Vacanţe în Grecia - preţuri mai mici, mai puţină aglomeraţie şi nivel ridicat de siguranţă

A consemnat Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii / 30 iunie 2020

Vacanţe în Grecia - preţuri mai mici, mai puţină aglomeraţie şi nivel ridicat de siguranţă

Grecia deschide toate aeroporturile la 1 iulie

Grecia, una dintre destinaţiile favorite le turiştilor români, a reuşit să ţină în frâu pandemia de coronavirus şi a dat liber la vacanţe. Primii turişti români se bucură deja de plajele greceşti care îi aşteptau cu şi mai multă atenţie ca în alţi ani.

Deşi pandemia de coronavirus a schimbat multe planuri de vacanţă şi călătoriile în sine, uşor, uşor lucrurile par să îşi revină, iar acest lucru se poate vedea şi din numărul tot mai mare al rezervărilor de vacanţe în Grecia.

Cu măsuri de siguranţă stricte, preţuri mai mici şi plaje mai libere, Grecia îşi aşteaptă turiştii cu graniţele deschise.

Giorgos Stafylakis, directorul biroului de promovare al Organizaţiei Elene de Turism de la Bucureşti, ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre cum vor arăta anul acesta vacanţele în Grecia, ce măsuri au fost luate de autorităţi, dar şi despre ce se întâmplă dacă un turist se infectează cu noul coronavirus în Grecia.

Reporter: Cum vor arăta vacanţele în Grecia, anul acesta?

Giorgos Stafylakis: Din cauza actualei pandemii de coronavirus cu care se confruntă întreaga lume, mai puţini oameni vor călători anul acesta, nu numai în Grecia, ci în orice altă destinaţie. Grecia a reuşit să ţină sub control pandemia şi este una dintre cele mai sigure destinaţii din Europa. Deci, pentru cei care vor călători în Grecia anul acesta, vacanţele vor fi cele mai bune vreodată. În Grecia, vor fi mai puţini turişti, preţuri mult mai mici şi un nivel ridicat de siguranţă. Acestea sunt condiţii foarte bune pentru vacanţe uimitoare, deoarece Grecia rămâne încă o destinaţie turistică de renume mondial.

Reporter: Ce măsuri au adoptat autorităţile elene pentru a proteja turiştii împotriva Covid-19?

Giorgos Stafylakis: În primul rând, Grecia a gestionat cu mult succes situaţia covid. Este fără îndoială cea mai sigură destinaţie din zonă şi una dintre cele mai sigure din Europa. În al doilea rând, Grecia selectează cu atenţie ţările din care acceptă turiştii, urmărind, de asemenea, indicaţiile UE. În al treilea rând, Grecia pune în aplicare un set detaliat de protocoale de sănătate pentru protecţia turiştilor. Deci, cred că bifăm toate casetele. Facem tot ceea ce este necesar pentru a oferi un mediu sigur pentru vizitatori, deoarece oamenii trebuie să se simtă în siguranţă pentru a se bucura de vacanţa lor.

Reporter: În ce măsură vor putea turiştii care ajung anul acesta în Grecia să facă exursii, să viziteze obiectivele turistice şi să se bucure de plaje?

Giorgos Stafylakis: Oamenii pot călători oriunde în Grecia, pe continent sau în insule, se pot deplasa liber şi se pot bucura de vacanţă ca în fiecare an. Desigur, există reguli, desigur există proceduri pentru siguranţa oamenilor, dar sunt rezonabile şi bine orientate.

Reporter: Credeţi că în curând vom putea vorbi din nou despre o revenire la normalitate?

Giorgos Stafylakis: Dacă respectăm regulile simple şi suntem responsabili, nu va trebui să ne facem griji pentru asta. În Grecia, normalitatea a revenit deja, deoarece am reuşit să acceptăm şi să implementăm regulile de bază. Ceea ce avem nevoie este să oprim frica şi să îmbrăţişăm conştientizarea, gândirea raţională şi responsabilitatea.

Reporter: În ce măsură sunt turiştii români dormice să meargă în vacanţe în Grecia?

Giorgos Stafylakis: Cererea turiştilor români pentru vacanţe în Grecia este în creştere, iar românii care au ajuns deja în Grecia sunt un exemplu bun pentru cei care încă mai au ezitări. Oameni din multe alte ţări au început deja să viziteze destinaţiile turistice elene, iar mulţi alţii fac noi rezervări pentru această vară. Înţelegem că pentru multe persoane criza actuală a adus şi consecinţe financiare, deoarece economiile din majoritatea ţărilor s-au oprit o perioadă lungă de timp. Înţelegem, de asemenea, că mulţi oameni sunt încă speriaţi. Trebuie să le spun că Grecia este cea mai sigură destinaţie turistică în această vară, iar preţurile sunt mai mici decât anul trecut.

Reporter: Ce se întâmplă dacă un turist este testat pozitiv de Covid-19 în Grecia?

Giorgos Stafylakis: În fiecare hotel sau altă unitate de cazare, există un medic şi personalul este instruit pentru a face faţă unei astfel de situaţii. Medicul ia toate deciziile în funcţie de critica fiecărui caz. Grecia va trata pe oricine gratuit şi toţi ceilalţi turişti vor fi protejaţi.

Reporter: Cât de sigură este Grecia astăzi pentru turiştii români?

Giorgos Stafylakis: Grecia este absolut sigură pentru turism. Românii pot vizita orice destinaţie din Grecia, indiferent dacă este pe continent sau pe insule. Nivelul de siguranţă este ridicat peste tot, deoarece se aplică aceleaşi reguli, iar planul naţional pentru serviciile de sănătate este foarte detaliat şi acoperă toate domeniile.

Reporter: Cum au evoluat preţurile sejururilor din Grecia în această perioadă?

Giorgos Stafylakis: Preţurile au scăzut comparativ cu anul trecut. De asemenea, a existat o reducere de 11% a impozitului pe pachetul turistic şi alte 11% la impozitul pentru mâncare în restaurante. Există oferte şi mai bune chiar acum în majoritatea destinaţiilor şi cred că românii pot profita cu adevărat de această oportunitate pentru vacanţe mai ieftine într-o destinaţie sigură precum Grecia.

Reporter: Câţi turişti estimaţi că vor ajunge în Grecia anul acesta?

Giorgos Stafylakis: Este încă prea devreme pentru estimări. Rezervele pe care le-au avut operatorii de turism români până la începutul lunii martie au reprezentat aproape 30% din rezervările de anul trecut. La începutul lunii iunie, noile rezervări au început în mare parte de către persoane fizice, iar cererea este ridicată chiar acum pentru turismul rutier. În ceea ce priveşte turiştii din alte ţări, Grecia deschide toate aeroporturile la 1 iulie, iar lista ţărilor se extinde. UE a decis deja că turismul trebuie să repornească şi ia toate măsurile necesare pentru a facilita turismul în siguranţă.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb