VALERIU STERIU: ''UNPR va sprijini din Parlament minierii din Gorj''

Laura Boico
Politică / 23 mai 2016

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, şi senatorii Haralambie Vochiţoiu şi Marian Vasiliev au participat la o întâlnire de lucru cu sindicatele din industria minieră din judeţul Gorj, prilej cu care minierii au prezentat dificultăţile cu care se confruntă industria lor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Valeriu Steriu a anunţat că, parlamentarii UNPR vor analiza legislaţia mineritului pentru a putea identifica măsurile punctuale care pot fi adoptate cu rapiditate astfel încât industria minieră din judeţul Gorj să fie protejată. În mod special, atenţia UNPR se va centra şi pe o posibilă discriminare între furnizorii de energie regenerabilă şi furnizorii de energie pe bază de cărbune, în sensul în care producătorii de energie regenerabilă au mult mai puţine obligaţii decât cei din industria cărbunelui, ceea ce ar crea poziţii vădit discriminatorii. În acelaşi timp, UNPR va analiza şi dacă nu se impune modificarea subvenţiei pentru energie eoliană, iar parte din acea subvenţie să fie redirecţionată pentru sprijinirea industiriei mineritului.

Totodată, preşedintele UNPR a subliniat că, partidul pe care îl conduce a iniţiat comisia specială de anchetă pentru Complexul Energetic Oltenia şi a amintit că ar putea să fie adoptate modificări legislative la legea complexelor energetice, astfel încât locurile de muncă să fie apărate.

În comunicat, se mai transmite că, UNPR susţine reglementarea ponderilor în mixul energetic naţional, pentru a cuprinde toate resursele energetice ce participă la adecvanţa şi siguranţa Sistemului Energetic Naţional, inclusiv uraniu şi cărbune.

Progresiştii mai doresc şi negocierea la Bruxelles a accesului reglementat pentru Complexul Energetic Oltenia într-un cuantum de 20% din necesarul de energie electrică a României.

"UNPR a fost şi este alături de oamenii care muncesc din greu în ţara asta, ceea ce înseamnă că suntem şi vom fi alături de minerii din Gorj care trăiesc momente dificile şi au nevoie de tot ajutorul pe care-l pot primi. UNPR va spijini din Parlament această ramură economică. În primul rând vom cere analizarea ponderilor din mixul energetic naţional, ca să vedem dacă nu cumva cărbunele este discriminat şi subutilizat. În al doilea rând, vom analiza măsuri active de păstrare a locurilor de muncă din minerit", a declarat Valeriu Steriu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pre electoral, nu-i vor chema si in Bucuresti? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb