Întârzieri şi la zborurile în spaţiu

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 martie 2021

Întârzieri şi la zborurile în spaţiu

Călătoriile în spaţiu au şi ele parte de întârzieri, cu toate că nu există probleme cu traficul. Revenirea la zborurile spaţiale nu este deloc facilă.

Lansarea unei misiuni NASA către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei rachete SpaceX a fost amânată cu cel puţin încă două zile, pentru cel mai devreme 22 aprilie, a precizat agenţia spaţială americană. SpaceX, compania privată aerospaţială deţinută de antreprenorul miliardar Elon Musk, a fost iniţial programată să transporte cea de-a doua echipă ""operaţională'" a NASA către avanpostul spaţial la sfârşitul lui martie de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida. NASA a anunţat însă în ianuarie că data lansării a fost reprogramată pentru 20 aprilie. Programarea a fost din no.u ajustată luând în calcul orarele de zbor disponibile către staţia spaţială, determinate de mecanică orbitală, în scopul menţinerii la minimum a modificărilor în programul de somn al astronauţilor, a declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Dan Huot.

Zborul va fi cea de-a doua misiune cu echipaj complet destinată rotaţiei echipei prezente pe ISS şi transportată cu racheta unei companii private - o rachetă tip Falcon 9 a SpaceX care va transporta pe orbită capsula Crew Dragon. Cei patru membri ai misiunii SpaceX Crew-2 sunt doi astronauţi NASA - comandantul misiunii, Shane Kimbrough, şi pilotul Megan McArthur - alături de astronautul japonez Akihiko Hoshide şi specialistul Thomas Pesquet din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene. După andocarea pe avanpostul spaţial, aceştia li se vor alătura celor patru astronauţi ai misiunii SpaceX Crew-1, care au sosit în noiembrie, şi cosmonauţilor transportaţi pe ISS la bordul unei rachete Soyuz MS-18.Membrii Crew-2 urmează să rămână pe orbită şase luni, iar Crew-1 este preconizată să revină pe Terra până la începutul lunii mai. McArthur va deveni cea de-a doua persoană din aceaşi familie care va călători în spaţiu la bordul Crew Dragon. Soţul ei, Bob Behnken, a fost unul dintre cei doi astronauţi NASA care au făcut parte din prima misiune Crew Dragon cu echipaj uman, un zbor de test desfăşurat în august anul trecut, marcând prima misiune orbitală cu echipaj uman lansată de pe teritoriul Statelor Unite în ultimii nouă ani, după retragerea din uz a flotilei de navete spaţiale a NASA, în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb