Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător al Curţii Constituţionale

F.D.
Miscellanea / 10 iunie 2022

Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător al Curţii Constituţionale

Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător al Curţii Constituţionale, acesta arătând, într-un mesaj transmis cu acest prilej că îşi exprimă aprecierea pentru semnificativa contribuţie a mass-media în prezentarea cu obiectivitate a activităţii Curţii Constituţionale, în comuna misiune de a informa corect şi cu celeritate societatea, informează News.ro.

"Mandatul meu ca judecător constituţional s-a încheiat. Doresc, cu această ocazie, să vă mulţumesc pentru respectul şi pentru buna noastră colaborare, care m-au onorat şi bucurat în cei 6 ani, ca preşedinte al Curţii. Cu sinceritate, îmi exprim aprecierea pentru semnificativa contribuţie în prezentarea cu obiectivitate a activităţii Curţii Constituţionale, în comuna misiune de a informa corect şi cu celeritate societatea", a transmis Valer Dorneanu.

"Presa este un plămân prin care respiră o naţiune", minunate cuvinte ce aparţin marelui Arghezi, care redau cu fidelitate rolul şi importanţa jurnalismului autentic, afirmă judecătorul.

"Activitatea Dumneavoastră se identifică cu uşurinţă cu această definiţie, prin dăruirea şi abnegaţia în exercitarea acestei nobile profesii. Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de alese sentimente de preţuire, alături de expresia înaltei mele consideraţii", mai spune Dorneanu în mesajul adresat mass-media.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ati distrus reputatia justitiei domnule Dorneanu , acomodand legile PSD la nevoile unor justitiabili speciali !

    Justitia aproape ca nu e functionala ,ca urmare a contributie domnulu Valer Dorneanu -si nu numai ,evident_. In trecut magistratii aplicau "litera legii" in sensul ca ansamblul legilor fiind corelate intre ele ,magistratii citau articolul din lege la care faceau referire, in documentele emise ,stiau si apararea si acuzarea ce e in dezbatere. . Judecatorul ascukta acuzarea ,apararea ,verifica realitatea faptelor ,autenticitatea documentelor ,si ,cantarind contextul exact al spetei si personalitatea justitiabililor ,interpreta legea ca sa o aplice spetei . Dupa 2016 acest lucru nu a mai fost clar si limpede pentru nimeni iar CCR pe care ati condus o nu a facut decat sa submineze si sa politizeze justitia ,ministerul public si ,in final chiar interesele statului roman ! Dincolo de legile care nu se leaga intre ele ,judecatorii trebuie sa ia in calcul si o pletora de decizii alambicate ,ambigue si contradictorii cu contextul emise de CCR - Dorneanu Stan ,Enache ,Pivniceru etc Nu ma indoiesc de pensia lunga si luxoasa ,de pastrarea catedrei ,a titlurilor academice si cumulul veniturilor pe care CCR le a aparat inainte de orice alt considerent etc ... deci fara urari de pensie lunga ( ca statul e in deficit major ca urmare a contributiei personale si personalizate a d lui Dorneanu ) 

    nu vad crucea nu cred...

    Domnule,

    Plecati si duceti in spate nedreptatea pe care ati facut-o pensionarilor militari atunci cand ati inchis ochii la manevra care s-a facut cu inlocuirea la 9 decembrie 2015 a legii 223, a pensiilor militare, lege care a fost elaborata respectandu-se toate solemnitatile impuse de Constitutia Romaniei pe care ati jurat sa o aparati, cu un rahat facut de Ciolos si de securistii lui, fapt care si astazi face ca intre cei care au servit aceasta tara ca militari sa existe un grad mare de discriminare.  

    O sa aveti mereu raspunderea pentru aceasta neconstitutionalitate care a facut atat de mult rau.  

    Si aveati datoria si puteati sa opriti totul  

    Ca trebuie si acum sa va intreb si sa va rog sa va raspundeti: cine a semnat la 9 dec 2015 Legea lui Ciolos, lege care a intrat in vigoare la 1 ian 2016, au semnat-o cei in drept sa elaboreze si semneze legi? 

    Unde este legea 223, Legea asa cum a fost ea emisa de Parlamentul Romaniei, cum a fost promulgata de Presedinte Romaniei si cum a fost ea schimbata, inlocuita cu alta la 9 dec 2015 prin OUG 57, art 40, forma care ati considerat mereu ca a intrat in vigoare la 1 ian 2016 si pe care ati judecat mereu. Cum se poate ca o legea sa dispara si sa nu mai intre in vigoare la data prevazuta, asa cum a fost promulgata si emisa, asa cum d-voastra ati considerat mereu la CCR.  

    Poate ati facut mai multe "rele", se poate, insa aceasta tradare a pensionarilor militari este o pata urata, de neiertat pe cariera d-voastra, cariera de altfel, impresionanta.

    Pacat.  

    1. Dogaru, d-voastra sunteti? Mai usurel cu pensiile militare, mai ales ca nu ati tras un foc de arma in vreun razboi, poate doar prin poligon...Sunteti niste bugetari de lux, platiti din munca viitorilor pensionari civili, ca sa zic asa!

    Respect d-le Dorneanu.

    Ați avut o prestație meritorie într-un mandat extraordinar de dificil. Atât în perioada Dragnea cât și în ultimii 2 ani în care CCR a reprezentat ultimul obstacol împotriva dictaturii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb