VALERIU GHEORGHIŢĂ: "90% din infectările COVID testate genetic săptămâna trecută au fost cu varianta Delta"

G.B
Miscellanea / 4 august 2021

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă

Cazurile de infectări cu noul coronavirus sunt în creştere şi "nu avem motiv să credem că lucrurile se vor linişti", a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. El a precizat că peste 89% din secvenţierile făcute săptămâna trecută arată că sunt infecţii cu varianta Delta a coronavirusului. Dr. Gheorghiţă mai spune că în acest moment nu este cazul să se discute despre vaccinarea obligatorie, potrivit Digi24.

"Din păcate vedem o creştere a numărului de cazuri în aceste săptămâni şi situaţia care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendinţa de a deveni dominantă pe teritoriul României. Practic, în săptămâna 30 (26 iulie - 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvenţiere efectuate, peste 89% au ieşit pozitive pentru varianta Delta. Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este - aş putea spune - cât se poate de important şi cred că trebuie să ţinem cont în primul rând de datele ştiinţifice", a declarat Valeriu Gheorghiţă miercuri, la Digi24.

El a spus că vaccinul rămâne cea mai eficientă metodă de protejare împotriva coronavirusului.

"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficienţa se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces şi a formelor grave de îmbolnăvire".

"Dacă ritmul de vaccinare şi intenţia de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toţii această rată destul de redusă de acoperire vacinală. Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală şi prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecinţele îmbolnăvirilor cu varianta Delta", a avertizat medicul.

"Este cât se poate de clar că avem o creştere a numărului de cazuri şi nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor linişti", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Cu toate acestea, el afirmă că, în momentul de faţă, nu se ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii.

"Nu s-a discutat acest lucru. (...) Fiecare ţară este suverană când face propria politică de vaccinare, dar în România (...) nu este cazul de a se discuta a acest moment de vaccinarea obligatorie".

Valeriu Gheorghiţă s-a declarat adeptul începerii anului şcolar cu elevii la şcoală şi a spus că, dacă adulţii se vaccinează, vor fi protejaţi şi copiii.

În privinţa administrării celei de-a treia doze de vaccin pentru cei care au făcut deja schema completă, Valeriu Gheorghiţă arată că trebuie aşteptate concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului în acest sens.

"Mai repede de luna septembrie este puţin probabil să putem implementa această măsură, din simplul motiv că avem nevoie de revizuirea datelor ştiinţifice - de sigiranţă, de imunogenitate, de tolerabilitate de către experţii de la Agenţia Europeană a Medicamentului. (...) Cu siguranţă, populaţia vulnerabilă va fi priotitară atunci când vom vorbi de administrarea unui rapel la cel puţin şase luni de la prima schemă de vaccinare., alături de personalul medical şi alte categorii", a mai precizat Valeriu Gheorghiţă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    ...

    ...

    "Nu este cazul de a se discuta a acest moment de vaccinarea obligatorie". Adica, doar in acest moment, dar optiunea ramane pe masa. Si se mira de ce lumea nu are incredere in ei?!

    Ca sa nu mai zic de ce mari experti avem noi. Cine decine in tara noastra "suverana" daca vaccinul e bun? Pai... experţii de la Agenţia Europeană a Medicamentului! 

    Ziarul Bursa, nu mai stegeti comentarii, aveți un pic de demnitate!

    Să-i explice cineva lu Gheorghiță că, cu cât sunt mai patetici cu aceste "statistici", cu atât vor vaccina mai puțini oameni. Garantat 100%! 

    Și nu intereseaza pe nimeni ce crede sau nu crede un om cu epoleți precizat m Gheorghiță.

    1. Pai, conducerea ziarului e de partea Sistemului securist-masonic, deci normal ca va strege opiniile deranjante la adresa lui si a slugilor acestuia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb