Vânzările Dacia pe piaţa internă au scăzut cu 52%,

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 8 decembrie 2008

Scăderea severă a vânzărilor Dacia din noiembrie are loc după o reducere de aproape 30% în luna octombrie.

Scăderea severă a vânzărilor Dacia din noiembrie are loc după o reducere de aproape 30% în luna octombrie.

Vânzările de autoturisme Dacia pe piaţa românească au scăzut în luna noiembrie cu 52%, la circa 4.600 unităţi, faţă de aproximativ 9.000 unităţi în noiembrie 2007, a declarat directorul general al companiei, Francois Fourmont. Potrivit oficialului Dacia, citat de Agerpres, această prăbuşire a vânzărilor pe piaţa internă a fost determinată de consecinţele crizei financiare asupra creditului (peste 60 la sută din maşinile noi marca Dacia se cumpără pe credit sau în leasing) şi de invazia de vehicule uzate importate.

Fourmont a precizat că numai în luna noiembrie au fost importate în România circa 50.000 de automobile second-hand. Scăderea severă a vânzărilor Dacia din noiembrie are loc după o reducere de aproape 30 la sută în luna octombrie, când au apărut primele semne evidente ale problemelor pe piaţa auto în România.

Dacia a vândut în România în octombrie 2008 un număr de 6.664 unităţi, în raport cu 9.094 în octombrie 2007. Guvernul a decis săptămâ­na trecută, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea de trei ori a cuantumului taxei de poluare pentru toate autovehiculele înmatriculate pentru prima dată în România. Această decizie reprezintă o pârghie importantă prin care Executivul acţionează pentru susţinerea industriei auto, afectată de criza economică.

Dacia ar putea relua producţia doar pentru trei zile

Societatea Automobile Dacia ar putea relua producţia doar pentru trei zile în această lună, conform Agerpres. Potrivit afirmaţiilor viceliderului sindical Marin Anghel, producţia ar urma să fie reluată doar în zilele de 8, 9, şi 10 decembrie, după care se va întrerupe din nou până la începutul anului viitor. Societatea Automobile Dacia a întrerupt producţia pentru 18 zile, între 20 noiembrie şi 7 decembrie, din cauza scăderii vânzărilor, după alte patru zile de întrerupere, pe 30 şi 31 octombrie şi 13 şi 14 noiembrie. În perioada de întrerupere a activităţii de producţie, în uzină mai lucrează circa 3.000 din cei peste 14.000 de salariaţi, în cadrul centrului pentru export CKD şi al unor sectoare precum cele de piese de schimb şi des­facere.

Salariaţii care au intrat în şomaj tehnic, ca urmare a întreruperii activităţii de producţie, vor primi 85 la sută din salariul total brut, conform prevederilor contractului colectiv de muncă şi vor beneficia de bonurile de masă aferente zilelor de întrerupere a activităţii, pe care le-au primit în avans, au anunţat reprezentanţii Dacia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb