Vaccinul Pfizer/BioNTech nu mai trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute

G.U.
Miscellanea / 19 februarie 2021

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu mai trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute

Vaccinul contra Covid-19 BioNTech / Pfizer - care în prezent trebuie transportat la temperaturi ultra-scăzute cuprinse între -80 şi -60 grade Celsius - poate rămâne de fapt stabil la temperaturi mult mai ridicate, au anunţat astăzi cele două companii.

Noi date indică faptul că vaccinul este stabil la -25 până la -15 grade Celsius, temperaturi care se găsesc mai frecvent în congelatoarele farmaceutice, au anunţat Pfizer şi BioNTech într-un comunicat. Aceştia vor trimite aceste date Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente şi, dacă sunt acceptate, flacoanele cu vaccin ar putea fi păstrate la aceste temperaturi timp de două săptămâni, scrie Politico.eu.

Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech, a declarat că abilitatea de a păstra vaccinul la temperaturi mai ridicate va oferi centrelor de vaccinare "o mai mare flexibilitate", adăugând că compania continuă să dezvolte noi metode pentru a face vaccinul "şi mai uşor de transportat şi utilizat".

Vaccinul BioNTech / Pfizer a fost primul care a obţinut aprobarea de reglementare în Marea Britanie, SUA şi UE anul trecut, dar nevoia de a stoca şi transportă fiolele sub minus 60 de grade celsius a complicat lansarea, în special în zonele îndepărtate fără infrastructură "cu lanţ de frig".

Noile cerinţe de depozitare ar trebui să uşureze aceste constrângeri şi să facă vaccinul mai competitiv. Vaccinul Covid-19 de la Modernă, bazat pe tehnologie similară ARN messenger, poate fi deja păstrat la temperaturi normale ale frigiderului între 2 grade celsius şi 8 grade celsius timp de 30 de zile, în timp ce un alt mARN dezvoltat de CureVac din Germania poate fi păstrat la temperaturi similare timp de trei luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb