Utilizatorii LinkedIn au fost victimele unei campanii de hacking

D.R.
Miscellanea / 17 august 2023

Utilizatorii LinkedIn au fost victimele unei campanii de hacking

Mai mulţi utilizatori ai LinkedIn au fost victime în această săptămână într-o campanie de hacking ce conduce la blocarea conturilor din motive de securitate sau la furtul conturilor de către atacatori, a anunţat joi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), informează Agerpres.

Conform cercetătorilor de la Cyberint, hackerii par să utilizeze date de logare compromise sau brute-forcing pentru a obţine controlul unui număr mare de conturi de LinkedIn. În cazul conturilor cu parole slabe şi/sau fără autentificare prin doi paşi (2FA), în urma obţinerii accesului la cont, hackerii modifică adresa de email asociată cu una de la serviciul "rambler.ru" şi schimbă parola contului sau activează autentificarea 2FA pentru a îngreuna recuperarea conturilor, menţionează sursa citată.

În acest context, există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu număr mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care şi-au pierdut conturile, unii dintre aceşti indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn.Vulnerabilităţi notabile sunt CVE-2023-2312, de tip use-after-free şi specifică componentei Offline; CVE-2023-4349, de tip use-after-free pentru Device Trust Connectors; CVE-2023-4350, vulnerabilitate tip inappropiate implementation pentru Fullscreen; şi CVE-2023-4351, use-after-free pentru Network. Google nu a indicat dacă vulnerabilităţile sunt exploatate activ, precizează sursa.

"Exploatarea vulnerabilităţilor descoperite, care afectează toate versiunile de CODESYS V3 anterioare versiunii 3.5.19.0, ar putea pune infrastructura de tehnologie operaţională (OT) în pericol de atac, cum ar fi execuţia de cod la distanţă (RCE) şi refuzul serviciului (DoS)", a declarat Vladimir Tokarev de la Microsoft Threat Intelligence Community într-un raport, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb