Valuri

D.N.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 martie 2021

Valuri

V ine valul trei al pandemiei. E oficial, aşa cum a fost şi valul doi şi valul unu. Am încercat, cu mijloacele de care mai dispunem, să aflăm starea de spirit a oamenilor, care de un an tot fac surfing pe creasta valurilor pandemice. Cum trăim în plină epocă online, dincolo de discuţiile distanţate fizic purtate pe stradă, în piaţă, supermarket, tramvai, metrou, am navigat puţin şi printre valurile înspumate ale internetului, unde încă există falsa impresie a unui anonimat total. Fără studii în domeniul medical (de parcă majoritatea celor care se pronunţă în legătură cu coronavirusul ar avea) declar, ca să nu mi-o ia OMS-ul înainte, că a început o pandemie de coprolalie (tendinţă patologică de a folosi cuvinte obscene - dexonline.ro). Nici măcar în ultimele luni ale lui 1989 nu am auzit atâtea vorbe grele la adresa cuiva/ceva.

Cum deschizi un subiect legat de un nou val, de eficienţa/ineficienţa vaccinurilor, de măsuri de protecţie, de carantină, de măşti şi dezinfectanţi, imediat partenerul de discuţie îţi livrează cuvinte şi expresii dezbrăcate de hainele dialogului civilizat. Dacă eşti de acord cu el îţi vine să-i ţii isonul, dacă nu, zici ceva "buruienos", măcar în gând. Lumea înjură, din ce în ce mai mult, indiferent din care tabără face parte - credincioşi sau necredincioşi în COVID - 19. Cei speriaţi de posibilitatea îmbolnăvirii lansează obscenităţi fiind nemulţumiţi că nu mai ajung să se vaccineze sau că alţi cetăţeni ignoră măsurile de protecţie. Aceia care sunt convinşi că totul este o conspiraţie, înjură oculta, guvernul, dictatura medicală şi în general pe toţi cei care îi împiedică să-şi trăiască viaţa. Există o simfonie a vorbelor urâte, rostite cu patos şi cel mai adesea gratuit. Oamenii s-au săturat de probleme şi deocamdată reacţionează verbal. Am fost avertizaţi că pandemia şi izolarea dictată în numele ei vor aduce după ele o serie de probleme legate de violenţă şi de afecţiuni psihice. Valul violenţei verbale, cu aromă de ură profundă, se revarsă din plin peste noi, urmează alt val.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. E cea mai mare mascaradă planetară, regizata în scop politic, de păpușarii planetei, de la Burebista încoace.

    Ne aflam în valul 3 de intoxicare globală.

    Lumea și-a dat seama că a fost păcălită, că toate eforturile și masca oribilă nu au dus nicăieri si că pandemia este folosită in scopuri fascist-totalitare, de asta reacționează violent. 

    1. imi vine sa zic una .............................. ......

      Da, tu esti unul dintre "aceia care sunt convinşi că totul este o conspiraţie" si faci propaganda acestei banuieli, uneori intr-un mod necivilizat.

      adeptii lui soros , schwab , gates si alti plictisiti de bani si bun simt , isi inchipuie ca daca spui cuiva ca este adept al teoriei conspiratiei , respectivul o sa moara de rusine . asa pot si eu sa spun despre oricine , care spune orice nu-mi convine , ca este conspiratie, tot ce spune ,ce ma doare gura ? . o sa moara de rusine ? nu cred .

      Hodoronc-tronc!

      Traim vremuri tulburi in care, daca spui ceva rau de virus sau de noua religie medicala, esti catalogat drept eretic.

      De acord cu Cristian!

    ...

    Ma intreb daca cei care scriu opinii citesc articolul. Eu l-am citit. A meritat. Multumesc.

    1. Unii citesc, altii nu citesc, este clar...dar se pare ca nu este suficient sa citesti, mai trebuie sa si intelegi mesajul, iar asta nu e la indemana oricui...e mai simplu sa arunci cu vorbe, ca drept dovada ca ceea ce spune articolul sta in picioare!

    ORICE ABORDARE ANALITICA A SITUATIEI PRIN CARE TRECE OMENIREA PALESTE FATA DE PUTEREA ANTICIPATIVA A MEDIULUI "DE SPECIALITATE" POLITIC, EPIDEMIOLOGIC, ETC PRIVIND NR DE VALURI DE PANDEMIE PROGNOZATE CU MULT TIMP INAINTE DE APARITIE

    ACEASTA PUTERE DE A PREVEDEA ESTE UIMITOARE SI NU POT SA NU DECLAM" CHIAR ASA'? 

    oricum toata situatia este menita sa compromita in totalitate activitatea si reusita mamei OMIDA 

    pacat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb