ZIARUL BURSA

10 martie 2021
Ediţia din 19.10.2024

Ultima redută

Cornel CodiţăEditorial / 10 martie 2021

Cornel Codiţă

Ce mare lucru, cîteva sute de oameni adunaţi într-un parc pentru a protesta. Într-un oraş cu două milioane de locuitori: o picătură într-un lac, ceva mai mare decît cel al Cişmigiului. Într-o ţară cu vreo 18 milioane, nici cît pata unei picături de ulei pe harta de 1:400.000 a României; cea de pe peretele clasei.

Gazul, singura soluţie pentru tranziţia energetică a ţării noastre

DECARBONAREA SISTEMULUI ENERGETIC Gazul, singura soluţie pentru tranziţia energetică a ţării noastre

George MarinescuCompanii / 10 martie 2021

Ţinta stabilită de Comisia Europeană pentru reducerea drastică a emisiilor de CO2 până în anul 2030 va fi greu de atins, dacă taxonomia impusă de la Bruxelles nu va permite utilizarea gazului pentru întreaga perioadă de tranziţie energetică, au susţinut specialiştii din domeniul energetic în cadrul unei dezbateri privind decarbonarea economiei în ţara noastră, organizată, ieri, de energynomics.ro.

Modul în care soţiile lui Dan Drăgoi şi Viorel Panait au devenit acţionare Comvex, analizat de instanţă

Modul în care soţiile lui Dan Drăgoi şi Viorel Panait au devenit acţionare Comvex, analizat de instanţă

L.F.Piaţa de Capital / 10 martie 2021

Actualizare - Tribunalul Constanţa a amânat, astăzi, intrarea în judecarea fondului, deoarece pârâţii au înaintat o cerere de recuzare a magistratului care a respins o parte din excepţiile ridicate de aceştia.

---

Tribunalul Constanţa are astăzi primul termen al judecării pe fond a cererii prin care reclamanţii Raimondo de Rubeis şi Centrul de Consultanţă şi Asistenţă SRL solicită constatarea nulităţii actelor prin care soţiile lui Viorel Panait şi Dan Drăgoi au subscris la majorarea capitalului companiei Comvex administrată de cei doi. Este vorba despre dosarul 27863/3/2019, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa.

Rotaţia sectorială din burse reflectă aşteptările privind recuperarea economiei SUA

ANALIŞTII: Rotaţia sectorială din burse reflectă aşteptările privind recuperarea economiei SUA

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 martie 2021

Aurelian Dochia: "Se tranzacţionează aşteptările privind revenirea economiei, iar în prim plan sunt industriile care au suferit puternic în 2020"  

Adrian Codirlaşu, CFA România: "Cred că anumite sectoare care au fost sever lovite de pandemie nu-şi vor reveni complet, cel puţin pe termen mediu"

"Mă aştept ca trendul ascendent al bursei din SUA să continue, dar probabil nu vom mai vedea creşteri atât de puternice ca anul trecut", spune analistul CFA

Actualizare - Indicele Dow Jones Industrial Average a încheiat sesiunea bursieră de ieri în creştere cu 0,1%, la 31.832,74 puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite s-a apreciat cu 3,69%, până la 13.073,83 de puncte, ieşind din zona de corecţie. S&P 500 a urcat cu 1,42%, la 3.875,44 puncte.

---

Indicele Nasdaq Composite, al companiilor de tehnologie şi a altor domenii intensive în cunoaştere tranzacţionate în pieţele din Statele Unite, a intrat luni în zona de corecţie, definită ca un declin de peste 10% faţă de ultimul maxim recent, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average, care include cele mai importante 30 de companii de tip blue-chip listate în SUA din domenii variate precum servicii financiare, energie, industrie, transporturi sau IT&C, navighează la maxime istorice.

Adrian Codirlaşu

ADRIAN CODIRLAŞU, VICEPREŞEDINTELE CFA ROMÂNIA: "Economia va surprinde pozitiv în acest an"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 10 martie 2021

Adrian Benţa, analist economic: "Nu putem spune că avem semne de relansare a economiei decât dacă se menţin investiţiile la niveluri ridicate" 

Economia va surprinde pe partea pozitivă în acest an, consideră analiştii financiar-bancari, care anticipează o creştere a produsului intern brut (PIB) de peste 5%. Acest lucru în condiţiile în care investiţiile au rămas la niveluri ridicate, la finalul anului trecut, şi vor rămâne la niveluri ridicate inclusiv în acest an, ne-a precizat

IPO-ul diviziei de turnuri a Vodafone, aşteptat să atragă până la 2,8 miliarde euro

LA BURSA DIN FRANKFURT IPO-ul diviziei de turnuri a Vodafone, aşteptat să atragă până la 2,8 miliarde euro

A.V.Internaţional / 10 martie 2021

Suma estimată să fie strânsă de Vantage Towers va face ca piaţa IPO-urilor din Germania să consemneze, în 2021, cel mai bun an de după 2018, potrivit datelor Bloomberg 

Vodafone Group Plc din Marea Britanie, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, vrea să atragă cel mult 2,8 miliarde de euro (peste 3 miliarde de dolari) prin intermediul ofertei publice iniţiale (IPO) a diviziei sale Vantage Towers, care reuneşte infrastructura sa de telecomunicaţii (turnuri de telefonie) din Europa. Oferta se desfăşoară pe Bursa de Valori din Frankfurt.

ISTVÁN ZAHORANSZKI, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL GUVERNULUI: "Vom înfiinţa un consiliu consultativ pentru implementarea strategiei de dezvoltare durabilă"

V.R.Internaţional / 10 martie 2021

Ţara noastră a fost activă în promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă încă de la adoptarea acesteia, în anul 2015, spune Istvan Zahoranszki, Secretar general adjunct al Guvernului, care subliniază că "suntem cunoscuţi ca un centru regional în acest domeniu şi, prin activitatea guvernamentală, facem paşi concreţi în implementarea Strategiei naţionale pentru dezvoltare durabilă a României 2030 prin fundamentarea cadrului instituţional necesar demersului".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Stadionul Rapid, ventilaţie de ultimă generaţie

Stadionul Rapid, ventilaţie de ultimă generaţie

O.D.Companii / 10 martie 2021

Noul stadion Rapid beneficiază de dotări moderne, inclusiv în ceea ce priveşte sistemele de ventilaţie ale spaţiilor închise. Compania Atrea a livrat peste 40 de centrale de tratare a aerului, cu debite cuprinse între 500 şi 6000 m3/h.

OPINII Ce facem cu victimele digitalizării?

Cristian DogaruMiscellanea / 10 martie 2021

STB a lansat o aplicaţie cu ajutorul căreia călătorii din mijloacele de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti pot cumpăra bilete sau abonamente chiar înainte de începutul călătoriei.

MACRO NEWSLETTER 10 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 10 Martie 2021

Macroeconomie / 10 martie 2021

Preţurile de consum din Ungaria şi-au accelerat creşterea anuală în februarie 2021, până la 3,1%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo