UTI Grup va moderniza patinoarul Mihai Flamaropol printr-un proiect de 22 milioane euro

A.C.
Companii #Turism / 19 septembrie 2014

UTI Grup va moderniza patinoarul Mihai Flamaropol printr-un proiect de 22 milioane euro

UTI Grup, în asociere cu Astaldi Spa Italia, vor realiza proiectul de construcţie şi modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din Capitală, care va deveni unul dintre cele mai moderne patinoare înscrise în circuitele sportive din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat UTI remis azi redacţiei.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică organizată de Primăria Municipiului Bucureşti la începutul lunii septembrie, oferta depusă de UTI Grup-Astaldi clasându-se pe primul loc dintre cele trei oferte înscrise. Proiectul, a cărui valoare estimată este de aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane euro) va fi realizat în 36 de luni.

În această perioadă, 24 luni sunt alocate pentru lucrările de proiectare şi execuţie şi 12 luni pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare.

Contractul presupune demolarea construcţiilor existente, proiectarea şi execuţia unui nou complex multifuncţional destinat competiţiilor sportive pe gheaţă şi a altor activităţi culturale şi de agrement, potrivit sursei citate.

Construcţia va avea o suprafaţă totală de 22.600 metri pătraţi şi va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilităţi) şi peste 120 de locuri de parcare.

Din punct de vedere funcţional, clădirea va adăposti o arenă sportivă destinată organizării competiţiilor sportive pe gheaţă (patinaj artistic, patinaj viteză, hochei, curling) dar şi a altor evenimente artistice, o bază de antrenament destinată sportivilor, săli de evenimente si concerte, un patinoar adresat publicului amator, precum şi un centru multifuncţional wellness and spa, dotat cu săli de sport, bazine de înot, centru de escaladare, skate parc şi zone comerciale.

Construcţia de formă trapezoidală, cu două laturi opuse egale va avea deschiderea către lac, pentru a beneficia de peisajul natural al zonei. Corespondenţa între cele două zone funcţionale ale complexului, arena şi centrul wellness and spa, se realizează prin intermediul unui atrium închis, care funcţionează ca foaier pentru publicul spectator.

Acoperişul clădirii va fi acoperit cu iarbă şi va fi accesibil publicului. Potrivit UTI, asemenea Operei din Oslo, acoperişul patinoarului Mihai Flamaropol va putea fi utilizat ca zonă de promenadă sau ca spaţiu dedicat diverselor activităţi în aer liber, atât vara cât şi iarna.

Pentru funcţionarea complexului vor fi instalate sisteme şi echipamente care vor asigura un consum optimizat de energie, în scopul reducerii costurilor şi al emisiilor poluante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb