat Ioan Rădoi, care a menţionat că adresa primită nu conţine un termen limită pentru părăsirea de către USLM a actualului sediu.

El a precizat că, după 31 de ani, refuză să dea curs adresei emisă de actualul director general al Metrorex, care ocupă această funcţie de trei luni.

"Dânsul a fost obişnuit cu amenajarea de pieţe, deci domeniu care nu are tangenţă din punct de vedere tehnic. (...) Adresa primită vineri spune că trebuie să părăsim sediul din Piaţa Unirii, după 31 de ani, şi ne oferă un loc pentru sediu în depoul Pantelimon. Aici avem sediul legal, avem act juridic în sensul ăsta. Iată unde s-a ajuns, după ce a încercat să micşoreze salariile cu 25%, după ce a anunţat reducerea numărului de personal, în condiţiile în care noi avem deficit de personal. Nu ştiu exact, dar din toate datele pe care le deţinem, se pare că este un proiect susţinut din partea franceză să distrugă tot ce există aici şi au făcut comandă la Facultatea de Arhitectură pentru a se construi alte spaţii la metrou, în locul celor demolate", a spus liderul sindical.

El a acuzat şi componenţa actuală a Consiliului de Administraţie de la Metrorex, care este alcătuit doar din economişti şi jurişti, fără niciun specialist în domeniul metroului. Reprezentantul angajaţilor de la metroul bucureştean s-a arătat nemulţumit de politica de disponibilizări a actualei conduceri, susţinând că aceasta ar pune în pericol funcţionarea M5. Referitor la criza de personal, 80 dintre mecanicii de la metrou şi-au depus dosarele de pensionare, iar până la sfârşitul anului în curs 200 din cei 800 de mecanici vor pleca din Metrorex, fapt ce va avea consecinţe negative cu privire la funcţionarea metroului, mai ales cu privire la timpul dintre garnituri.

Conform preşedintelui USLM, angajaţii nu sunt de acord cu micşorarea salariilor, în condiţiile în care preţul la combustibili, energie, gaze a crescut, în care preţul la pâine a crescut cu 10%, iar la cereale cu 35%, fapt care va atrage o majorare a tuturor preţurilor.

Ion Rădoi a ameninţat că toate acţiunile ministrului Cătălin Drulă vor face obiectul unor sesizări pe care USLM le va face către Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. S-a creat un nou stat: statul Radoi.

    1. Statului activistilor de partid USR cu competente de carnete de partid. S-au intors copii comunistilor cu aceleasi metehne ca parintii/bunicii. Incompetenti dar sangerosi.

      Bine dle,ăștia sunt comuniști, fii de comuniști...

      Dar dumneata poți sa- mi spui cât câștigă lunar Rădoi,salariu si multe altele, de ce toată lumea primește spor de subteran,secretare,contabile etc??? 

      A tăcut trolul sindicalist când l-ai întrebat de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb