Vânzările Auto Italia au crescut cu 36.8% în primele 9 luni ale anului

ioana Dogaru
Companii / 22 octombrie 2015

Auto Italia, importatorul mărcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, a comercializat pe piaţa din România, în primele trei trimestre ale acestui an, un total de 3.040 de autovehicule, în creştere cu 36,8% faţă de nivelul consemnat în aceeaşi perioadă a anului 2014, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Pe fondul creşterii pieţei auto din Europa cu 8.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a celei din România cu 16.2%, la atingerea rezultatelor spectaculoase ale Auto Italia a contribuit şi creşterea cu 62% a vânzărilor realizate de reţeaua de distribuitori independenţi, potrivit sursei citate.

Jeep înregistrează cea mai mare creştere din portofoliul Auto Italia, de 68%. Grand Cherokee rămâne modelul din gamă cel mai dorit de români, urmat îndeaproape de proaspătul lansat Jeep Renegade, cel mai performant SUV de clasă mică, al cărui preţ porneşte pe piaţa locală de la 17.344 Euro (TVA inclus), prin Programul Rabla.

Vânzările Jeep în România sunt susţinute de o reţea naţională de 26 dealeri şi se aliniază consolidării mărcii la nivel european. Conform raportului Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările Jeep în Europa au crescut cu 170.5%, poziţionând astfel marca pe locul I în topul creşterilor. Aceeaşi statistică arată că Noul Renegade este cel mai bine vândut SUV din gama Jeep, totalizând 62% din livrările mărcii în Europa.

Din numarul total de autovehicule comercializate de reţeaua Auto Italia în perioada ianuarie - septembrie 2015, 1.809 au revenit mărcii Fiat, a cărei creştere procentuală faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a fost de 54%. Cele mai vândute modele Fiat au fost cele din Familia 500, o familie modernă, economică, eficientă şi urbană (1.650 de unităţi din cele 1.809 comercializate).

În ceea ce priveşte vânzarile de autovehiculele comerciale Fiat, acestea s-au apreciat cu 28% în primele 9 luni ale acestui an. Fiat Ducato îşi consolidează poziţia pe piaţă cu o creştere de 66%. Modelul Ducato generează peste 80% din totalul vânzărilor Fiat Professional în România.

La final de Q3, Maserati a raportat 14 unităţi vândute, faţă de cele 11 înregistrate în acelaşi interval al anului 2014. Cel mai bine vândut model din gamă este chiar cel mai recent lansat, Ghibli Diesel de 3 litri si 275 CP.

Compania Auto Italia a înregistrat scăderi ale vânzărilor pentru mărcile Alfa Romeo şi Lancia, însă anul 2016 va marca revigorarea mărcii Alfa Romeo odată cu lansarea modelului Giulia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb