USR se opune OUG privind amnistia şi graţierea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2018

Uniunea Salvaţi România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să participe la toate şedinţele de guvern din luna decembrie pentru a preveni adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Formaţiunea politică parlamentară consideră că, în loc să se ocupe de amnistie şi graţiere pentru Liviu Drag­nea şi alţi penali, Guvernul ar trebui să se concentreze pe pregătirea preşedinţiei Consiliului UE, ca România să nu se facă de râs în faţa Europei.

Dan Barna, preşedintele USR, a menţionat, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă: "Această sperietoare a ordonanţei privind amnistia şi graţierea a însemnat o permanentă luptă a lui Dragnea şi cei din PSD care îşi doresc această OUG. Pe termen scurt este important ca ordonanţa respectivă să nu apară în luna decembrie şi să nu apară în niciun context. (...) Toate demersurile de modificare şi de sabotare a funcţionării justiţiei sunt făcute pentru a subordona această putere a statului puterii politice".

Liderul USR a mai spus că formaţiunea politică pe care o conduce se opune numirii lui Mircea Drăghici în funcţia de ministru al transporturilor, considerând că acesta nu poate ocupa respectiva funcţie, deoarece este cercetat într-un dosar penal privind probleme în utilizarea fondurilor publice.

De asemenea, Dan Barna a precizat că senatorii USR vor vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Călin Popescu-Tăriceanu, solicitare formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de şpagă privind plata unor licenţe Microsoft.

Referitor la declaraţiile din ultimele zile ale lui Tăriceanu privind protestatarii din Piaţa Victoriei, preşedintele USR a spus: "Vechii politicieni nu înţeleg că lumea s-a schimbat, că democraţia este la îndemâna fiecărui cetăţean, care nu mai cumpără poveştile vândute de Tăriceanu şi Liviu Dragnea".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb